12-02-2010, 20:34
|
10/10
|
|
Można też zakupić mini pakiet cyfrowego Polsatu, gdzie dostępny jest program TVP Kultura, na którym są często klasyki kina: z Renoira była Reguła gry (1939), z Felliniego niedawno był film Ginger i Fred (1986), a wkrótce będzie Giulietta i duchy (1965). Na TVP Kultura regularnie są też pokazywane klasyki radzieckiego kina (Eisenstein, Bondarczuk, Michałkow). Ja za Fellinim nie przepadam, ale rosyjskie kino coraz bardziej mi się podoba.
Ostatnio w ogóle bardzo dużo rosyjskiego kina wyszło na DVD, chyba w dwóch kolekcjach (nie pamiętam dystrybutora), poza tym dzięki m. in. Sputnikowi wydaje mi się, że od parunastu miesięcy mamy do czynienia z dosyć intensywną promocją radzieckiej/rosyjskiej klasyki
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
12-02-2010, 20:50
Z tego co się orientuje nie ma polskich wydań Jeżeli, Ceny strachu i filmów Renoira. Ale można zamówić przez Empik zapewne. Rzecz jasna dochodzą jeszcze strony Criterionu i BFI. Tam mają filmy Wielkich Mistrzów, ze świetnym transferem obrazu i świetnymi dodatkami (tyle tylko że cena jednego to ok 30 baksów).
Cytat:Nawiasem mówiąc, mogłabym sobie Felliniego uzupełnić - wciąż nie widziałam Wywiadu... Spoko, Wywiad puszczają od czasu do czasu na Kulturze. Film jest niesamowity. Gorąco polecam (imo top 3 Felliniego)
zapraszam na http://www.golden-slumbers-blog.blogspot.com - blog muzyczno - filmowy na czasy kryzysu
12-02-2010, 21:24 gsarek napisał(a):Z tego co się orientuje nie ma polskich wydań Jeżeli, Ceny strachu i filmów Renoira.Chodziło mi głównie o to, że o ile jeszcze parę lat temu z klasykami na T było tak sobie, teraz bywa bardzo przyzwoicie Cytat:Spoko, Wywiad puszczają od czasu do czasu na Kulturze. Film jest niesamowity. Gorąco polecam (imo top 3 Felliniego)Nie mam telewizora, ale z Fellinim nie ma problemu
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
12-02-2010, 21:45 gsarek napisał(a):Z tego co się orientuje nie ma polskich wydań Jeżeli, Ceny strachu i filmów Renoira. a juz mnie prawie arte przekonala, ze wytarga nawet dinozaura spod lodowca, huehuerehue ;)
Don't rain on my parade
13-02-2010, 15:42 Artemis napisał(a):Ostatnio w ogóle bardzo dużo rosyjskiego kina wyszło na DVD, chyba w dwóch kolekcjach (nie pamiętam dystrybutora), poza tym dzięki m. in. Sputnikowi wydaje mi się, że od parunastu miesięcy mamy do czynienia z dosyć intensywną promocją radzieckiej/rosyjskiej klasyki Jeśli chodzi o rosyjskie/radzieckie filmy to dystrybucją zajmuje się Epelpol ("KLASYKA KINA RADZIECKIEGO"). W lutym na DVD wychodzą dwa kolejne filmy z tej serii: "Iwan Wasiljewicz zmienia zawód" i "Kaukaska Branka, czyli Nowe Przygody Szurika". Wracając natomiast do filmów 10/10 oto moje "perełki": 1. Terminator 2 - najlepsza dla mnie część, mógłbym do niego wracać codziennie i mi się nigdy nie znudzi. 2. Przekręt - poczucie humoru jakie lubię, bardzo dobre dialogi, potrafił mnie wciągnąć jak mało który film 3. Chłopacy z ferajny - niesamowity klimat, rewalcyjni aktorzy z Joe Pescim na czele 4. Leon Zawodowiec - akcja, akcja i jeszcze raz akcja + tak jak w poprzednim filmie, bardzo dobre kreacje aktorskie 5. Piła - oprócz dużej dawki krwi daje również sporo do rozmyślania o ludzkiej egzystencji 18-02-2010, 15:55
Dziń dybry. 10/10 - hmm - sama klasyka:
1. Siedmiu samurajów 2. Dotyk zła 3. Passion of Joan of Arc ( 1928 ) 4. Citizen Kane 5. Osiem i pół 6. Odyseja 2001 7. Tokijska opowieść 8. Ojciec Chrzestny 9. Ojciec Chrzestny 2 10. Pancernik Potiomkin 11. Zawrót głowy
L.A. Confidential - 8/10
He liu - 7/10 The Insider - 8/10 Dredd - 6/10 Total Recall ( 2012 ) - 5/10 G.I. Joe: The Rise of Cobra - 5/10 10-03-2010, 11:21
Jeszcze nie widziałem filmu , który zasługiwałby na ocene 10/10. Taki po prostu nie powstał.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 07-04-2010, 21:39
to chyba malo filmow widziales albo jestes szczegolnie rygorystyczny przy wystawianiu ocen :)
Youniverse
07-04-2010, 21:41 Bartholomew napisał(a):to chyba malo filmow widziales albo jestes szczegolnie rygorystyczny przy wystawianiu ocen :) To drugie. Po prostu, przy nie wiem jak dobrym filmie, jestem sie w stanie do czegos zawsze przyczepić. I to nie pozwala mi dać maksymalnej oceny.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 07-04-2010, 22:51
A na przykład taki Apocalipse Now to ile dałeś?
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 07-04-2010, 22:56
A takiemu ile? A siakiemu? A... :roll:
shamar nigdy nie dostał w szkole szóstki, to teraz się mści na filmach ;) 07-04-2010, 23:03 shamar napisał(a):Po prostu, przy nie wiem jak dobrym filmie, jestem sie w stanie do czegos zawsze przyczepić. I to nie pozwala mi dać maksymalnej oceny. To znaczy że przeważnie wychodzisz z kina z grymasem na twarzy :?: Ja dla odmiany w ogóle staram się nie oceniać filmów, bo czym by się różnił film mający 7,5 od 8? lub 6 od 5? Miałbym problem z taką oceną... Gdybym jednak oceniał to na pewno miałbym dość sporo bardzo wysokich ocen. Nie jestem chyba tak przesadnie wymagający jak Ty :razz: . Jeżeli masz jakieś tytuły do których z przyjemnością często wracasz to pewnie to te z oceną 10/10:) Mierzwiak napisał(a):shamar nigdy nie dostał w szkole szóstki, to teraz się mści na filmach ;) :grin: :lol: :grin:
http://www.facebook.com/BLUVISIONPL
07-04-2010, 23:09
Od oceniania filmów to mam Filmweb, a tutaj jest się po to jak sama nazwa wskazuje, aby dyskutować nad filmami, proste.
"Więcej socjalizmu - znaczy więcej demokracji." - Michaił Gorbaczow
"Istnieje marksizm dogmatyczny oraz marksizm twórczy. Ja stoję na istocie tego ostatniego." - Józef Stalin 07-04-2010, 23:13
Ja nawet odpuściłem oceny na Filmwebie... nie mam ochoty się zagłębiać po seansie i zastanawiać czy film był nieporozumieniem/bardzo złym/ złym czy porostu poniżej oczekiwań:)
07-04-2010, 23:17
A ja korzystając z okazji chcę powiedzieć, że zgadzam się z Mierzwiakiem co do "Akiry" i "Śniadania u Tiffany'ego".
Dyskretny urok burżuazji, Ran, Terminator 2, Big Lebowski, Fanatyk, Cries and whispers, Annie Hall, Eraserhead, Mroczny przedmiot pożądania, Noc na Ziemi, Lot nad kukułczym gniazdem, Capote, Boogie Nights, Zed i dwa zera, Żywot Briana.
07-04-2010, 23:23
EL-Kal, my się zgadzamy? Toż to jakaś sensacja. Zaraz włączam TVN24, pewnie już na pasku o tym piszą ;)
07-04-2010, 23:26 Danus napisał(a):A na przykład taki Apocalipse Now to ile dałeś? Chyba 8/10 wersji Redux. Mierzwiak napisał(a):shamar nigdy nie dostał w szkole szóstki, to teraz się mści na filmach ;) Nieprawda. Dostałem. :mrgreen: mroziek napisał(a):To znaczy że przeważnie wychodzisz z kina z grymasem na twarzy :?:Uznaje, że film jest świetny ale mógłby być lepszy :grin: . mroziek napisał(a):Jeżeli masz jakieś tytuły do których z przyjemnością często wracasz to pewnie to te z oceną 10/10:) Nie moge wracać z przyjemnoscią do tytułów , ktorym dałem 10/10 bo nie dałem takiej oceny zadnemu. :cool: Ale wracam do filmów z przedziału 7-9. Zresztą ocena nie ma tu nic do rzeczy. Moge dać takiemu 21 Gram 8/10 czy 9/10 ale to nie znaczy, ze jest to przyjemny film do ogladania, wiele razy. mroziek napisał(a):Ja nawet odpuściłem oceny na Filmwebie... nie mam ochoty się zagłębiać po seansie i zastanawiać czy film był nieporozumieniem/bardzo złym/ złym czy porostu poniżej oczekiwań:) Nikt normalny chyba nie sugeruje sie tymi podpisami bo czym sie się np. rozni - ok od niezły ? Zresztą od dziecka ocenialem w skali 1- 6.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 07-04-2010, 23:43 shamar napisał(a):Moge dać takiemu 21 Gram 8/10 czy 9/10 ale to nie znaczy, ze jest to przyjemny film do ogladania, wiele razy. Tu masz rację, źle się wyraziłem, nie pomyślałem. shamar napisał(a):Nikt normalny chyba nie sugeruje sie tymi podpisami bo czym sie się np. rozni - ok od niezły ? Racja, ale z drugiej strony czym się różni 5 od 4 w skali 1-10? shamar napisał(a):Zresztą od dziecka ocenialem w skali 1- 6. To już wiem czemu żaden film nie ma u Ciebie 10/10 :lol:
07-04-2010, 23:56 Cytat:Racja, ale z drugiej strony czym się różni 5 od 4 w skali 1-10? 5 to przeciętny, więc 4 to nieco poniżej przeciętnej. Mam nadzieję, że pomogłem.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
08-04-2010, 18:57 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |