jarod napisał(a):A co do Williamsa - jak dla mnie, facet do tej pory nie napisał nic lepszego od partytury z Więźnia...
:???: Wyjątkowo kontrowersyjna teza i mimo, że bardzo często do soundtracka do "Więźnia Azkabanu" wracam (chociażby dzisiaj) to jednak jako WIELKI fan Johna Williamsa i posiadacz nie jednej jego płyty nie mogę się zgodzić z tym twierdzeniem. Chociaż wiadomo, że muzyka do "Więźnia..." jest najlepsza. To co Nicholas Hooper (przyjaciel Yatesa) w "Zakonie" i "Księciu" skomponował niestety nawet nie może się równać z Maestro Williamsem.
jarod napisał(a):Prawda to, że ma wrócić do najnowszych części?
Trudno powiedzieć :???: Przy ZK i KPK David Yates współpracował ze swoim wieloletnim kompozytorem Nicholasem Hooperem (jak wspomniałem wyżej). W jednym z wywiadów Hooper powiedział jednak, że praca przy obu filmach tak go umęczyła, że nie skomponuje muzyki do "Insygniów...". Czy jednak Williams powróci, dalej nie wiadomo i nie ma oficjalnego potwierdzenia. Jeżeli jednak Maestro miałby powrócić, to może przynajmniej muzyka w tym filmie/filmach byłaby dobra.
02-01-2010, 02:05