też oglądałem wczoraj na polsrace i przyznaję że film jest nieźle dopakowany i trzyma w napięciu. świetny klimat spotęgowany pracą kamery która daje realistycznego kopa, dużo zajebiście intensywnych scen (prolog, scena z cywilami zamkniętymi w podziemiach). dodam jeszcze nawet niezłe aktorstwo i ciekawą muzykę. jest trochę głupawych momentów jak np helikopterowa wyrzynka (akurat ta scenka ma nawet niezły potencjał - wbieganie w trzęsące się rączki rozjebanych "zarażonych" rozwala).
jeśli oceniać film w kategoriach zombie movie to na prawdę wysoki poziom i szczerze powiem że w klimatach pokrewnych to nie widziałem lepszego od daty premiery 28WL - the crazies odpada. stężenia napięcia i intensywności niektórych scen nie da przebić się tak łatwo.
jeśli oceniać film w kategoriach zombie movie to na prawdę wysoki poziom i szczerze powiem że w klimatach pokrewnych to nie widziałem lepszego od daty premiery 28WL - the crazies odpada. stężenia napięcia i intensywności niektórych scen nie da przebić się tak łatwo.
01-11-2011, 21:33