W kwestii trailera trochę mnie przeraża jedno - z jakichś 5h materiału (zakładając, że obydwie części będą trwały te umowne 2,5h) nie pokazali absolutnie nic konkretnego, co w jakikolwiek sposób mogłoby zasugerować klimat, czy charakter nadchodzących filmów.
Wziuu, coś wybucha, wziuuu Hogwart eksploduje, wziuuu ktoś ucieka przed ogniem - to jedyne co zapamiętałem z trailera, a tak nie powinno być.
Nawet Half-Blood Prince miał w zwiastunie to coś, co przyciągało uwagę, jakiś "motyw przewodni".
Cokolwiek by nie mówić książkowym pierwowzorze - w finalnym tomie miały ujście wszelkie mniejsze i większe wątki, zapoczątkowane we wcześniejszych częściach. Biorąc pod uwagę jak fabularnie kastrowano filmy (począwszy od Czary Ognia) oraz widząc najnowszy trailer jestem niemal pewien, że nie wyjdzie z tego nic więcej, niż to co widać w ciągu tych dwóch minut.
Wziuu, coś wybucha, wziuuu Hogwart eksploduje, wziuuu ktoś ucieka przed ogniem - to jedyne co zapamiętałem z trailera, a tak nie powinno być.
Nawet Half-Blood Prince miał w zwiastunie to coś, co przyciągało uwagę, jakiś "motyw przewodni".
Cokolwiek by nie mówić książkowym pierwowzorze - w finalnym tomie miały ujście wszelkie mniejsze i większe wątki, zapoczątkowane we wcześniejszych częściach. Biorąc pod uwagę jak fabularnie kastrowano filmy (począwszy od Czary Ognia) oraz widząc najnowszy trailer jestem niemal pewien, że nie wyjdzie z tego nic więcej, niż to co widać w ciągu tych dwóch minut.
Cytat:Najważniejsza (a przy tym moja ulubiona) postać tej części (a kluczowa dla całej intrygi) pokazuje się tylko raz.Jasne, bo i w samym filmie pojawi się pewnie tylko raz - po to żeby rzucić jedno zdanie i Przecież na dobrą sprawę Snape był centralną postacią Księcia Półkrwi, ale jego wątek totalnie olano, tylko po to, żeby do filmu zmieścił się przerażająco drewniany wątek romansu Harry'ego z Ginny. Bleh.
29-06-2010, 13:54
Spoiler