26-04-2018, 17:50
|
Avengers: Infinity War (2018)
|
|
Kocham ten film, kocham twórców, kocham obsadę, kocham siebie sprzed premiery Avengers z 2012r. za obejrzenie pierwszych solowych filmów. Więcej jak wrócę do domu. Jestem wstrząśnięty.
Nie pamiętam, nikt (mi) znany. Reed S-jakis, o ile się nie mylę.
(26-04-2018, 14:28)Craven napisał(a): * Hulk - Im dłuzej myslę tym mniej więcej mam zarzutów. Fajne użycie worf effect, żeby wprowadzić Thanosa ale trochę za szybko i zbyt nagle hulk traci przytomność. No i czemu potem te fochy? Może to podbudowa pod kolejne filmy (może wręcz pod Avengers 4 po prostu) ale jak dla mnie było to strasznie z czapy i out of character.Jak dla mnie Hulk się boi i ma urażone ego, bo dotychczas był zawsze najsilniejszym. I nie jestem pewien czy tego motywu nie było właśnie w komiksach, że Hulk się bał Thanosa, ale może teraz mieszam. W każdym razie to byłby fajny motyw, że Hulk, który jest przecież emocjonalnie dzieciakiem, boi się większego typka, który mu spuścił z łatwością łomot. 26-04-2018, 17:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-04-2018, 17:54 przez Gal Anonim.) (26-04-2018, 17:49)Crov napisał(a): Sprawdziłem dziś drugi raz: na bank Red Skull to nie był Weaving. (26-04-2018, 17:51)Szaman napisał(a): Crov, a pamiętasz kto tam widniał na napisach? jakiś totalny no name? (26-04-2018, 17:54)Crov napisał(a): Nie pamiętam, nikt (mi) znany. Reed S-jakis, o ile się nie mylę. Właśnie przed chwilą googlałem za tym Red Skullem. :) Głos podkładał jakiś Ross Marquand. http://www.gizmodo.co.uk/2018/04/avengers-infinity-war-recast-a-character-and-you-probably-didnt-even-notice/ I teraz jestem rozczarowany...Bo to raczej znaczy że pozostanie cameo a nie szansą na pojawienie w przyszłości. :/
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 26-04-2018, 17:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-04-2018, 18:00 przez SonnyCrockett.)
10 lat, 18 filmów. Narzekałem, że wtórne, że za dużo humoru, że wszystko na jedno kopyto, ale ten kto w MCU bierze hajs za spójność całego uniwersum wykonał kawał cholernie dobrej roboty.
Nie pamiętam kiedy ostatnio w kinie, film, który trwa prawie 3h tak bardzo mnie wciągnął. Po napisach pomyślałem sobie - "to już?!". Ten film ma absolutnie wszystko co taki film mieć powinien. Jest cholernie dużo dobrej akcji, są bohaterowie, których kochamy, jest dramaturgia, są emocje i jest THANOS! Kapitalny złoczyńca, najlepszy w MCU i - może to zabrzmi jak świętokradztwo - ale taki, którego mógłbym postawić nawet koło Vadera. Jego motywacje, działanie, emocje, które pokazuje. Cholera, w pewnym momencie złapałem się na tym, że na swój szalony sposób ma rację. Widział zagładę własnej planety, chce oczyścić wszechświat i odejść na emeryturkę. To nie kolejny typowy villan, który chce władać światem. BRAWO! Zresztą Brolin pod warstwą CGI (swoją drogą świetnego) daje z siebie naprawdę dużo. Co dalej - Thor! Uwielbiam tą postać, zwłaszcza jak miota piorunami i robi rozpierdziel. A w tym filmie ma jeszcze kilka głębokich momentów, gdzie Hemsworth pokazuje, że umie grać. Jego relacja z Szopem jest świetna. Zresztą relacje wszystkich bohaterów są napisane naprawdę dobrze. Jest tu sporo humoru, ale to wynika tego kim są te postacie, a nie, że scenarzyście się ubzdurało, że "O! Tutaj walniemy żart i będzie śmiesznie". Bałem się o ten humor, ale naprawdę dobrze rozładowuje napięcie (gadka Thora z Capem o brodzie czy Rocket i Bucky :D). Interakcje Strażników z resztą Avengersów! Iron Spider z ramionami! Emocje jeszcze buzują, ale już teraz zastanawiam się co dalej? Strange doskonale wiedział co robi. To pewne. Widział przyszłość, wiedział, że Thanos musi zdobyć kamienie, być może widział, że Cap i Stark się po tym zjednoczą. Czekam jak pojebion! 10/10 Sceny, które mną szarpnęły: - śmierć Lokiego, - śmierć Gamory, - próba ściągnięcia rękawicy z dłoni Thanosa, - śmierć Visiona (myślę, że cokolwiek się stanie, to raczej go nie wskrzeszą), - "śmierć" Spider-Mana, - ostatnie sceny z "umierającymi" bohaterami. Jedyne drobne minusy, to żart z lodami (trochę z dupy), nowa nano zbroja Iron Mana (zupełnie nijaka) i scena po napisach, ale i z tymi drobnymi rysami 10/10 i serduszko. Bo czułem emocje, przywiązanie, autentyczny strach o bohaterów. Świetny film! Edit: Ci co narzekają, że Marvel jest na jedno kopyto, powinni zobaczyć pierwsze sceny z GotG :) Hulk się chyba obraził :) EDIT 2: Red Skull był też trochę z dupy. 26-04-2018, 18:00
Jedyny Marvel, któremu daje 10/10 i serduszko. Reszta w wątku ze spoilerami. Kocham ten film!
26-04-2018, 18:02 (26-04-2018, 17:57)SonnyCrockett napisał(a):O, dzięki za poprawienie. :) Ale mysle, ze to kompletnie nie zamyka drogi do powrotu tej postaci. Raczej wręcz przeciwnie - akurat Red Skulla obsadzić na nowo to nie będzie taki wielki problem. Co zresztą pokazuje te cameo :) Ale w linku troche pierdololo:(26-04-2018, 17:49)Crov napisał(a): Sprawdziłem dziś drugi raz: na bank Red Skull to nie był Weaving. f you watch the scene you'll notice that while the Skull maintains his distinctive look from his initial appearance, his accent is completely off. Weaving's Skull had a distinct, and very clearly German accent, while the Skull in Infinity War does not. Red Skull ma przecież wyraźny akcent, tylko mówi inaczej, bo jest wyraźnie cieniem dawnego siebie. 26-04-2018, 18:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-04-2018, 18:05 przez Gal Anonim.)
Kurde, naprawdę podobała mi się ta nano-zbroja Tony'ego. Wygląd mógłby być o wiele lepszy, ale jej możliwości i funkcje wyglądały po prostu przezajebiście. Działka dowolnej wielkości, tarcze, plazmowe miecze i na koniec pięknie, filmowo zostaje rozwalona przez Thanosa. Swoją drogą to, że Thanos znał Tony'ego z nazwiska też jest fajnym szczegółem.
26-04-2018, 18:05
Może nawet uważał go za swojego najgroźniejszego ziemskiego przeciwnika z racji nie mocy, a nieustępliwości. Brolin mówi jedno zdanie które mogłoby to sugerować, ale niestety uleciało mi z głowy. Co do kostiumu, Stark sprawiał w nim takie jakby obcisłe wrażenie, a reaktor coraz bardziej zaczyna mi przypominać głowę Myszki Miki :) To i tak lepiej niż w czasach kiedy przypominał oznaczenie męskiej toalety, ale średnio mi się podobało. Venomowy styl nakładania na plus, szaleją już mocno z tym technologicznym rozwojem, ale nie czuję aby mi to przeszkadzało.
26-04-2018, 18:10
Rozpierdolił mu małą armię to warto go było zapamiętać. ;)
Co do zbroi to lekko przebajerzona i trochę z dupy ta nowa technologia (chyba że ma to związek z BP którego nie widziałem). Ale od czasów IM3 nic mnie nie zaskoczy w kwestii dupnego traktowania starkowej technologii.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 26-04-2018, 18:12
Zawsze myślałem, że ciężko przełożyć na filmowy, wizualny język takie umiejętności, ale tutaj wypadło to bardzo dobrze.
Ja miałem wrażenie, że Thanos szanuje Starka za jego talent i umiejętności, które stawiają jego, zwykłego śmiertelnika, na poziomie dużo bardziej potężniejszych istot. 26-04-2018, 18:15
A Ross Marquand to Aaron z Walking Dead, ale chyba już mało kto dotrwał do jego odcinków. Ja nie.
26-04-2018, 18:15
Swoją drogą, ciekawe kiedy wydadzą jakiegoś boxa br ze wszystkimi filmami? Po A4?
