Mnie jakoś "Wałkowanie Ameryki" nie zachwyciło, bez polotu i sama treść też raczej zbyt wiele nie wniosła w porównaniu do tego co czytałem wcześniej o Stanach. No, ale czytałem już dawno i w sumie ciężko mi sformułować jakieś konkretniejsze zarzuty. Z takich lżejszych książek o USA to najbardziej do gustu przypadł mi mocno już nieaktualny "Asfaltowy Saloon" Łysiaka. Poza może dwoma słabszymi rozdziałami czytane jednych tchem. Ta powyższa książka o Detroit na pewno do domowej biblioteczki dołączy w najbliższym czasie.
Z reportaży to ostatnio czytam "Polski hydraulik i nowe opowieści ze Szwecji i po 3/4 mogę polecić każdemu. Wspaniała wycieczka po przychodniach, szkołach, ulicach i domach szwedzkiego socjaldemokratycznego raju. Europejski reboot The Wire spokojnie można by nakręcić w jakimś szwedzkim miasteczku.
Z reportaży to ostatnio czytam "Polski hydraulik i nowe opowieści ze Szwecji i po 3/4 mogę polecić każdemu. Wspaniała wycieczka po przychodniach, szkołach, ulicach i domach szwedzkiego socjaldemokratycznego raju. Europejski reboot The Wire spokojnie można by nakręcić w jakimś szwedzkim miasteczku.
01-03-2015, 13:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-03-2015, 13:51 przez hanys.)