Masakra, w sumie można się tego było spodziewać jak już było wiadomo, że Katyń może walczyć o nominacją. Mogę się nawet założyć że zdobędzie statuetkę, jedyny film które może mu w tym zagrozić to "12", który też ma znanego reżysera, a reszta filmów będzie robić za tło. Jak "wygramy" tego oscara to będzie tak jakby nasza reprezentacja zdobyła mistrzostwo świata wygrywając dzięki na przykład niesłusznemu usunięciu trzech najlepszych zawodników przeciwnika z boiska.
No no, to jeśli film jest przyzwoicie zrobiony i kompletnie brak w nim jakiegokolwiek nowatorstwa w spojrzeniu na temat, to już zasługuje na nominacje... Zobaczcie jak niewiele potrzeba. Aha, zapomniałem o jednym. Ten film musi być o wojnie/ ludobójstwie/cierpieniu no i musi go nakręcić znany reżyser. Idę o następny zakład że jakby go stworzył ktoś zupełnie nie znany to akademia by nawet nie myślała o nominacji.
Co do innych nominacji to zupełnie mnie zaskoczył brak nominacji dla "Aż poleje się krew" w kategorii muzyka.
Gazeta Wyborcza napisał(a):U nas było wiele głosów krytycznych, natomiast tam Wajdę wychwalano, mówiono o solidnym warsztacie i klasycznej konstrukcji filmu
No no, to jeśli film jest przyzwoicie zrobiony i kompletnie brak w nim jakiegokolwiek nowatorstwa w spojrzeniu na temat, to już zasługuje na nominacje... Zobaczcie jak niewiele potrzeba. Aha, zapomniałem o jednym. Ten film musi być o wojnie/ ludobójstwie/cierpieniu no i musi go nakręcić znany reżyser. Idę o następny zakład że jakby go stworzył ktoś zupełnie nie znany to akademia by nawet nie myślała o nominacji.
Co do innych nominacji to zupełnie mnie zaskoczył brak nominacji dla "Aż poleje się krew" w kategorii muzyka.
22-01-2008, 17:47