Nie zwróciłem uwagi na to, czy jest duża różnica w porównaniu ze zwiastunami, ale na pewno jest w porównaniu z UJ :). Podobała mi się ta jesienno-złota kolorystyka z pierwszej połowy, zdecydowanie bliżej jej do Fellowship of the Ring.
Legolas i Tauriel to z kolei takie elfickie odpowiedni Indiany Jonesa i Lary Croft, ale jak wyżej - to co wyprawiają, wygląda o wiele lepiej, niż wspomniane sytuacje z LoTR, więc nie przeszkadzało mi to kompletnie. Zwłaszcza, że scenę z beczkami ogląda się prześwietnie.
Btw, do biletu dorzucali plakat. Myślałem, że jakiś fajny, a tu Legolas :( Daliby Tauriel i aż miło byłoby powiesić gdzieś.
Cytat:czy sceny ucieczki krasnoludów z Miasta Goblinów... to może lepiej odpuść sobie ten film. Tutaj jest to wszystko spotęgowane po stokroć.Odniosłem nieco inne wrażenie. Owszem, podobnych akcji jest sporo, ale sprawiają imo o wiele lepsze i fajniejsze wrażenie. Spadanie wgłąb gór na tekturowej platformie w UJ zawsze mnie lekko drażni, a w DoS nie zauważyłem podobnego motywu.
Legolas i Tauriel to z kolei takie elfickie odpowiedni Indiany Jonesa i Lary Croft, ale jak wyżej - to co wyprawiają, wygląda o wiele lepiej, niż wspomniane sytuacje z LoTR, więc nie przeszkadzało mi to kompletnie. Zwłaszcza, że scenę z beczkami ogląda się prześwietnie.
Btw, do biletu dorzucali plakat. Myślałem, że jakiś fajny, a tu Legolas :( Daliby Tauriel i aż miło byłoby powiesić gdzieś.
26-12-2013, 20:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-12-2013, 20:54 przez Khet.)