Film: No Country for Old Men - jeśli wygra co innego, to będzie lipa, ale z drugiej strony lipa była już wiele razy :(
Reżyseria: Ethan Coen, Joel Coen vs Paul Thomas Anderson
Aktor: Daniel Day Lewis na 90%, ale nie zdziwię się, jeśli Akademia zrobi wszystkich w pałę i da Oscara Clooneyowi, choćby i po to, żeby Clayton nie odszedł z niczym :twisted:
Aktorka: Ellen Page, bo tak :twisted: aczkolwiek pewnie któraś sprzątnie jej to sprzed nosa :(
Aktor drugoplanowy: Javier Bardem - jeśli będzie inaczej, to ^&$%^#$^ :wink:
Aktorka drugoplanowa: Ruby Dee - żeby było ładnie i żeby było zgodnie z równouprawnieniem. Aczkolwiek wolałbym Tildę
Scenariusz oryginalny: Juno bez dwóch zdań
Scenariusz adaptowany: No Country for Old Men j.w.
Film obcojęzyczny: nie wiem - wszystko byle tylko nie Katyń
Animacja: Ratatouille
Scenografia: trudno powiedzieć, może Sweeney Todd
Zdjęcia: Janusz Kaminski, choć równie dobrze mogą dać Deakinsowi i to będzie jedyny Oscar dla Assasination
Kostiumy: Elizabeth: The Golden Age - poprzednia Elizabeth chyba też dostała za kostiumy
Montaż: The Bourne Ultimatum
Charakteryzacja: Pirates of the Caribbean: At World's End, aczkolwiek dziwi mnie to, że tylko 3 filmy tu nominowano
Dźwięk: 3:10 to Yuma
Montaż dźwięku: Transformers
Muzyka: Atonement, ale jest to cholernie niepewna kategoria, co pokazują wszystkie poprzednie lata. Może więc dostać każdy film, nawet Michael Clayton...
Piosenka: zapewne jakiś Menken, może That's How You Know
Efekty specjalne: Transformers
Dokument: Taxi to the Dark Side, bo ma fajny tytuł :P
Reżyseria: Ethan Coen, Joel Coen vs Paul Thomas Anderson
Aktor: Daniel Day Lewis na 90%, ale nie zdziwię się, jeśli Akademia zrobi wszystkich w pałę i da Oscara Clooneyowi, choćby i po to, żeby Clayton nie odszedł z niczym :twisted:
Aktorka: Ellen Page, bo tak :twisted: aczkolwiek pewnie któraś sprzątnie jej to sprzed nosa :(
Aktor drugoplanowy: Javier Bardem - jeśli będzie inaczej, to ^&$%^#$^ :wink:
Aktorka drugoplanowa: Ruby Dee - żeby było ładnie i żeby było zgodnie z równouprawnieniem. Aczkolwiek wolałbym Tildę
Scenariusz oryginalny: Juno bez dwóch zdań
Scenariusz adaptowany: No Country for Old Men j.w.
Film obcojęzyczny: nie wiem - wszystko byle tylko nie Katyń
Animacja: Ratatouille
Scenografia: trudno powiedzieć, może Sweeney Todd
Zdjęcia: Janusz Kaminski, choć równie dobrze mogą dać Deakinsowi i to będzie jedyny Oscar dla Assasination
Kostiumy: Elizabeth: The Golden Age - poprzednia Elizabeth chyba też dostała za kostiumy
Montaż: The Bourne Ultimatum
Charakteryzacja: Pirates of the Caribbean: At World's End, aczkolwiek dziwi mnie to, że tylko 3 filmy tu nominowano
Dźwięk: 3:10 to Yuma
Montaż dźwięku: Transformers
Muzyka: Atonement, ale jest to cholernie niepewna kategoria, co pokazują wszystkie poprzednie lata. Może więc dostać każdy film, nawet Michael Clayton...
Piosenka: zapewne jakiś Menken, może That's How You Know
Efekty specjalne: Transformers
Dokument: Taxi to the Dark Side, bo ma fajny tytuł :P
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings
23-02-2008, 21:00