90 NAJGORSZYCH SEQUELI - wyniki plebiscytu
shamar napisał(a):Bardziej pasowałby tu Święci z Bostonu.

Ooo! Dobrze prawisz! Dzień Wszystkich Świętych jak najbardziej powinien się znaleźć! Dałem tej kupie 2/10. Jeden punkt z sentymentu do części pierwszej, a drugi, bo zapatrzyłem się na nogi i "high heels" Julie Benz (ale to i tak było za mało, aby utrzymać mnie przy ekranie do końca projekcji).

To ja polecę po tych, które się nie pojawiły (tym samym odpadam z wyścigu, bo Dux pisał, że trójka już padła)
Furia: Carrie 2
Alex - sam w domu
Głupi i Głupszy: Kiedy Harry Poznał Lloyda
Dziedzic Maski
W Krzywym Zwierciadle Witaj Święty Mikołaju 2

Wiem, dla większości z oryginałów jedynie Carrie był filmem dobrym (i to też nie dla wszystkich), ale pozostałe cztery też prezentowały jakiś tam poziom - myślę, że wyższy niż choćby Aniołki Charliego - dobrze można się było na nich bawić, a kontynuacje z anusa wyjęte.
p.s. sporo komedii mi weszło:P

Odpowiedz
(18-10-2011, 15:00)DUX napisał(a): Kolega Gieferg dostał bana na 1 tydzień, Hitch został pozbawiony praw Moderatora.
Nie po to apelowalem kilka stron temu o kulturalną i spokojną dyskusję na temat wyników,
żeby sobie niektórzy gęby wycierali naszymi ksywkami.

Co?! W którym miejscu, przepraszam bardzo, ja lub Gieferg wycieraliśmy sobie gęby waszymi ksywkami? Cytując KRETYŃSKIE teksty Anielskiego Pyłu (co ma miejsce nie pierwszy raz, nie tylko w związku z plebiscytem)? To nie jest obraza czy chamstwo, ale zwracanie uwagi i krytyka, którą powinno się przyjmować po męsku na klatę, by potem odpowiadać kontrargumentami, jeśli się jakieś ma. Albo przyznać do błędu.

Przepraszam, tekst o Sharon Stone był rzeczywiście głupi.

Zajęło mi to dwie sekundy, więc to chyba nie takie trudne. Anielski Pył może sobie to nawet skopiować, jeśli mu to pomoże.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
(18-10-2011, 18:18)Gemini napisał(a): Furia: Carrie 2
Alex - sam w domu
Głupi i Głupszy: Kiedy Harry Poznał Lloyda
Dziedzic Maski
W Krzywym Zwierciadle Witaj Święty Mikołaju 2

Myślałem o tych filmach i kilkunastu innych z cyklu "prosto na VHS", ale to są produkcje mało znane więc raczej minimalna szansa, żeby się tu znalazły.

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Cytat:Ooo! Dobrze prawisz! Dzień Wszystkich Świętych jak najbardziej powinien się znaleźć! Dałem tej kupie 2/10. Jeden punkt z sentymentu do części pierwszej, a drugi, bo zapatrzyłem się na nogi i "high heels" Julie Benz (ale to i tak było za mało, aby utrzymać mnie przy ekranie do końca projekcji).

Udana kontynuacja. Ocenilem 6+/10. Licze że powstanie III część lub jakas inna forma kontynuacji.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
http://www.film.org.pl/plebiscyty/najgorsze_sequele/10-1.html
"It's alive!"

Odpowiedz
Gdyby do tej dyszki ograniczał się cały ranking, byłoby super.

Odpowiedz
Nie wymieniłem Mortala II- wstyd. James Remar jako Rayden i jego "wyskok" w krótkich włosach do dziś mnie rozśmiesza i prześladuje jednocześnie :) Dobre podsumowanie rankingu z zasłużoną pierwszą trójką.
"I Come in Peace!"

Odpowiedz
Jakieś dodatkowy ranking by się przydał bo sporo crapów tu brakuje.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Aha, nagrodę w postaci filmu "Transformers: Zemsta upadłych" 2DVD STEELBOOK otrzymuje SLEPY51, który wytypował poprawnie 4 tytuły - gratulacje ;)
"It's alive!"

Odpowiedz
haha, Ślepy się ucieszy jak cholera :D pozdro otyły redaktorze AA.

Odpowiedz
Hehe, nie ma to jak przyjść z pracy i przeczytać taka fantastyczną wiadomość :lol:

Co do samego rankigu to ogólnie ok, tylko dalej nie wiem, czemu nie załapał się do niego taki kasztan jak "The Son of Kong" (pewnie mało kto go widział, w sumie to i dobrze ;-)), czy też inny wybitny inaczej film o wielkiej małpie, mianowicie "King Kong Lives". Pierwszy jako słabiutki sequel jednego z największych klasyków w historii wg mnie miał obowiązek w takim zestawieniu się pojawić, a drugi to filmowe kuriozum w swojej najczystszej postaci, nie wiem nawet czy nie większe niż "Jaws: The Revenge" ;)

MauZ napisał(a):pozdro otyły redaktorze AA.
Pozdro wielbicielu paluszków lajkonik ;)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Ja dalej nie wiem czemu nie załapała się Rodzina Addamsów 3 :]
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
(18-10-2011, 18:18)Hitch napisał(a): Przepraszam, tekst o Sharon Stone był rzeczywiście głupi.

