Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Avengers: Infinity War (2018)
Zasluzone pochwaly zbieraja Brolin i Hemsworth. Pochwalę jeszcze Pratta, emocjonalny występ, lepszy niż w dwójce, zresztą z ciekawszym materiałem do odegrania.

Odpowiedz
.

Odpowiedz
Nie ciągnijmy dyskusji w 100% w spoiler tagach. Szaman - odpisane na PW. ;)

Do Brolina, Thora i Pratta dodałbym Hollanda. W jednej scenie błyszczy!

Odpowiedz
W ogóle co za cudowny moment - Iron Man i Strange walczą z kosmitami i nagle znikąd pojawia się Spider-Man żeby im pomóc - normalnie jak w Lego Marvel Superheroes. ;) Co za piękne czasy. :D

Tego ujęcia nie było w filmie.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Jak i bardzo wielu innych, a niektóre zgodnie z przewidywaniami miały w zwiastunach usunięte lub dodane elementy. Trzeba się chyba nauczyć, że Marvel nieźle ściemnia w zapowiedziach.
.

Odpowiedz
Huntersky - ale może to ukryj, hmm? Nie każdy chce wiedzieć przed seansem czego nie było. ;)

Odpowiedz
To może nowy temat spoileowy albo w tym dajmy w tytule, ze już można spoilerować? Czy czekamy do piątku ze znakowaniem?

Odpowiedz
To tutaj sobie spoilerujmy ;)

Później najwyżej jakiś dobry człowiek przeniesie :)

(26-04-2018, 09:05)Huntersky napisał(a): [Obrazek: 759428_1.1.jpg]
Tego ujęcia nie było w filmie.

No mi to Hulka w ogóle brakowało :( Tak bardzo liczyłem, że Bruce się przemieni w inwazji na Wakande.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Byłem niemal pewny, że Hulk wystrzeli z tej zbroi w krytycznym momencie - a jednak. :)

Odpowiedz
No dokładnie - był nawet taki moment, jak już jego głowa była w zbroi :D

W ogole kuriozalnie wyglądało, jak Bruce zdejmował maskę i z tej wielkiej zbroi wystawała tylko jego głowa.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Nie tylko kuriozalnie co cechowalo sie fatalnym CGI. A zmylka marketingowa z Hulkiem genialna.

Odpowiedz
Ja tylko powiem, że nie wiem, czy kiedykolwiek czułem taki stres w kinie. Emocjonalna miazga i tyle doskonałych momentów, że nie mogę przestać myśleć o tym, co zobaczyłem. Gdy Peter powiedział Starkowi, że nie chce umierać, to całkowicie wymiękłem.

Niesamowite przeżycie.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
Błagam, tylko nie drugi temat, którego tak jak z tematami o Incepcji, czy pierwszej części Avengers, nikt nie posprząta. :P

Odpowiedz
Jedno pytanie - czy pojawiają się w filmie jakieś znane motywy muzyczne poza theme Avengersów?

Odpowiedz
Nie kojarzę, a sam motyw Avengers używany jest bardzo oszczędnie. W większości mamy całkiem nową ilustrację muzyczną.

Odpowiedz
(26-04-2018, 00:12)Crov napisał(a): Ktoś tu już pisał coś o "marvelowym śmieszkowaniu" - ciekaw jestem o jakie sceny chodzi. Bo humor oczywiście jest, ale o żadnym podważaniu humorem wagi scen nie ma mowy. Ale jeżeli ktoś takie widział to bardzo proszę konkretnie, bo chciałbym to zrozumieć. :)

Podam Ci przykład:
(26-04-2018, 00:19)srebrnik napisał(a): Mega chaotyczny wywód emocjonalny z mojej strony

Ciekawa sprawa, bo w Twoim wywodzie co akapit widzę nawiązanie do innej światowej lub rodzimej recenzji "Avengersów" :) Ale spoko, wszyscy bywamy zainspirowani :D

(26-04-2018, 09:46)Gieferg napisał(a): Jedno pytanie - czy pojawiają się w filmie jakieś znane motywy muzyczne poza theme Avengersów?

Pojawia się przez chwileczkę chwilunię początek "All The Stars" z Pantery, gdy akcja przeskakuje do Łakandy.

Odpowiedz
To z Draxem ze spoilera też mnie gryzło, mimo, że to jedbocześnie najlepsza scena komediowa z filmu.

Odpowiedz
Wklej proszę Cię te recenzje, bo chętnie poczytam :D Jedyna jaką czytałem dotąd, to ta Kuby Koisza z KMFu. Przed seansem jeszcze

Z tym humorem sam nie wiem co sądzić. Z jednej strony w paru miejscach mogli go sobie darować, ale z drugiej, on jest mega dobry. Nawet te wspomniane wafelki rozwaliły mnie tekstem "an hour" :D
.

Odpowiedz
Czy fakt, że jestem rasistowską świnią i Black Panther jest jedynym Marvelem, którego nie oglądałem sprawi, że podczas seansu umkną mi jakieś ważne fabularne niuanse?
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church

Odpowiedz
Nie-ee.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon