(27-03-2020, 17:42)nawrocki napisał(a): Cały czas sie dziwie, że w prequelach postanowili zbudować fabułę wokół tak nieciekawego wątku, jak Grindelwald i magiczne zwierzaki.
No niestety wybrano najgorszy z możliwych pomysłów - dwójki do dzisiaj nie widziałem, a kocham ten świat. Pewnie nadrobię przy okazji powtórek Potterów.
Apropo tego Yatesa. Kto wg Was byłby idealnym kolesiem do nakręcenia filmu w świecie Pottera?Ja nic ciekawego wymyślić nie potrafię.
(27-03-2020, 21:06)simek napisał(a): Jeszcze jest taka kwestia, że skoro to pierwszy rok w Hogwarcie to jest pokazane dużo lekcji, zwykłego roku szkolnego, a to mi się zawsze najbardziej podobało w tym uniwersum :) Potem im dalszy film tym lekcji jest mniej a więcej gonienia za tymi złymi.
Dokładnie. Każdy kolejny film miał jakby mniej tej szkolnej magii Hogwartu - dlatego chciałbym serial, który mógłby eksplorować tajemnice szkoły i całego zamku. Nieco bardziej przybliżyć poszczególne przedmioty, może las? Nie mówię od razu, że ma to być jakaś teen-drama w świecie Pottera, ale... :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
27-03-2020, 21:18