(16-12-2013, 00:17)Mental napisał(a): W 2015 roku szykuje się jubileusz - 20 lecie powstania największego filmu ever.
Ech, bardzo się cieszę, że ze wszystkich filmów świata tak sobie ukochałeś właśnie "Heat", które jest zajebiste - a nie na przykład jakiś film Larsa von Triera
- ale pragnę Ci przypomnieć, że niezależnie, z której strony na to spojrzysz "Heat" NIE JEST największym filmem ever
:*Ok, słuchajcie. Przypomniałem sobie ostatnio epos Manna i po raz kolejny uderzyła mnie w nim pewna nieścisłość fabularna lub też po prostu moment niewystarczająco dla mnie w filmie wyjaśniony. Nie pierwszy już raz, miałem was o to spytać po ostatnim seansie, ale wyleciało mi z głowy. Pytam teraz.
Po strzelaninie w Downtown LA z ekipy Neila żywi pozostają jedynie on i Chris (Val Kilmer). Neil zostawia Chrisa u jakiegoś przekupionego lekarza zdaje się i umawia się z nim, że spotkają się u Nate'a. Gdy potem Neil do niego przyjeżdża Nate mówi mu, że Chris pojechał szukać Charlene.
W tym samym czasie po Charlene przyjeżdża jej kochanek i zabiera ją do miejsca, które ona myśli, że jest jego mieszkaniem, a tak naprawdę okazuje się być obstawione przez policję. Czekają tam na Chrisa, który po jakimś czasie przyjeżdża tam szukać małżonki.
Moje pytanie brzmi: skąd Chris wiedział o tej miejscówce, skąd wiedział, że tam właśnie powinien szukać żonki?
16-12-2013, 20:37 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-12-2013, 20:38 przez Rodia.)