Ciekaw jestem, czy pierwsza częśc gdyby nie była pierwszym filmem w 3D po Avatarze też by tak poległa, czy może porażka sequela jest właśnie jej zasługą?
02-06-2016, 17:20
|
Alicja w krainie czarów
|
|
Ciekaw jestem, czy pierwsza częśc gdyby nie była pierwszym filmem w 3D po Avatarze też by tak poległa, czy może porażka sequela jest właśnie jej zasługą?
02-06-2016, 17:20
Pierwsza część nie była jakoś specjalnie uwielbiana, Burton tej nie reżyseruje, 6 lat przerwy między filmami, a widzowie zdają się już mieć dosyć Deppa w rolach ekscentrycznych dziwaków. No i ta jego rozwodowa drama, wcale w tu nie pomaga.
Wyników zbliżonych pierwszej części nikt się nie spodziewał, ale i tak zarobi mniej niż najbardziej pesymistyczne predykcje zapowiadały. 02-06-2016, 17:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-06-2016, 17:50 przez Grievous.)
Sequel jest... OK. Na pewno nie zasłużył sobie na taką klapę, no ale to zasługa koszmarnej pierwszej części.
Jest tu wszystko czego zabrakło poprzednio od pomysłu na fabułę po miłą dla oka, kolorową stronę wizualną. Nawet Wasikowska, choć nie jestem fanem Alicji w jej wykonaniu, jest tu całkiem sympatyczna i ewidentnie bawiła się na planie lepiej niż poprzednio. Raczej dla młodszych widzów, ale oglądało się przyjemnie. 6/10 15-04-2017, 12:55 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |