(28-07-2025, 17:35)Bucho napisał(a): Tak z ciekawosci przypomnialem sobie final trailer do pierwszej czesci. Oczywiscie nadal animka, ale ten element ludzki zdecydowanie robil swoje, zwlaszcza ta plynnosc prawdziwych ujec i CGI. Co najwazniejsze, jest stawka, sa emocje, a teraz to w zasadzie cut scenka z jakiejs gry, a emocji w tym tyle co nic.I to jest zajebisty trailer zapowiadający film o wyraźnym konflikcie, który mam ochotę obejrzeć po raz kolejny. Poza tym jak na moje oko, to jedynka nie wygląda ani trochę gorzej od dwójki i trailera trójki. Fabuła: ni cholery nie pamiętam o co chodziło w dwójce i po trailerze trójki również nie wiem o co tam chodzi poza tym, że będzie jakiś zły Na'vi (wiem że będzie zły, bo ma czerwone pióra).
https://m.youtube.com/watch?v=5PSNL1qE6VY&pp=ygUOQXZhdGFyIHRyYWlsZXLSBwkJxwkBhyohjO8%3D
Decyzja o nie zrobieniu prequela o podboju Pandory była jednym z największych zmarnowań potencjału w historii kina. Teraz jest to jeszcze bardziej dobitne, bo już widzimy że dziadzio Cameron nie miał żadnego super spójnego pomysłu na kolejne trzy filmy jak obiecywał, tylko będzie odgrzewanie tego samego kotleta po raz drugi i pewnie za 4 lata po raz trzeci.
To trochę tak, jakby Jackson zamknął historię zniszczenia pierścienia w jednym, zajebistym filmie, aby potem odczekać dekadę i zrobić identycznie wyglądające kolejne części o walkach między elfimi klanami.
28-07-2025, 19:15