(13-01-2016, 19:49)Juby napisał(a): Dzia. :*
Galadh - jak obstawiasz szanse Stallone'a po odebranym Globie?
Wg statystyk ostatni aktor drugoplanowy, który wygrał Globa, a nie został nominowany do Oscara pochodzi z lat '70. Bezpiecznie wstawiłem Sly'a jako ALT. (czyli jest wg mnie #6), ale teraz - świeżo po seansie "Creed" - uważam, że każdy, kto obejrzy ten film, wstawi go do swojej piątki... Niemniej, lojalnie zamknąłem już swoje przewidywania, a zamieszanie w tej kategorii jest tak spore, że może i wyjdzie mi to na zdrowie. Pamiętam jednak, jak Nolte się mało spodziewanie objawił 4 lata temu, też rola mentora (innego rodzaju) w filmie bokserskim. Porównanie działa w uproszczeniu, ale coś jest na rzeczy... Choć Nolte był nominowany przez SAG. Ale Stallone z kolei wszedł do wyścigu dość późno... Można tak w nieskończoność.
Z pewnością życzę mu tej nominacji. Jeśli się uda, to ma szansę wygrać. Rylance pewnie zgarnie BAFTA. Tak długo, jak ktoś inny niż on wygra nagrodę SAG (np Tremblay), to będzie taki podział, że Sly pewnie dojedzie do mety. Czego życzę mu tym bardziej.
@simek: System, o którym pisał Lawrence działa natomiast na SAG - tam po prostu potulnie głosuje się tak, jak jest zgłoszone. I tyle. A że Vikander na Globach i BAFTA objawiła się jednak na pierwszym planie, to mamy dysonans i dość słusznie budzi to wątpliwości. Mara ma tak dużą rolę, że może z kolei pójść w ślady Winslet, o której nieoczekiwanym przypadku wspomniał tu Perfik. Choć pewnie większość będzie głosowała na nią na drugim. Trochę wiary we mnie, BTW. :P
Artykuł na głównej, zapraszam do lektury tych, którzy jeszcze nie zerknęli, a jutro przed ogłoszeniem nominacji wrzucę tutaj w [spoiler]
swoje pełne przewidywania już bez narracji.
13-01-2016, 23:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-01-2016, 23:55 przez Galadh.)