Co do zarzutów o to, że miniony Thanosa są słabe i, że akcja mocno skacze - tego nie dało się inaczej zrobić. Trzeba się było skupić na bohaterach, podbudowę mieliśmy w poprzednich filmach. 26-04-2018, 18:17
Akcja mocno skacze, bo też film dzieje się przecież w bardzo krótkim czasie. Jest gdzieś powiedziane ile? Bo ja miałem wrazenie, że to maks 48 godzin. I tylko ewentualnie podróże komplikują te wyliczenia.
(26-04-2018, 18:10)Szaman napisał(a): To i tak lepiej niż w czasach kiedy przypominał oznaczenie męskiej toalety, ale średnio mi się podobało.Przypominał oznaczenie męskiej toalety? Do złych "męskich" toalet chodzisz. :P 26-04-2018, 18:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-04-2018, 18:18 przez Gal Anonim.)
Chodziło mi o trójkąt w dwójce. Bo zwykle jest kółko, masz rację. Cholera aż przez moment zawahałem się czy już mi się nie miesza i nie zrobię z siebie kretyna :)
![]() Miniony to dobry pomysł, bo raz, że Czarną Wdowę trzeba byłoby schować jak Hawkey'e. Dwa, nie byłoby żadnej walki tylko rzeź Thanosa. 26-04-2018, 18:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-04-2018, 18:24 przez Szaman.)
Nie było ale jest w pewien sposób wytłumaczony (podobnie Burton). Raz że są pod obserwacją Rossa a czas gonił ekipę w drodze do Wakandy. Ciekawe czy w drugim Ant-manie dadzą nawiązanie i spopielenie jakichś postaci.
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 26-04-2018, 18:32
Ant-Man w tym czasie był na misji - jakiej? Dowiemy się latem, ale zapewne dotyczy ona Kapitan Marvel :)
Właśnie jeśli chodzi scenę po napisach to byłem skłonny iść w jakiś zakład, że to właśnie Ant-Man w niej będzie :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
26-04-2018, 18:34
Odpowiem tu, bo nie bawi mnie pisanie w dwóch tematach i jestem za usunięciem tego drugiego.
(26-04-2018, 18:00)Arahan napisał(a): 10 lat, 18 filmów. Narzekałem, że wtórne, że za dużo humoru, że wszystko na jedno kopyto, ale ten kto w MCU bierze hajs za spójność całego uniwersum wykonał kawał cholernie dobrej roboty. Co byś nie myślał o The Incredible Hulk i jak go nie lubił, Marvel Cinematic Universe ma 19 filmów. Deal with it. (26-04-2018, 18:02)Arahan napisał(a): Jedyny Marvel, któremu daje 10/10 i serduszko. Reszta w wątku ze spoilerami. Kocham ten film! To teraz czekamy do... sierpnia? I zmiany na 6? 7/10? ;) @Szaman - może oczekiwania zbyt wysokie? Może super opinie u znajomych wpływają na twój cieplejszy odbiór dzień po? A cyferkami się nie przejmuj, filmy to nie matematyka. Ja najlepiej oceniałbym w różnych skalach, bo sztywne trzymanie się 1-10 zbytnio ogranicza. 26-04-2018, 18:58 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Avengers: Doomsday (2026) & Avengers: Secret Wars (2027) | Pelivaron | 169 | 17,820 |
9 godzin(y) temu Ostatni post: Krismeister |
|
| The Avengers (2012) | Gal Anonim | 1,349 | 156,854 |
07-07-2025, 00:40 Ostatni post: marsgrey21 |
|
| Black Panther (2018) | Grievous | 614 | 97,744 |
16-01-2025, 15:28 Ostatni post: Ted |
|
| Avengers: Age of Ultron (2015) | Gal Anonim | 292 | 60,590 |
21-12-2023, 00:04 Ostatni post: Rozgdz |
|
| Avengers: Endgame (2019) | Mierzwiak | 1,516 | 180,684 |
08-02-2022, 23:39 Ostatni post: Rozgdz |
|
| Ant-Man and The Wasp (2018) | Pelivaron | 164 | 31,385 |
11-04-2021, 17:23 Ostatni post: Rozgdz |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |

![[Obrazek: z01.22857.4.jpg]](http://1.fwcdn.pl/wv/28/57/22857/z01.22857.4.jpg)