Dziś nadrobiłem tę zaległość, jaką był seans PE
Już pierwsze minuty dają nam kozacką scenę ucieczki- a poprzedza je jeszcze lepszy rekst Dillingera.
-Pana już znam, ...panie Dillinger?
-Tak, jestem John Dillinger. Siedziałem tu parę lat. Moi koledzy mówią do mnie Johnny, a taki kutafon jak ty mówi do mnie pan Dillinger.
Co mamy potem
-Deppa w jednej ze swych najlepszych ról;
-Bale jako urzędasa o ludzkich odruchach
-Marion Cotillard jako...przepiękną Marion Cotillard : )
-Agenta Winsteada i jego metody śledcze
-John uciekając z ciupy nuci tą farmerską piosenkę-potem leci ona w radiu
-JE Hoover odznacza harcerzy(?) i jego działanie płynnie przechodzą w kronikę filmową- potem puszczają film z listem gończym o Dillingerze
-3 megaepickie strzelanki: ucieczkę baby nelsona, strzelaninę w New Bohemia i akcją z Floydem w sadzie; huk wystrzałów, upadki łusek i echo po strzałach były tu tak samo piękne jako te chóry anielskie
-sekwencja:
*Dillinger na komisariacie; wraz z tą muzyką ta scena przejdzie do historii kina- z początku myślałem, że Dillinger śmieje się w twarz śmierci, ale potem stwierdziłem, że John pogodził się wtedy z tym, że czas takich gangsterów jak on przeminął
*Johnny w kinie ogląda film gangstersk :arrow: tu w zasadzie każdy fragment można analizować.
* Atmosfera nerwowości w zespole Purvisa
* Śmierć Dillingera- oprócz niesławnej fontanny pikselowej krwi- to majstersztyk.
Reasumując- klęska finansowa pokazuje, że ogół widowni nie docenił filmu jaki dostał.
Lud doceni ten film dopiero za parę lat
A minusy? Hm spodziewałem sie czegoś więcej
8.5.10
Ps. Byłbym zapomniał; każde pojawienie się Ten Milion Slaves...this is it!
Już pierwsze minuty dają nam kozacką scenę ucieczki- a poprzedza je jeszcze lepszy rekst Dillingera.
-Pana już znam, ...panie Dillinger?
-Tak, jestem John Dillinger. Siedziałem tu parę lat. Moi koledzy mówią do mnie Johnny, a taki kutafon jak ty mówi do mnie pan Dillinger.
Co mamy potem
-Deppa w jednej ze swych najlepszych ról;
-Bale jako urzędasa o ludzkich odruchach
-Marion Cotillard jako...przepiękną Marion Cotillard : )
-Agenta Winsteada i jego metody śledcze
-John uciekając z ciupy nuci tą farmerską piosenkę-potem leci ona w radiu
-JE Hoover odznacza harcerzy(?) i jego działanie płynnie przechodzą w kronikę filmową- potem puszczają film z listem gończym o Dillingerze
-3 megaepickie strzelanki: ucieczkę baby nelsona, strzelaninę w New Bohemia i akcją z Floydem w sadzie; huk wystrzałów, upadki łusek i echo po strzałach były tu tak samo piękne jako te chóry anielskie
-sekwencja:
*Dillinger na komisariacie; wraz z tą muzyką ta scena przejdzie do historii kina- z początku myślałem, że Dillinger śmieje się w twarz śmierci, ale potem stwierdziłem, że John pogodził się wtedy z tym, że czas takich gangsterów jak on przeminął
*Johnny w kinie ogląda film gangstersk :arrow: tu w zasadzie każdy fragment można analizować.
* Atmosfera nerwowości w zespole Purvisa
* Śmierć Dillingera- oprócz niesławnej fontanny pikselowej krwi- to majstersztyk.
Reasumując- klęska finansowa pokazuje, że ogół widowni nie docenił filmu jaki dostał.
Lud doceni ten film dopiero za parę lat
A minusy? Hm spodziewałem sie czegoś więcej
8.5.10
Ps. Byłbym zapomniał; każde pojawienie się Ten Milion Slaves...this is it!
30-10-2009, 21:57