Ankieta: Jak oceniasz "Alien: Covenant"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott
(31-01-2016, 23:32)Albertino napisał(a): Niech Ridley chociaż zmieni wreszcie operatora, bo Wolski mu nie służy.

Przecież strona wizualna to był jeden z niewielu plusów tego filmu.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Czytamy ze zrozumieniem - nie napisałem, że filmy Scotta, w których operatorem był Wolski, wyglądają jak kupa gówna. Napisałem, że Wolski nie służy Scottowi, ergo jego nowsze filmy wyglądają bardzo dobrze, a nie nieziemsko jak te kręcone kiedyś - "Blade Runner", "Legenda", "Gladiator", "Helikopter w ogniu" czy "Królestwo niebieskie". Bo Wolski to taka Hollywoodzka druga liga, dobry do blockbustera, ale nomki do Oscara za zdjęcia raczej nigdy nie dostanie.

Btw. gdzieś wyczytałem, że Ridley zapowiedział "hard R" i scenę o podobnym oddziaływaniu do tej z chestbursterem, ale o wiele gorszą. Skąd my to znamy? :| Niech zgadnę, teraz wylezie bohaterce z dupy? :D

Odpowiedz
Wolskiego nie muszą nawet potwierdzać, to pewne że będzie operatorem przy nowym Alienie. Scott już do końca życia będzie z nim pracować =/

Trzeba się z tym pogodzić.

Co do Shaw, to nadal optuje za wersją, że David jej po prostu nie odhibernował.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Tylko, że Davidowi ostała się, zdaje się, wyłącznie głowa, więc sam się chyba nie ogarnął :P

Odpowiedz
(31-01-2016, 23:51)Albertino napisał(a): Czytamy ze zrozumieniem - nie napisałem, że filmy Scotta, w których operatorem był Wolski, wyglądają jak kupa gówna.

Chłopie, ty się zastanów co piszesz. Co zmieni wymiana operatora "bardzo dobrego" na "wybitnego"? Jego filmy staną się lepsze, od tego?

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
http://blogs.indiewire.com/theplaylist/ridley-scott-confirms-noomi-rapace-wont-be-returning-for-alien-covenant-20160201

A wiec jednak.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Było 10 postów wyżej.

Odpowiedz
Nawet nie jestem pewien, czy to właściwy temat, ale...

http://www.slashfilm.com/alien-covenant-danny-mcbride/

LOL. Nawet go lubię, głównie za Eastbound, ale wygląda, jakby Scott ostro zażartował z haterów jedynki.

Odpowiedz
Zaskakujący i w sumie dość ciekawy wybór.

Odpowiedz
Spoko, nadaje sie na grumpy pilota-robola w stylu pierwszego Aliena.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Nic specjalnego nie miałem na myśli poza tym, że na papierze ten wybór wygląda, jakby Scott strollował tych, którzy, delikatnie mówiąc, nie przyjęli Promka zbyt entuzjastycznie. Jedynka była pełna lolkontentu? To w dwójce macie komedianta, już nawet ja tego nie traktuję poważnie. 

Odpowiedz
Tak miał wyglądać obcy w prequelu czyli kiedy Prometeusz był jeszcze prequelem Aliena a nie Prometeuszem.
Czyli pewnie tak będzie wyglądał w nowym prequelu Aliena ;)

[Obrazek: 1260_1.7.jpg]

Odpowiedz
Pierwsze foty z planu :
https://www.scified.com/news/breaking-first-alien-covenant-movie-set-photos-leak-online

Odpowiedz
łał. Superowe! To się uda ;)

Odpowiedz
Nie uda się. Nie zbudowali lasu.

Odpowiedz
bo byli zajęci budowaniem jebanego kosmosu!!!111

Odpowiedz
Covenant. Wporzo naszywka, nosiłbym.

Odpowiedz
Im mniej Prometeusza, tym lepiej, ale znów widać ten prometeuszowy łeb - przynajmniej prawie na pewno nie będzie to tak tragicznie napisane.

Odpowiedz
Eh.
Pierwsze spojrzenie na Daniels i.. no nie wiem. Dostrzegam tutaj niebezpieczeństwo stworzenia czegoś ala Ripley 2.0, a nie tego oczekiwałem.
W sumie nic dziwnego, że pozbyli się Shaw, skoro jej postać uderzała w nieco inne tony  :/

[Obrazek: Alien-Covenant-2-1.jpg]
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon