Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Avengers: Endgame (2019)
Kevin Feige w którymś wywiadzie potwierdzil, ze to Far From Home zakonczy trzecia faze Marvela a nie Endgame.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Po 1 - Jest na sali ktoś, kto o tym nie słyszał?
Po 2 - Ant-Man też podobno zakończył fazę 2, ale zakończenie z niego było jak z koziej dupy trąbka.

Odpowiedz
[Obrazek: leK1NDC.jpg]

<3
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Słaba fotoszopka.

Odpowiedz
(27-04-2019, 22:52)Gieferg napisał(a): Słaba fotoszopka.

Nie rób mi tego :(

Odpowiedz
Czy ktoś tu wspominał o końcowych autografach The Original Six? Fajny pomysł.

Powiem Wam że mimo tak sporej listy wad i tego że po wyjściu z kina satysfkacja mieszała się z rozczarowaniem a pragnienia natychmiastowej powtórki jak przy IW nie było, to myślę o Endgame i teraz mając już bilety na drugi seans chyba... chyba już nie mogę się doczekać by obejrzeć go na spokojnie.

Odpowiedz
Mogli sobie chociaż zadać trud odpowiedniego pogorszenia jakości samego plakatu, żeby nie było na pierwszy rzut oka widać, że to sklejka :P

Cytat:Czy ktoś tu wspominał o końcowych autografach The Original Six? Fajny pomysł.
Jako, że miało nie być scen w trakcie/po napisach, a trochę się śpieszylismy, wyszliśmy zaraz na początku napisów. Jeśli było cokolwiek wartego uwagi przekonam się o tym przy powtórce na BD (chyba że ktoś gdzieś wrzuci wcześniej).
Zasada o niechodzeniu drugi raz do kina na to samo obowiązująca od 2008 roku wciąż aktualna.

Odpowiedz
Ja również mam podobną zasadę, której jeszcze nie złamałem. Są jednak szanse, że po tych różnych opisach i teoriach, które czytałem chociażby tutaj zmienię zdanie. W środę na świeżo nie miałem parcia na tak szybką powtórkę, ale z każdym kolejnym dniem nabieram coraz większej ochoty.

Odpowiedz
(27-04-2019, 20:59)Lambon napisał(a): Ponadto gdy Stark pyta go skąd się tu wziął gdy dołączył do walki w NY odpowiada, że z wycieczki jak dobrze pamiętam. W każdym razie łączyłoby się to z jazdą autobusem z IF i powrotem Furego i Hill ze sceny po napisach. Dodatkowo film bardziej pasowałby jako element 3 fazy i Infinity Sagi niż pierwszy film rozpoczynający nowy etap w Marvelu
Ale oni ciągle jeżdża na wycieczki. W Homecoming też byli na wycieczce.

pelivaron napisał(a):Ciekawa kwestia bo ze zwiastunów Pająka można wywnioskować, że Peter po raz pierwszy spotyka Nicka Fury'ego.
Parker wczesniej nie spotkal Fury'ego, a na pogrzebie Starka mogli nie miec okazji siedziec i gadac.

Ale zobaczymy jak będzie w filmie.

Heh:

[Obrazek: 1xv7stno4tu21.jpg]

Odpowiedz
(25-04-2019, 22:27)f.lamer napisał(a):
(25-04-2019, 21:19)Gieferg napisał(a): A to nie na zasadzie, że on skoczył sobie do Peggy, przeżył z nią całe życie (może do momentu jej śmierci) po czym przeskoczył z powrotem, tak jak miał przeskoczyć? W sumie tylko chwilę dłużej go nie było z punktu widzenia Hulka i reszty.
wtedy pojawiłby się na platformie i w kombinezonie.

Po przemysleniu sprawy:

Skoro mógł z 2023 skoczyć sobie do 2012, a stamtąd do 2014, 1970 czy do II WŚ, gdzie nie było żadnych platform, to równie dobrze mógł potem stamtąd przeskoczyć na ławeczkę w 2023 roku. Because why, the fuck, not?

Odpowiedz
No tylko dlaczego miałby skakać na ławeczkę? Bo jest leniwy? :P

Fakt, że sobie skoczył byłby okej, zwłaszcza, że film jasno nam mówi "dla niego minie w chu duzo czasu, a dla nas w chu mało", ale ja jednak skłaniam sie juz przy tej teorii, że ten Cap na ławce to Cap z innej linii czasowej, który zrobił to samo, co "nasz" Cap.

Odpowiedz
Ja tam jednak wolę, żeby to był ten sam Cap.
Ale tak czy inaczej nie ma w tym miejscu żadnej dziury w fabule, jak niektórzy sugerują.

Odpowiedz
Narzekania, że Endgame źle traktuje kobiety czas zacząć ;)
https://slate.com/culture/2019/04/avengers-endgame-female-representation-black-widow.html
Najlepszy film 2021: Titane
Najlepszy film 2020: Pewnego razu w Hollywood
Najlepszy film 2019: Parasite
Najlepszy film 2018: Suspiria

Odpowiedz
(27-04-2019, 23:39)Gieferg napisał(a): Ja tam jednak wolę, żeby to był ten sam Cap.
Ale tak czy inaczej nie ma w tym miejscu żadnej dziury w fabule, jak niektórzy sugerują.
Oczywiste jest to, ze to jest ten sam Cap.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Żona i córka Clinta w sumie wpisują się w "Women in refrigerator" trope, Black Widow ginie, a inne (poza Nebulą) nie mają za wiele do roboty.

Odpowiedz
(27-04-2019, 23:13)Crov napisał(a): Ale oni ciągle jeżdża na wycieczki. W Homecoming też byli na wycieczce.

Nie mówię, że to ma być jakąś poszlaką. Ale jest to element przez który moża te filmy w ten sposób zgrabnie połączyć, np. po napisać FFH dać scene jak jadą tym autobusem z Infinity War. Po prostu skoro Spider Man 2 wchodzi w skład trzeciej fazy, to nie chciałbym żeby on był jej (fabularnym) zakończeniem oraz zakończeniem całej sagii, bo End Game robi to perfekcyjnie.

Odpowiedz
(27-04-2019, 23:42)Bradesinarus napisał(a): Narzekania, że Endgame źle traktuje kobiety czas zacząć ;)
https://slate.com/culture/2019/04/avengers-endgame-female-representation-black-widow.html
Było kwestią czasu aż zaczną się przypierdalać, ale i tak rzygać się chce od kolejnej światopoglądowej przyjebki.
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
(27-04-2019, 23:49)Badus napisał(a):
(27-04-2019, 23:42)Bradesinarus napisał(a): Narzekania, że Endgame źle traktuje kobiety czas zacząć ;)

Gdy nadeszła śmierć Wdowy, a potem scena z smutnymi Avengerami - samymi facetami - uśmiechając się pod nosem w myślach pomyślałem, że na pewno będzie jakaś SWJ-owa narzekanina :).

Co do samego artykułu - Nebula afrontem? Naprawdę?

Odpowiedz
Niby Slate, ale trochę racji mają. Mnie też zdziwiło, że nie wrócił temat Black Widow na końcu za bardzo poza wspominiem Bannera. No i "girl power" jest totalnie "patronizing". Jak widać nie trzeba być szalonym prawakiem, żeby to dostrzec - można być szalonym lewakiem, jak Slate. ;)

Ale twierdza też, że Black Widow to jedyna z Avengers, która nie dostała solowego filmu. Nie wiem kiedy Slate widziało film o Hawkeye'u czy Visionie.

Odpowiedz
Ej ludzie, wiem czego zabrakło by uczynić finał choć na krótko bardziej czytelnym i epickim (tak Juby, dałoby się :) ) - pamiętacie hero shot z początku a zwłaszcza z finału Ultrona?

Chętnie zobaczyłbym taki przelot kamery przez pole bitwy pokazujące może nie wszystkie, ale najważniejsze postaci w slo mo w trakcie walki, no ale to jak żądanie by na szczycie największego deseru świata dodać jeszcze wisienkę. I trochę posypki. Jeszcze. Już. No dobra, jeszcze trochę!

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon