(14-04-2018, 16:08)Kryst_007 napisał(a): Dla człowieka, który od lat ogląda Nostalgia Critica czy Recenzje Żula, a do tego ma wyrobioną opinię o Dougu Walkerze jako sympatycznym, uwielbiającym swoich fanów gósciu, to te wszystkie oskarżenia to istny szok.
Opinia, że Doug to sympatyczny i równy gość panowała od dawna, bo ekipa która tłumaczy jego filmiki na polski, potwierdziła to, gdy pojechała na konwent do Wiednia. Nie robił wyrzutów, gdy ktoś tłumaczył jego filmiki i nie robi nic sobie, że ktoś "piraci" jego kontent. I to jeszcze z czasów tej inby z Spoonym. I ta sama ekipa potwierdziła Douga jako "spoko kolesia", kiedy kiedyś przyjechał do Europy. A było to po fiasku Demo Reel. Tamara i Malcolm też to potwierdzają, za co oberwało się, że kryją CA. A prawda jest taka, że oni są nieświadomymi trybikami w maszynie, którzy nie wiedzą i Film Brain oraz Linkara (byli recenzenci CA) pod tym względem ich bronią.
Tak samo z JewWario - prawie nikt z recenzentów nie wiedział, że jest zbokiem i ich filmiki upamiętniające jego śmierć były szczere (jak dla mnie to największy szok w tej sprawie, patrząc, że koleś popełnił samobójstwo).
Właściwie Doug jest twarzą firmy, bo niemal całe zło z Channel Awesome pochodzi od Mike'a Michauda. A Doug jest po prostu w sidłach, bo prawa do Nostalgia Critica należą do Michauda i można powiedzieć, że jest między młotem a kowadłem. Choć słyszałem plotki, że Walker Bros. umawiają się z prawnikiem, by odciąć się od CA i Michauda.
Cytat:Stuckmann już uciekł? A tak był dumny, że poznał nowych przyjaciół.Na stronie zostali tylko Cinema Snob i Guru Larry.
Cytat:te smrody ulatniajace się z czterech ścian Channel Awesome to dużo bardziej mnie zamurowały, niż wszystkie te oskarżenia z #metoo razem wzięte.Smrody już od dawna się ulatywały. Już przy "To Boldly Flee" wyłaziły na wierzch problemy zakulisowe, jak choćby traktowanie Phelousa czy upór Douga. Choć fakt, skala tego szamba zaskoczyła pewnie tych, co już słyszeli o wcześniejszych dramach.
14-04-2018, 17:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-06-2018, 17:03 przez OGPUEE.)