Dopiero teraz wybrałem się do kina, wcześniej o filmie nie wiedziałem absolutnie nic, oprócz tego, że oceny ma spoko, więc jakież było moje zaskoczenie, gdy w pierwszej sekwencji klaun urwał dziecku rękę i polała się krew :)
Ogólnie film jest niezły, bo jest śmieszny, nie mam pojęcia czy ktoś odbierał go jako autentycznie straszny, ale ja z kumplem i reszta ludzi na sali brechtaliśmy co chwila, może to dlatego, że mnie horrory zasadniczo śmieszą w swoich nieporadnych próbach przestraszenia mnie, a tutaj jeszcze było kilka autentycznie humorystycznych scen i lajtowy klimat.
Oczywiście film robi dziecięca obsada z genialnie odmłodzoną komputerowo Amy Adams na czele ;) Gdyby nie przekleństwa i trochę poważniejsze potraktowanie widza (czyli Rka), to w ogóle bym się z seansu nie cieszył, więc to świetna decyzja. Daję 6/10, było fajnie.
Aha, muza była do dupy.
Ogólnie film jest niezły, bo jest śmieszny, nie mam pojęcia czy ktoś odbierał go jako autentycznie straszny, ale ja z kumplem i reszta ludzi na sali brechtaliśmy co chwila, może to dlatego, że mnie horrory zasadniczo śmieszą w swoich nieporadnych próbach przestraszenia mnie, a tutaj jeszcze było kilka autentycznie humorystycznych scen i lajtowy klimat.
Oczywiście film robi dziecięca obsada z genialnie odmłodzoną komputerowo Amy Adams na czele ;) Gdyby nie przekleństwa i trochę poważniejsze potraktowanie widza (czyli Rka), to w ogóle bym się z seansu nie cieszył, więc to świetna decyzja. Daję 6/10, było fajnie.
Aha, muza była do dupy.
(11-09-2017, 14:49)Snappik napisał(a): Skąd ta pewność, że Fukunaga zrobiłby coś oryginalnego i lepszego? Według trivii z IMDB narzucił on producentom, aby w filmie pojawiło się więcej kontrowersyjnych scen z młokosami typu orgia, gwałty i ruchanie owcy. No nie ma bata, super film by był :)Podobno w książce jest jakaś orgia z dziećmi, więc pewnie o to chodzi, a ktoś na IMDB przejaskrawia. Według mnie film nakręcony przez Fukunagę były na jakieś 95% lepszy, zwłaszcza, że reżyseria to akurat nie jest najmocniejsza strona IT w obecnej formie.
10-10-2017, 20:48