Craven napisał(a):SPOILERY
Moja teoria jest taka, że pierwotnie Hulk w ten dość brutalny sposób zabijał Abomination MIMO, krzyku Betty. Dlatego potem uciekał i dlatego pod koniec ujęcie ze złowieszczym uśmieszkiem pasuje do wcześniejszego uduszenia przeciwnika. No ale głupia MPAA nie mogła tego puścić, ew. głupia widownia chciała mieć kolejnego gentle gianta, ew. głupi producenci nie chcieli się zgodzić na takie zakończenie. I stąd wtopa pod koniec[/size]
KONIEC SPOILERÓW
Crov napisał(a):Co prawda do ostatecznej wersji filmu średnio to pasuje i ciężko powiedzieć skąd ten uśmieszek Bannera - może zwyczajna satysfakcja, a może Hulk ma na niego większy wpływ, albo chętniej się w niego zmienia? No cóż.
No co wy, Banner ma taki a nie inny uśmieszek, bo najwyraźniej zaczął kontrolować swoje przemiany, być może chodzi tylko o względną kontrolę nad sobą pod postacią Hulka, a może również przeistaczanie się w niego na zawołanie. Nie pamiętam czy wskaźnik ciśnienia mu piszczał, jeżeli nie, to zdecydowanie potwierdzałoby tę teorię, a jeżeli tak, to i tak nie przeczyłoby to o jej słuszności.
A co do oszczędzenia Abomination, to jeszcze zanim Betty do niego krzyknęła, wiedziałem, że tego nie zrobi. Hulk może zabijać w furii niewinnych, ale gdy ma możliwość wyboru, po prostu musi oszczędzić życie. To mimo wszystko superbohater a oni nie zabijają. Tak już jest, można rozwodzić się nad sensem i realizmem tego, ale takie są już reguły konwencji i koniec.
KONIEC SPOILERÓW
Crov napisał(a):- Pobałaganiony strasznie⌠Już darowali by sobie te clipy w pierwszej scenie a później opowiedzieli by to po prostu później, w Flash-backu. By pięć minut oszczędziliâŚPrzecież to trafiony zabieg przytoczenia widzowi w wielkim skrócie historii postaci, bez odnoszenia się do poprzedniego filmu, od którego twórcy najwyraźniej chcieli się odciąć.
Crov napisał(a):W sumie nie wiem co myśleć o Cameo Stana Lee w tym Hulku... Niby jego pojawiania się to tradycja ale jednak takie większe "apperingi" odciągają jednak trochę uwagę od treści...Eee, niecałe 60 sekund ekranowego czasu, to odciąganie uwagi od treści, really?
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli...
TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji.
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli...
TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji.
21-06-2008, 17:34