@kawa i papierosy
Wiem, że filmowe "It" to zaledwie połowa historii z książki. Nawiązywałem do to tego, że żądni kasy producenci, pewnie już szukają sposobu jak obejść problem zamknięcia tego w [zaledwie] 2 filmach - stąd ten pomysł z "Chapter 3" :)
Wiem, że filmowe "It" to zaledwie połowa historii z książki. Nawiązywałem do to tego, że żądni kasy producenci, pewnie już szukają sposobu jak obejść problem zamknięcia tego w [zaledwie] 2 filmach - stąd ten pomysł z "Chapter 3" :)
(09-09-2017, 09:22)Kuba napisał(a): Zależy. Jeśli będą ciągnąć koncepcje Boona to pewnie w końcu to zrealizują, ale nie w najbliższej przyszłości. Mówimy w końcu o wyosokobudżetowej trylogii, reżyser na dodatek teraz dłubie przy "New Mutants" a potem ma inny projekt na podstawie Kinga na oku.Boone jest tam akurat zbędny. Zresztą koncept 4 filmów nawet nie był jego pomysłem, tylko biznesmenów z WB. Przy czym należy sobie powiedzieć prawdę - nie chodziło im wtedy o wierne zaadaptowanie książki, czy też potraktowanie materiału z godnością. Kierowała nimi chęć zysku i stworzenia nowej marki, która jednocześnie nie generowała by zbyt wysokich kosztów produkcji, ale pożyła z 2-3 lata i zarobiła swoje.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
09-09-2017, 15:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-09-2017, 15:34 przez zombie001.)