W końcu jakaś konkretna krytyka Więźnia z Azkabanu
Powiedziałbym, że aż mnie naszła ochota na powrót do książek, ale nie jestem pojebany, żeby w wieku 30 lat do nich wracać, gdy całe tabuny arcydzieł literatury mam do nadrobienia. Może poczytam je kiedyś przyszłemu potomkowi :P
(26-01-2021, 22:30)Bartholomew napisał(a): nasze trio od polowy filmu latajace w dresie po Hogwarcie, nowa chatka Hagrida, praktycznie nowy zamekTaa, też mnie te stroje bohaterów irytują, za to z chatką Hagrida i samym Hogwartem nie mam problemu.
Cytat:No i to Cuaron, zmienił estetyke filmu na bardziej kolorową, wolałem tą bardziej średniowieczną z dwóch pierwszych części gdzie magia była wyczuwalna, a nie CGI-widzialna w każdym kadrze.Zgadzam się i nie zgadzam równocześnie :) Z jednej strony rzeczywiście wygląd całej serii poszedł w złą stronę, tylko jeszcze u Cuarona było to na tyle piękne, że w ogóle mi to nie przeszkadza, potem już gorzej. Z drugiej strony to jednak dobrze, że filmy nie są identyczne, jest jakaś różnodorność, ale w sumie, gdybym mógł wybierać, to wolałbym całą serię spójną wizualnie, zrobioną przez tego samego reżysera.
Cytat:Zlanie wygranej pucharu quiddita też na niekorzyść.To niestety już przypadłość każdej odsłony serii poza jedynką, która była wierną adaptacją króciutkiej książki, że pominiętych jest mnóstwo fajnych rzeczy.
Powiedziałbym, że aż mnie naszła ochota na powrót do książek, ale nie jestem pojebany, żeby w wieku 30 lat do nich wracać, gdy całe tabuny arcydzieł literatury mam do nadrobienia. Może poczytam je kiedyś przyszłemu potomkowi :P
27-01-2021, 00:56