(05-03-2018, 08:35)Mierzwiak napisał(a): ale jednak efekty dla BR2049 miło zaskoczyły
Serio? Jedyna kategoria, która mnie w tym roku interesowała i trzeci raz z rzędu zjebali sprawę po całości. Uwielbiam ubiegłorocznego Blade Runnera, a efekty w nim są takie jakie lubię... ale opierają się głównie na modyfikowaniu tła/otoczenia/scenografii za pomocą CGI i composingu. Efekty w planecie małp są ważniejsze w opowiadaniu historii, bo za ich pomocą stworzono głównych bohaterów dramatu. VFX jest więcej, wyznaczają nowe standardy w technice motion-capture i są po prostu lepsze. Mało tego, poprzednie dwie części zostały w tej kategorii pominięte, więc trzeciej, która ma jeszcze lepsze i po raz pierwszy żadnego godnego siebie konkurenta, oscar należał się jak psu buda. A tu taki ch...
W głównej kategorii: Trzy bilbordy > Kształt wody
Je*ać oscary! Z roku na rok mam do nich jeszcze mniej szacunku, mają dla mnie jeszcze mniej wartości i mam je jeszcze bardziej w dupie (czy to "bardziej" jest jeszcze możliwe?). Dziękuję.
05-03-2018, 09:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-03-2018, 09:16 przez Juby.)