Mierzwiak napisał(a):Tyler, nie wiem kto tak sądzi, ale ja właśnie pisałem o tym że flashbacki pokażą co się stało na wyspie od momentu przemieszczenia się wyspy aż do powrotu Locke'a z wyspy i jego tajemniczej śmierci.
Ja właśnie tak sądzę :) Po prostu przynajmniej częściowo mogłoby przebiegać to w ten sposób - wydaje mi się to dobrą koncepcją jeśli scenarzyści trzymaliby się dobrego smaku. Dokładnie widzę to w taki sposób:
Widzimy akcję oczami tych, którzy w czwartym sezonie zostali odsunięci od fabuły. Powiedzmy, że przez kilka pierwszych odcinków widzimy wydarzenia z czwartego sezonu, ale z punktu widzenia właśnie tych odsuniętych. Poznajemy nowe fakty, o których wiedza zmienia nasze przeświadczenie o sensowności poczynań O6 i Johna Locke'a (wszystko po to by zmienić znaczenie tej grupy ludzi dla serialu, gdyż aktualnie zostali oni sprowadzeni do nic nie wnoszącego obozu na plaży). W ten sposób można wprowadzić wyjaśnienie dlaczego O6 muszą powrócić na wyspę - mogłyby mieć na tę decyzję wpływ wydarzenia, które miały miejsce jeszcze przed opuszczeniem feralnego miejsca. Po tych kilku odcinkach następuje ten, w którym O6 opuszczają wyspę i dalsza część sezonu to już akcja po przeniesieniu wyspy. W ten sposób dojdziemy także do prawdy o tym, dlaczego Locke w teraźniejszości leży w trumnie.
Tak to mi się wyobrażało od samego początku :)
I was always criticized for style and content, but I enjoy trying to tell stories a different way - Tony Scott
31-05-2008, 15:44