Z okazji urlopu na naukę, w przerwach pomiędzy lekturą kodeksu cywilnego, przeczytałam Rzym Stevena Saylora - reckę spłodziłam nawet i to niemal bez bólu, pozycja dla fanów historii starożytnej - możliwość poznania życia codziennego starożytnych Rzymian, podana w formie ciekawej powieści, której akcja toczy się dość wartko, wielka księga â sześćset stron â może przytłoczyć na wstępie. Saylor swoją najnowszą powieścią daje każdemu z czytelników ogromną możliwość obcowania ze starożytnym światem i poznania znakomitej i długiej historii w sposób niezwykle przystępny i przyjazny. Historia tak miasta, jak i dwóch wielkich rodów, których korzenie sięgają czasów, gdy Wieczne Miasto było jedynie dziką krainą, w której grasować miały groźne lemury.
Zmierzch - bestseller, z zapowiedzi wynikało, że horror romansowy tudzież romans horrorowy; nie jest to literatura wysokich lotów, ale miła książeczka jak najbardziej, czyta się ją lekko i przyjemnie, mam zamiar przebrnąć przez dwa kolejne tomy i zobaczymy. Historia Belli, która przyjeżdża do małej, deszczowej miejscowości i ulega fascynacji przystojnemu Edwardowi, który okazuje się być wampirem. Wielka miłość, masa przeciwności itp. Daje radę toto.
Zmierzch - bestseller, z zapowiedzi wynikało, że horror romansowy tudzież romans horrorowy; nie jest to literatura wysokich lotów, ale miła książeczka jak najbardziej, czyta się ją lekko i przyjemnie, mam zamiar przebrnąć przez dwa kolejne tomy i zobaczymy. Historia Belli, która przyjeżdża do małej, deszczowej miejscowości i ulega fascynacji przystojnemu Edwardowi, który okazuje się być wampirem. Wielka miłość, masa przeciwności itp. Daje radę toto.
[Obrazek: http://www.sloganizer.net/en/image,Eorath,blue,white.png]
From ghoulies and ghosties
And long-leggedy beasties
And things that go bump in the night,
Good Lord, deliver us!
From ghoulies and ghosties
And long-leggedy beasties
And things that go bump in the night,
Good Lord, deliver us!
08-07-2008, 23:25