Cytat:3. rozmowy telefoniczne - nie ma zgodychodzi mi o kwestie połaczeń telefonicznyDenzel gawędził z kuzynem. poza tym pod koniec pierwszego spotkania podkreślił, ze rodzina to jedno, interesy to drugie, dając kuzynowi do zrozumienia, ze jak coś spierdoli, to nie będzie litości.
neostrada w każdym burdelu itp. rozmowy nakęcone są tak, jakby lażdy bubek mógł sobie zadzwonić do azji, a potem zamówić tony narkotykówCytat:5. ostatnia scena - nie wiem, o co ci chodzi, kobietochodzi mi o brak epickości, bardzo wspólczesna forma zostawienia widza![]()
Cytat:twierdzisz, ze AR, pomimo iż na tle dzisiejszej chały prezentuje szczyt "eleganckosci", ciągle nie jest klasycznie elegancki.tak, i te właśnie ww. sceny pokazują, że nie jest klasycznie elegancji, choć wcale nie uważam ich za 'niepotrzebne', to jest piętno czasu w którym żyjemy
Cytat: styl Ridleya Scotta jest bardzo... jakby to nazwać? - szlachetny, pełen gracji, wyczucia, taktu.zgadam się,
motyw miliona dolarów
Cytat:w takich sytuacjach zazwyczaj probuje ulokować własną osobę w skórze bohatera i pytam: "Co ja bym zrobił?" odpowiedz jest oczywista: "Wziąłbym kase bez zastanowienia". wspomniałbym o tym fakcie wcześniej, gdyby nie to, ze film opiera sie na autentycznych biografiach.to , że kasy nie wziął jest dla mnie jak najbardziej urzekające i potwierdza szlachetność reżysera; mimo wszystko może być odebrane jako zbytni idealizm jeśli spojrzymy w jakim klimacie ta historia się dzieje. ale skoro jest na faktach, to nie ma o czym mowić.
ogólnie, nie czepiam się, a raczej rozglądam teraz za zrobyciem OST. film jest ok, ale rozkminianie wszystkich hybryd zawsze jest prowokujące.
cannibalistic humanoid underground dweller
16-11-2007, 18:35