Horrory w Polsce? (+wywiad)
Kowalski nie Kowalski, mówię po części o ludziach, których znam osobiście i którzy mają awersję względem rodzimych komedii, w przeciwieństwie do Twojego znajomego z pracy. To nie ta sama grupa ludzi, chociaż możliwe, że również mają słaby gust. "Sęp" dla nich to coś tak świeżego, że od razu oddali mu swoje serce. Nie wiem dlaczego, bo to film średni, być może zwyczajnie się nabrali, a na komedie już się nie nabierają. Nawet jeżeli tak, to mimo wszystko nie widzę problemu, żeby pozwolić sobie na stwierdzenie, że Polacy na takie filmy czekają i nie wynika to ze znanych nazwisk (bo dodajmy, że według mnie Żebrowski i Przybylska, to dość słabe lepy na widzów). Tak więc "recki" wśród szarych obywateli "Sęp" zbiera naprawdę dobre. Nie jestem pewny, jakie zbiera wśród znamienitego grona krytyków filmowych, bo ciężko mi dzisiaj wyłowić jakąś wartościową recenzję spośród całej masy gównianych, które jakimś cudem znalazły się na popularnych portalach. Jednak, nawet te, "Sępa" raczej nie mieszają z błotem, jak było z dwudziestką ostatnich filmów komediowych lub historycznych rodem z Polski. To już chyba coś.
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Wiadomości w tym wątku
RE: Horrory w Polsce? (+wywiad) - Ash - 06-09-2012, 13:18
RE: Horrory w Polsce? (+wywiad) - Persona non grata - 17-02-2013, 21:54