Amazon, Apple TV+, Disney+, HBO, Netflix i inne serwisy streamingowe
Player.pl jest darmowy ale za wypożyczenie konkretnej nowości się płaci. Od dawna tak jest i nic się w tej kwestii nie zmieniło.

Odpowiedz
http://filmozercy.com/wpis/apple-usuwa-zakupione-filmy-z-kont-itunes-bez-uprzedzenia-i-nie-przewiduje-zwrotu-pieniedzy

Bym się zdenerwował np :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Takie przypadki tylko utwierdzają mnie w przekonaniu, że jak na jakimś filmie mi zależy, to w grę wchodzi tylko fizyczna obecność na nośniku do którego mam wyłączny dostęp. W teorii taki iTunes brzmi świetnie, a w praktyce mamy takie kwiatki jak powyżej: "nie mamy pańskiego filmu i co nam pan zrobisz?"

Odpowiedz
Macie swoje cyfrowe kopie. Dla mnie brniecie w to, to jest debilizm totalny, nigdy w zyciu nie zakupie filmu w cyfrowej kopii.
Ten news tylko powerdza wyzszosc i logike mojego rozumowania.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Bym jeszcze rozumiał, gdyby oddawali hajs, ale inaczej? LOL :)

Odpowiedz
Ja z kolei bym zrozumiał, gdyby kupno w iTunes oznaczało autentyczne kupno, czyli: masz tutaj kliencie plik z filmem, najwygodniej odtworzysz go używając naszej aplikacji, ale możesz z nim zrobić co chcesz, łącznie ze zgraniem na dysk i schowaniem dysku w piwnicy, a nie że niby kupujesz, ale jak ich dostawca się rozmyśli, to jednak tego nie masz.

Odpowiedz
Niezłe :)
Ciekawe jak to wygląda od strony prawnej.
W końcu doszło do normalnej sprzedaży i co kogoś obchodzi, że jakaś zabrała swoje zabawki ze strony pośrednika.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Obstawiam, że Apfel zadbał o drobne druczki. W końcu z muzyką też polecieli po bandzie i rozeszło się po kościach.

Odpowiedz
Tylko że ten przypadek to jest, no cóż, właśnie przypadek, jeden z nielicznych. Ludzie mają tam tysiące filmów i nic im nigdy nie zniknęło, a standardem jest że nawet jeśli coś znika ze sklepu to osoby które za film X zapłaciły wciąż mają do niego dostęp.

Oczywiście nie jestem na tyle glupi / naiwny by wierzyć że kupione na iTunes filmy posiadam na własność (dlatego.z rozbawieniem czytam reakcje ludzi którzy właśnie odkryli Amerykę), bo tak oczywiście nie jest. Taki np. Warner jak najbardziej ma prawo zerwać wszelkie umowy z iTunes i zarządać usunięcia z serwerów wszystkich swoich filmów, a wtedy dupa.

Tylko że, szczerze mówiąc, mam większe zmartwienia niż to czy coś mi z biblioteki cyfrowej zniknie czy nie. Korzystam, jest fajnie i tanio, tyle, a czy za 10 lat wciąż będę mieć do tego dostęp to naprawdę nie jest coś czym według mnie warto zaprzątać sobie głowę. To tylko filmy?

Odpowiedz
(14-09-2018, 15:55)Mierzwiak napisał(a): To tylko filmy?
Dla Ciebie to tylko filmy, dla mnie kopie dzieł sztuki, które mam na własność :)

Odpowiedz
(14-09-2018, 15:55)Mierzwiak napisał(a): To tylko filmy?

Które podobno "kupujesz", a nie długoterminowo wypożyczasz do momentu, aż dostarczyciel się rozmyśli. Najwidoczniej niezbyt szanujesz swoje pieniądze.

Odpowiedz
Najwyraźniej. Co tobie do tego? Ubywa ci z konta jak kupuję tam jakiś film? Nie? Więc nie rozumiem tego osądzającego tonu. Ja nikogo nie rozliczam z fajek, browców i wódy, a w ciągu roku wydaję na filmy kilkukrotnie mniej niż przeciętna osoba na te rzeczy miesięcznie.

Odpowiedz
Ryzyko "kupowania" kopii cyfrowych wciąż istnieje i jest oczywiste, ale okazuje się że gostkowi który zrobił z tego aferę filmy zniknęły przez to że zmienił region:
Cytat:Anders da Silva confirms to CNET that he did in fact move from Australia to Canada and that he therefore updated his region, billing information and home address on iTunes. The missing titles are Cars, Cars 2, and The Grand Budapest Hotel, and while all three are available in both the Australian and Canadian iTunes store, apparently the versions differ. He added that all of his other movies remain available after he changed region.
https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1537094327

Odpowiedz
Jak nie będę mógł filmu kupić na płycie to będę go piracił i tyle. Nie zapłacę za coś, czego potem faktycznie nie mam i co może sobie ot tak zniknąć. Nieważne z jakiego powodu.

Odpowiedz
Też trollujecie znajomych podmianką avatarów na profilach Netflixa?

Odpowiedz
(16-09-2018, 17:56)Gieferg napisał(a): Jak nie będę mógł filmu kupić na płycie to będę go piracił i tyle. Nie zapłacę za coś, czego potem faktycznie nie mam i co może sobie ot tak zniknąć. Nieważne z jakiego powodu.

A za prąd płacisz? Albo internet?

Odpowiedz
https://antyweb.pl/fox-play-i-national-geographic-play-juz-w-polsce/

Czuję się zainteresowany.

Odpowiedz
(25-09-2018, 16:57)zdzichon napisał(a):
(16-09-2018, 17:56)Gieferg napisał(a): Jak nie będę mógł filmu kupić na płycie to będę go piracił i tyle. Nie zapłacę za coś, czego potem faktycznie nie mam i co może sobie ot tak zniknąć. Nieważne z jakiego powodu.

A za prąd płacisz? Albo internet?

No i? Jeśli komp chodzi to tylko wtedy, gdy na nim coś konkretnego robię, za dodatkowe operacje w tle nie dopłacę :P

Odpowiedz
Spadła cena HBO. 19,90 zł za miesiąc.

Odpowiedz
I to jest świetna wiadomość!

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości