(29-07-2025, 08:34)simek napisał(a): Moje oceny i recenzje obu Avatarów znajdziesz na forum, dla jasności dodam, że to jest 7 (być może za mało? powtórka kiedyś na pewno wjedzie) dla jedynki i 6 dla dwójki i jak najbardziej oceniam tam to, co jest, trochę rzeczy doceniam, trochę ganię, więc już nie wymyślaj argumentów, że mi się nie podoba TYLKO dlatego, że wolałbym coś innego.
Stary, piszemy o tym, co jest tu i teraz, nie szukam wstecz o tym jaką ocenę dałeś tylko co piszesz teraz, więc nic nie zmyślam, skupiasz się na tym, że chciałbyś coś innego.
Cytat:Postawić na eksplorację nieznanej planety
Cytat:Nie że ja bym chciał wrzucić to do kosza, tylko sam Cameron o tym myślał. W ogóle skąd pomysł, że zrobienie prequela wrzuca cokolwiek do kosza? I jaki kolejny świat, skoro miałoby to być też o Pandorze? Co ty w ogóle pierdolisz?
Jak mam to rozumieć? I czemu się tak unosisz?
Napisałeś to tak, jakby każdy film miał być o innej planecie, z kolei w cytacie Camerona kontekst jest taki, że prequel by opowiadał o eksploracji Pandory na samym początku, ale to już jest ukazane, a z tego co piszesz, to co jest na Pandorze, cię nudzi. Z kolei idea relacji kolonizatorów z tubylcami tak jak pisałem, była mocno pokazana już w pierwszej części, gdzie było wojsko, biznesmeni, naukowcy, a teraz przerodziło się to w kompletny konflikt, prequel by coś zmienił?
Ja już kończę tę dyskusję, bo naprodukowałem się, po czym dostałeś bólów i odpowiedziałeś na to co, o co mogłeś się zaczepić.
(29-07-2025, 08:34)Dr Strangelove napisał(a): No ale co tam niby jest za mitologia? Cóż takiego miszcz Kameron wymyślił spektakularnego?
Niebieskie kotki mieszkają sobie na Pandorze. Jedne mieszkają w lesie, drugie w górach a trzecie nad morzem. I czasami groźnie na siebie fukają i syczą.
Mitologia/lore/universum, zarys świata przedstawionego, to że użyłem słowa "mitologia" cię razi? To tylko słowo opisujące świat przedstawiony, nie znaczy, że Cameron stworzył najcudowniejszy koncept w historii, tylko, że stworzył swoją piaskownicę do zabawy.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
29-07-2025, 12:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-07-2025, 12:45 przez marsgrey21.)