(06-11-2013, 23:55)Gieferg napisał(a):Cytat:jeden z najlepszych filmów s-f zaraz za Terminatorami, Aliensami czy Matrixem.
Tak, tyle, że za wszystkimi, czyli również za Terminator Salvation, Alien Vs Predator i Matrix Revolutions.
Ale popatrz, wymieniasz właściwie ostatnie części cyklów, które są kiepskie. Chyba możemy się zgodzić, że w treku z ery TNG jest podobnie. Odpowiednikiem filmów które wymieniłeś jest np. Nemesis. No niezbyt udany film. Ostatni z cyklu. Wtórny. Ale co chcesz od First Contact? Przecież tam było wszystko świeże, nowe i kurcze, okoliczności sprawiły, że wszystko się udało. To tak jakby prawdziwy kinowy debiut TNG po nie do końca udanym Generations. Wiadomo, że FC nie zmieniło oblicza kina s-f tak jak pierwsze części z cyklów wymienionych przeze mnie ale naprawdę uważam, że im niewiele ustępuje. To dla mnie taka niedoceniona przez ogół perełka. (choć wśród fanów jest w rankingach najczęściej jako nr. 1)
(06-11-2013, 23:55)Gieferg napisał(a): Wspominałem już że drugi raz tego nie obejrzę? Obawiam się, że będziesz musiał jakoś z tym żyć.
Gieferd, po prostu chcę się z Toba trochę poboksować :) Jak widze u ciebie na dole te ostatnio ocenione filmy, np. Robocop, Batman, Into Darkness to myślę - no identyczne z moimi. Wiem, że na pewno mamy bardzo podobny gust przynajmniej co do filmów s-f, po prostu nie wiem czemu na tego treka tak się uwziąłeś :P
Eddington, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Feb 2013.
07-11-2013, 00:24