(08-12-2015, 20:47)Albertino napisał(a): T2 miał w 1991 raczej mieszane recenzje - na pewno nie był tak dobrze oceniany jak teraz, wtedy raczej patrzono na niego jako na świetnie zrobionego blockbustera. Mad Max jest jednym z najlepiej ocenianych filmów roku - i jest to "tylko zwykły film akcji" dokładnie tak jak T2 nim było.
Linki albo fotki z jakichś czasopism z recenzjami, skoro "na pewno" T2 nie był oceniany tak dobrze jak Mad Max! Bo ja czytałem na mojo, że T2 dostał A+ (najwyższą notę) od CinemaScore w weekend otwarcia, a także widziałem tę videorecenzję z epoki Siskela i Eberta, w której bardzo zachwalają film, bardziej od oryginału:
No i na pomidorach T2 jeszcze kilka lat temu miał tylko jedną negatywną recenzję i 98%, kolejne negatywne doszły jakoś w okolicach premier "Salwejszyn" i Avatara.
Zresztą, tak jak już pisałem, IMO nominowanie Maxa w ważniejszych kategoriach będzie krzywdzące dla klasyków, które w nich pominięto, ale póki co jest to dla mnie film roku, więc jeśli pozamiata jak dwa lata temu przeceniana Grawitacja, będę się cieszył.
08-12-2015, 22:59