Ankieta: Co s
[Wyniki ankiety]

A View to a Kill - odgadywanie kadrów filmowych
nie De Marco

Odpowiedz
Barbara Maitland?

Odpowiedz
max rockatansky
Youniverse

Odpowiedz
Tyler, chłopie! Ty żyjesz? :grin: 3 punkty.

[Obrazek: masterkadr_58.jpg]

Odpowiedz
Łee a mi to wydre przypominało

Odpowiedz
Cass napisał(a):Tyler, chłopie! Ty żyjesz? :grin: 3 punkty.
Żyję ale wiara w siebie już nie ta co kiedyś, zawahałem się i wstrzymałem z odpowiedzią chociaż już przy kratce za 4 punkty wydawało mi się, że to "Kontakt" :)

Odpowiedz
Lady and Gentlemen!
Zmiany, zmiany... Co prawda nigdy nie lubiłem drastycznych zmian i uważam, że w Avtaku są one niepotrzebne, bo siła tej gry tkwi w jej prostocie, ale postanowiłem jednak wprowadzić niewielkie modyfikacje. Będą one dotyczyły tylko formy – nie treści (czyli nie zasad gry). Zatem od dzisiaj plansze będą z nieco zmienionym układem pól oraz... Ale to niespodzianka, zobaczycie sami. Uśmiejecie się, jestem tego pewien. :smile: Aczkolwiek przypuszczam, że ta "niespodzianka" może Wam nie przypaść do gustu i wówczas, po dzisiejszych grach, wrócimy do starego systemu. Myślę natomiast, że z nowym układem pól pogramy już do końca konkursu, choć w tej kwestii również jestem otwarty na opinie i sugestie. Pamiętajcie zatem: dziś o 21:30 gramy po nowemu. <ok>

Odpowiedz
Będzie więcej, ale mniej. Zobaczysz.

Początkowo planowałem złożyć planszę z pól takich, z jakich składają się puzzle – wiecie, takie z wypustkami na każdej krawędzi. Efekt końcowy jednak nie był zbyt estetyczny, bo takie pola nie mają prostych konturów, tylko krzywizny i załamania, a to dość trudne do zrobienia w zwykłym programie graficznym.

Dlatego pozostawiłem prostokąty, tyle że w układzie "cegiełkowym". Po ułożeniu prostokątów w ten sposób na planszy znalazły się 22 pola, które można odgadywać, i 6 "połówek", które nie biorą udziału w grze. Te połówki są rozmieszczone przy lewej i prawej krawędzi planszy, tam gdzie zazwyczaj nikt nie strzela, bo są tam mało istotne wycinki kadrów. Ja również absolutnie nie będę się starał ukryć pod tymi polami jakichś ważnych fragmentów. Jestem pewien, że kadr da się odgadnąć bez tych pól. Tak więc na planszy jest więcej prostokątów, bo 28, ale jednocześnie mniej, bo 22 do odgadywania.

[ Dodano: Czw Maj 14, 2009 9:30 pm ]
Runda 59

Kategoria: tytuł filmu

[Obrazek: kadr_59.jpg]

I to jest właśnie ta niespodzianka. Proszę o chwilowe wstrzymanie się od komentarzy. Spróbujmy rozegrać tę rundę w spokoju. :cool:

Odpowiedz
ucho
"Ludzie biorą mnie za intelektualistę. Chyba dlatego, że noszę okulary" /Woody Allen/

http://www.babkafilmowa.blogspot.com/

Odpowiedz
leci ucho

Odpowiedz
kamera ;)
"That is not dead, which can eternal lie,
And with strange aeons even death may die."

Odpowiedz
Hannibal

Odpowiedz
hannibal
"That is not dead, which can eternal lie,
And with strange aeons even death may die."

Odpowiedz
Delicatessen
"Ludzie biorą mnie za intelektualistę. Chyba dlatego, że noszę okulary" /Woody Allen/

http://www.babkafilmowa.blogspot.com/

Odpowiedz
Fatalna kratka... 5 punktów dla Solo.

[Obrazek: masterkadr_59.jpg]

Odpowiedz
Ale fikuśny pomysł na kratki :) /jeśli to jest drugi Hannibal to ja go nie znam i to się na mnie zemściło!)

Odpowiedz
Mi się podoba Cass, może być układ cegiełkowy i brak numerków.

Odpowiedz
Ano, fikuśny. Zachciało mi się poeksperymentować. :smile:

Mefisto napisał(a):jak dla mnie niepotrzebne przekombinowanie
Ja też nie znoszę przekombinowania, ale uznałem, że taki układ kratek można wprowadzić absolutnie bez straty grywalności. A te duperelki zamiast numerków, cóż, to też zbytnio nie wpływa na rozgrywkę.

Gramy dalej o 21:40.

[ Dodano: Czw Maj 14, 2009 9:36 pm ]
Tak, to jest "Hannibal" Ridleya Scotta z 2001 r.

Odpowiedz
Dzięki, za info (Hannibal) - pytanie skasowałam zawstydzona swoją ignorancją, która się na mnie zemściła. :cry:

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon