Ok, Stealth, widzę że nie rozumiesz o co biega ludziom na tym forum. Chyba nie przesadzę jeśli napiszę, że absolutnie każdy członek tej małej społeczności lubi kino akcji. Jakieś 97% z nas woli je od filmów "czerpiących z Platona i Kartezjusza". Tylko że filmy z serii RE:
- odbiegają od pierwowzorów tak bardzo, że nie mają z nimi nic wspólnego,
- są napisane po prostu koszmarnie,
- są beznadziejnie wyreżyserowane,
- są zwyczajnie GŁUPIE i obrażają inteligencję widza,
- są brzydkie i pozbawione spójnego wizualnego stylu,
- nie mają ciekawych bohaterów, ani nawet takich, którym można by kibicować,
- mają beznadziejną scenografię,
- mają kiepską muzykę,
- są nudne i wtórne, schematyczne i przewidywalne.
To wszystko jest widoczne zwłaszcza jeśli porównasz RE z dobrymi, uznanymi filmami akcji s-f. Przecież one nie mają startu do podobnego tematycznie Planet Terror, nowego Dawn of the Dead czy, bo ja wiem, pierwszych Terminatorów. Żaden z tych filmów nie miał skomplikowanego przesłania, żaden nie chciał być niczym więcej niż tylko dobrą rozrywką. Tylko że ich twórcy wiedzieli, jak robić rozrywkę.
Dlatego nie dziw się, że wywołujesz kontrowersje, pisząc że powszechnie znienawidzone filmy z serii RE są dobre. A jeśli już, to nie próbuj nikogo przekonać że masz prawo tak pisać (bo wiemy że masz), tylko podaj swoje argumenty za tymi filmami (na razie ich brak - "bo mi się podoba, bo mam niskie wymagania" to żaden argument) i przełknij ewentualną krytykę. Tak się trzeba wozić na tym forum.:)
- odbiegają od pierwowzorów tak bardzo, że nie mają z nimi nic wspólnego,
- są napisane po prostu koszmarnie,
- są beznadziejnie wyreżyserowane,
- są zwyczajnie GŁUPIE i obrażają inteligencję widza,
- są brzydkie i pozbawione spójnego wizualnego stylu,
- nie mają ciekawych bohaterów, ani nawet takich, którym można by kibicować,
- mają beznadziejną scenografię,
- mają kiepską muzykę,
- są nudne i wtórne, schematyczne i przewidywalne.
To wszystko jest widoczne zwłaszcza jeśli porównasz RE z dobrymi, uznanymi filmami akcji s-f. Przecież one nie mają startu do podobnego tematycznie Planet Terror, nowego Dawn of the Dead czy, bo ja wiem, pierwszych Terminatorów. Żaden z tych filmów nie miał skomplikowanego przesłania, żaden nie chciał być niczym więcej niż tylko dobrą rozrywką. Tylko że ich twórcy wiedzieli, jak robić rozrywkę.
Dlatego nie dziw się, że wywołujesz kontrowersje, pisząc że powszechnie znienawidzone filmy z serii RE są dobre. A jeśli już, to nie próbuj nikogo przekonać że masz prawo tak pisać (bo wiemy że masz), tylko podaj swoje argumenty za tymi filmami (na razie ich brak - "bo mi się podoba, bo mam niskie wymagania" to żaden argument) i przełknij ewentualną krytykę. Tak się trzeba wozić na tym forum.:)
27-07-2011, 10:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-07-2011, 10:14 przez military.)