I mnie tu lata bezowocnych poszukiwań przywiodły w nadziei,że pomożecie. Poszukuję starego filmu, który widziałam jako dziecko, do tego niecały,więc strzeszczona przeze mnie fabuła ma dziury,ale była to mroczna baśń, emitowana w 1997/98 w Wigilię Bożego Narodzenia (kanału nie pamiętam). Były dwie królewny, w tym jedna przygarnięta przez króla,odebrana wilkom podczas zamieci. Ta druga królewna była czarownicą,a wilki,którym ją odebrano jej przeklętą przez kogśi za coś rodziną. Dziewczę miało ich spod niej wyzwolić (?),tymczasem wyrosło na istotkę o złym na wskroś sercu grającą wciąż nieskazitelnie czystą, łamała ciągle tabu używając magii i spiskując przeciwko swej przybranej siostrze i chyba królowi (który uwielbił ją bardziej niż własną córkę),w smoka się umiała zmienić (metaforycznie,kto oglądał,ten wie), gadające lalki pierwszej królewny,takie różne cuda. Dla dzieci bezpośrednio to raczej bajeczka nie była.
Wiem,ze to istny chaos,ale jak tu mi nikt nie pomoże,to już nigdy tego chyba nie znajdę. Z góry dziękuję.
Wiem,ze to istny chaos,ale jak tu mi nikt nie pomoże,to już nigdy tego chyba nie znajdę. Z góry dziękuję.
Asiel, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Jan 2013.
01-01-2013, 14:33