(25-08-2016, 09:05)Mierzwiak napisał(a): Graliśmy chyba w jakieś inne gry. Przechodziłem do twa razy, raz na PS3 i drugi na PS4, i oba razy były równie świetne. Klimat, gameplay, grafika - miodzio. Scenariusz (choć sama fabuła ma potencjał, liczę że wykorzystają go w filmie) i aktorstwo to chujnia, ale to akurat mało istotne skoro gra sprawiła mi tyle frajdy.
Dla mnie ta gra to było objawienie. Gameplayowo idealnie skrojona i wyważona. Lokacje klimatyczne i skonstruowane tak, że pomimo ograniczonej powierzchni chciało się wracać i odnajdywać nowe skrytki.
Idealny, złoty środek pomiędzy sandboxem a korytarzykówką. No i rzecz jasna fajnie się steruje zgrabną Larą ;-)
Na fabułę specjalnie nie zwracałem uwagi, zwłaszcza, że nie wciskali jej do gardła. Fabułą była dla mnie sama wyspa. Natomiast, tak jak już wspominałem, w dwójce jest z tym problem. Tutaj wydumali tak pretensjonalną historię, że zęby bolą. Poza tym lokacje są, jak dla mnie, bardzo monotonne (Syberia) i z tego powodu jakoś nie mogę się zebrać z ukończeniem gierki.
Tomb Raider - mocne 9/10.
Polski już nie ma.
25-08-2016, 09:29