(01-03-2016, 12:21)Mierzwiak napisał(a): Danusek też zawinął ogon, bo mu się zwoje przepaliły jak mu napisałem że VES też nagrodziło Hugo :)
Tratata, a nie zawinąłem ogon, nie siedzę 24h na forum.
Tak wiem, bo śledzę nagrody VES od bodajże 2006 roku. Hugo dostał statuetkę za najlepsze efekty wspomagające w filmie aktorskim- być może w tej kategorii film nie miał sobie równych tego nie można nikomu odmówić- chociaż nie wiem jakich miał konkurentów. Jednakże w głównej kategorii nie otrzymał nagrody, otrzymała je Geneza Planety Małp i podejrzewam, że gdyby tego filmu nie było nagrodę zgarnąłby DOTM:)
Mierzwiak, naprawdę uważasz, że masz jakieś argumenty? Bo jak na razie czytam tylko, że TFA nie pokazało nic ciekawego i nowego, a Ex Machina za to pokazała dużo świeżości. To mają być argumenty? Efekty na poziomie Ex Machiny to robią na Youtubie taśmowo przy swoich krótkometrażówkach studenciaki, nie mówiąc już o reklamach.
Widzę jednak, że nie ma sensu dalej dyskutować, bo żadne z nas nie da się przekonać. Jeśli już mieli komuś dawać statuetkę to któremuś z tych dwóch filmów czyli albo Max albo TFA- niestety dali niespodziewanie Ex Machinie. Dlaczego, to chyba tylko oni wiedzą.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
Directed by James "THE KING" Cameron
01-03-2016, 12:59