(22-11-2022, 09:50)al_jarid napisał(a): Zamiast jakiejś bogatej fauny morskiej mamy tu praktycznie, kurde, po prostu wieloryby i plezjozaury, no i wszystko jest w głębinach monotonnie niebieskie. Mogliby postawić na więcej kolorów, na przykład zainspirować się rafą koralową i jej niezwykle barwnym zwierzyńcem.
Trailer rzeczywiscie niebsieski do porzygania, ale moze to tylko te wybrane fragmenty, bo totalna glupota byloby krecic film, ktory niczym by sie nie wyroznial, zwlaszcza patrzac na potencjal. Jakas pandorska rafa to dla mnie oczywistosc i naprawde sie zdziwie jezeli takiego czegos nie bedzie. Dzungla tez musi byc, bo znowu, pod wzgledem palety barw to ten kontrast zieleni i blekitu naprawde fajnie wyglada.
Scenariuszowo powtorka z rozrywki i ten motyw nauki nowego swiata oraz braku akceptacji juz w oryginale smierdzial na kilometr bieda, takze miejmy nadzieje, ze to tylko jakis watek na pare scen. Avatar 2 jest mi w sumie obojetny, przy czym uwazam, ze to co najlepsze Cameron zostawia na ostatnia prosta promocji i premiere w ogole, a tutaj to znowu bardziej teaser i zaledwie ulamki najbardziej widowiskowych akcji.
(22-11-2022, 12:45)Pelivaron napisał(a): James powiedział, że Avatar 2, aby wyjść na zero musi zarobić 2 mld dolarów na świecie.
Cytat:Cameron apparently told Disney and 20th Century Studios executives that his sequel budget was so high it represented “the worst business case in movie history.” According to the director’s estimates, “you have to be the third or fourth highest-grossing film in history. That’s your threshold. That’s your break even.”
https://variety.com/2022/film/news/avatar-2-budget-expensive-2-billion-turn-profit-1235438907/
Cos mi sie nie chce wierzyc, ale kto wie. Moze w to wliczone sa tez ktores sequele?
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
22-11-2022, 14:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-11-2022, 14:57 przez Bucho.)