Oddając Hitchowi sprawiedliwość - tekst o Nagim instynkcie jest rzeczywiście słaby, a już za kuriozum uważam stwierdzenie:

Cytat:jednak czasu nie oszuka, i niegdyś ostra jak pijana nastolatka na studniówce aktorka, nie miała szans, by dłużej zdobić swoją sylwetką plakaty filmowe.

które raz, że się kupy języka polskiego nie trzyma, a dwa, że poddaje w wąpliwość wygląd Sharon, która - czy tego chcemy, czy nie - wciąż wygląda ostro (a tym bardziej 6 lat temu, podczas zdjęć do opisywanego sequela).

No, ale to już nie pierwszy raz takie kwiatki z ust AP idą. Sam nie chciałem nic mówić, bo szkoda mi już czasu i sił na niektóre towarzystwa, niemniej powyższa sytuacja jest kuriozalna z deka.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
To że zdanie nie ma sensu to wszyscy się z tym zgodzą i takie kwiatki mogą zdarzyć się każdemu. Bardziej mnie martwi, że nikt tego zdania nie wyłapał wcześniej podczas korekty, bo chyba takowa istnieje przed publikacją?

Co do samego rankingu to jakoś mnie nie emocjonował. Ot lista crapów - jeden gorszy od drugiego ;)

Odpowiedz
Cytat:ytuły/propozycje do plebiscytu zbieraliśmy dobry miesiąc i nie udało się dociągnąć do setki. Powiem
więcej, nie ma nawet pełnej 90-tki, tylko 89
Trzeba było zbierać trochę dłużęj bo nie widziałem na liście takich tytułów jak Batman Forever, Superman Returns, Zaginiony Świat: Park Jurajski oraz Park Jurajski III, niektórzy (choć akurat nie ja) widzieliby też na tej liście X-Men Geneza Wolverine czy nawet Last Stand, Alien Resurrection też na dobrą sprawę się mógł pojawić bo o ile nie jest może fatalnym filmem, to już rozpatrywany jako kontynuacja trylogii wypada bardzo kiepsko.

No ale grunt, że wygrał "najlepszy".

Odpowiedz
(25-10-2011, 15:17)Gieferg napisał(a): Zaginiony Świat: Park Jurajski oraz Park Jurajski III,

To są niby fatalne kontynuacje? Ja bym tu wstawił takie Freddy's Dead czy Hellraisery.

Odpowiedz
Owszem, to są fatalne kontynuacje. Po takim filmie jak Jurassic Park (10/10) można spokojnie powiedzieć, że ta seria najpierw się potknęła (4-5/10), po czym upadła na pysk (2/10). Takie Terminator 3, PoTC 2 & 3 są o niebo lepszymi filmami i kontynuacjami od każdego z wyżej wymienionych, nawet sequele Matrixa się lepiej ogląda.

Odpowiedz
twoim zdaniem.

Odpowiedz
Batman Forever pewnie też jest złym sequelem tylko moim zdaniem :P

Bez problemu można było zebrać setkę sequeli złych "czyimś zdaniem", a tak to lista jest niestety dość wybrakowana. Moim zdaniem.

Odpowiedz
(25-10-2011, 19:17)Gieferg napisał(a): Owszem, to są fatalne kontynuacje. Po takim filmie jak Jurassic Park (10/10) można spokojnie powiedzieć, że ta seria najpierw się potknęła (4-5/10), po czym upadła na pysk (2/10).

Zacznijmy od tego, że JP nie jest żadnym arcydziełem. JP2 zawsze bardziej mi się podobał (choć zostawiam tu sobie bezpiecznik bo nie oglądałem tych filmów lata) właściwie to jest ulepszona wersja książki Lost World, która była tragicznie ascetyczna w porównaniu do książki JP. A czym wzbogacono film JP2? Ano właśnie fragmentami z pierwszej książki, które nie znalazły się w 1 filmie. Tak więc JP 2 to udana kontynuacja i wsadzanie je jako złego sequela...
JP3 to średniak. Średniak ale nie padlina na 2/10. I co ciekawe, tutaj też mamy elementy z pierwszej książki niewykorzystane we wcześniejszych częściach.

JP 1 - 8/10
JP 2 - 7/10
JP 3 - 5/10

Rzekłem. Do nieszczęsnego T3 nie będę się już odnosił bo jak zapewne pamiętasz uważam go za prawdziwe kupsko i gwałt na moich marzeniach.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon