Ankieta: 300 jest:
Yeeeaah!
ok.
A fe!
[Wyniki ankiety]

300 (temat ogólny)
ataraktyk napisał(a):UWAŻAM, że morza czaszek lśniące w komputerowo wygenerowanym słońcu, (perski?) władca w złotych majtkach na tronie ze złotych (a jakże) klęczących koziorożców i dialogi pt "ultimate fight for freedom" SĄ KICZEM.
Widać nie znasz historii. Odsyłam do zapoznania się z legendą bitwy pod Termopilami, a jeszcze bardziej z komiksem Franka Millera pod tym samym tytułem (300). Że ci czaski kłują w oczy? Cóż, film może będzie robiony TAK, ponieważ mamy XXIw.

ataraktyk napisał(a):I ja tu prowokacji nie widze... :/
A jak mozna nazwać negatywną, niczym nie uzasadnioną opinię? No własśnie.

zuraw, heretyk.

Odpowiedz
Serce mi skoczyło gdy przeglądałem pewne forum... Czy to prawda że u nas film mają wypuścić pod tytułem "300 Spartan"? Na wszystkich bogów tego świata, powiedźcie że to tylko ktoś się zgrywał...
"I rode a tank, held a general's rank, when the blitzkrieg raged, and the bodies stank."

Odpowiedz
Polak potrafi :wink:

Odpowiedz
Akaki napisał(a):Czy to prawda że u nas film mają wypuścić pod tytułem "300 Spartan"?
Gorzej: "300tu Spartan".

Odpowiedz
Ciesz się, że nie "300tu Lśniących Oliwką Półnagich Spartan" :)
Tych tłumaczów to bym za *** powywieszał.

Odpowiedz
"Czysta" :)

Odpowiedz
Ojajebie. Na Filmwebie jest jako "300tu Spartan" właśnie... :x Warner na głowę upadł? Kto odpowiada za ten tytuł?! Kogo powiesić za jaja?!
"I rode a tank, held a general's rank, when the blitzkrieg raged, and the bodies stank."

Odpowiedz
Wy dopiero?...
Oczywiscie, ze bedzie "300tu Spartan", co pudlem jest tym wiekszym, ze komiks u nas zostal przetlumaczony zwyczajnie - 300.

Odpowiedz
Komuś się popiertentego z "The 300 Spartans" z 1962? Że niby to remake? :D O bogowie, właśnie wyobraziłem sobie plakat w polskiej wersji. TRAGEDIA.
Możeby tak naskrobać coś do Warnera...?

Odpowiedz
Rozumiem motywy dystrybutora. Ludzie mogą nie wiedzieć, na co idą do kina. Pomyślą, że to 300 pozycji seksualnych (na plakacie pewnie będzie jakiś umięśniony, półnagi pan) i zażądają zwrotu za bilet.

Ale jednego nie rozumiem. Dlaczego film "11:14" nie został przetłumaczony na "Godzina jedenasta i czternaście minut"? Ja na przykład myślałem, że tu o cytat z Biblii chodzi, i się zawiodłem, i podałem do sądu dystrybutora, który takie głupoty serwuje sugerując że są uświęcone łaską Najwyższego.

Z kolei mój kumpel, któremu powiedziałem że ten tytuł znaczy "Godzina jedenasta i czternaście minut", chciał mnie pozwać do sądu, bo myślał że chodzi o 11:14 rano, a było wieczorem. Nastawił się na dzienny film, dostał nocny. Ale odwiodłem go od skierowania sprawy do sądu, trzykrotnie uderzając głową w nabitą ćwiekami dechę. Nic przyjemnego. Nie dziwię się, że dystrybutor tak przetłumaczył tytuł.

Odpowiedz
Ale narzekacie, przeca chodzimy do kina na film a nie na tytuł, zresztą "trzystu spartan" brzmi lepiej niż samo 300 ale to już kwestia gustu.
Sam jestem po lekturze pierwowzoru i wrażenia jak najbardziej ok, niektóre kadry są żywcem przeniesione z komiksu co bardzo mi się podoba.
[Obrazek: 300fc7.th.gif]

Cieszy też inwencja twórców filmu, opancerzone nosorożce i zdeformowane jednostki to coś czego Frank Miller na kartach "300" nie pokazał a jednak świetnie komponuje się z przesadzonym stylem filmu. Już widze te recenzje w prasie gdzie pismaki nazekają na brak realizmu :D
get ready for suprise...

Odpowiedz
Dr_Bakier napisał(a):Już widze te recenzje w prasie gdzie pismaki nazekają na brak realizmu :D
Już widzę jedną gwiazdkę w Wyborczej i tekst o przeroście formy nad treścią, czy może raczej o formie bez treści.

Odpowiedz
Idę o zakład, że będą 3 gwiazdki.

Odpowiedz
wywiad z Zackiem Snyderem:
http://www.joblo.com/interview-zack-snyder

Odpowiedz
Wielkie brawa dla dystrybutora filmu 300. Postanowił on NIE ZMIENIAĆ oryginalnego tytułu: http://www.filmweb.pl/%22300%22++Polski+plakat+i+nowy+polski+tytu%C5%82%21,News,id=33597

Odpowiedz
Czyzby dystrybutor zagladal na nasze forum? ;)

Odpowiedz
Nie, nie zaglądał, po prostu po kilkuset godzinach debat ci geniusze doszli do wniosku że nie potrafią na plakacie dokleić do oryginalnego loga boba w postaci "tu Spartan".

Odpowiedz
Ten film to będzie ogromne widowisko byle by tylko nie był kolejnym pustym i jałowym "dziełem" w którym najbardziej liczy sie wysokość budrzetu. Ale widzialam Sin City i we Franka Millera wierze i mu ufam. Więc spokojnie moge założyć żę film spełni oczekiwania miłośnikow kina :P
"Cztery ściany cztery kąty, a w tej pustce ty sam...piąty"

Odpowiedz
...i komiksu
A single pussy hair can pull a battleship through the desert

Odpowiedz
Ktoś napisał(a):Ten film to będzie ogromne widowisko byle by tylko nie był kolejnym pustym i jałowym "dziełem" w którym najbardziej liczy sie wysokość budrzetu.
BudŻetu jeśli już, a poza tym 300 kosztowało tylko 60 milionów.

Cytat:Ale widzialam Sin City i we Franka Millera wierze i mu ufam. Więc spokojnie moge założyć żę film spełni oczekiwania miłośnikow kina :P
Ale przy tym filmie Miller nie macał palców, poza tym Snyder potraktował komiks dośc dowolnie dodając dziwaczne stwory i mutanty.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon