Stały bywalec
Liczba postów: 7,047
Liczba wątków: 61
Oczywiście zakładamy, że "Ant-Man and The Wasp" będą toczyć się chronologicznie, pomiędzy "Infinity War" i "Avengers 4" a nie podobnie jak "Captain Marvel", wcześniej np. zaraz po "Civil War".
Może to już potwierdzili, ale dla mnie to całkiem logiczne. Inaczej musielibyśmy mieć jakąś z dupy przerwe w walce z Thanosem by Scott i Wasp mogli sobie odbębnić swoją komedię romantyczną. Bo chyba nie planują robić ich solówki z trwającą wojną z Thanosem na drugim planie. No chyba, że Tytan po prostu zrobi sobie chwile wolnego.
03-12-2017, 20:51
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Ant-Man and The Wasp podobno dzieje się przed Infinity War. Jeśli tak, i jeśli będzie to swoisty flashbackowy przerywnik przed A4, to ciekawe jaką rolę w fabule kolejnych Avengers odegra Quantum Realm, bo że odegra w drugim Ant-Manie (Pfeiffer stamtąd wraca) jest oczywiste.
03-12-2017, 20:52
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-12-2017, 20:53 przez Mierzwiak.)
Stały bywalec
Liczba postów: 4,900
Liczba wątków: 19
Jeżeli AM&TW miałoby mieć miejsce przed IW, to by powstało przed IW. Dla niedzielnego widza to byłoby zbyt przekombinowane.
Z "Captain Marvel' jest o tyle inna sytuacja, że tam mamy do czynienia z prequelem do większości uniwersum (90's), który pewnie też będzie podbudówką pod A4. Raczej obstawiam, że IW skończy się obroną ziemi przed armią Thanosa, ale kosztem utraty wszystkich kamieni. Dopiero w A4 będzie nas czekać prawdziwa konfrontacja, tym razem pewnie już w dużej mierze w kosmicznych klimatach.
03-12-2017, 20:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-12-2017, 20:57 przez Grievous.)
Stały bywalec
To nadal czeka nas albo zabawa czasem w IW albo Ant-man biegający po rozwalonej przez odłamy Księżyca Ziemi.
Zabawa z czasem na taką skale w IW prawie na pewno popsuje cały dramatyzm i powagę finalnego starcia w "Avengers 4" a drugiego wariantu kompletnie sobie nie wyobrażam. Ten film moim zdaniem na pewno będzie przed IW.
03-12-2017, 20:59
Stały bywalec
Liczba postów: 5,970
Liczba wątków: 6
Ja też bym się skłaniał do tego, że ich film rozegra się przed IW. Ant-mana i Wasp chyba nie będzie w A3, więc być może na końcu "A&W"
utkną wspólnie w Quantum Realm
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
03-12-2017, 20:59
Stały bywalec
Evangeline twierdzi, że Wasp dopiero w A4, ale z tego co kojarzę Lang w IW ma być.
Z drugiej strony....Avengers 4, zniszczona Ziemia, martwi bohaterowie z wyjątkiem paru niedobitków pod dowództwem powracających Wasp i Ant-mana oraz Captain Marvel, to mogłoby być nawet interesujące. Tylko, że wtedy z kolei pewnie bardzo szybko by wszystko przywrócili do normy.
03-12-2017, 21:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-12-2017, 21:01 przez Kuba.)
Stały bywalec
Liczba postów: 5,970
Liczba wątków: 6
Ja nie wierze w żadną rozwaloną Ziemię. Tzn. byłoby super, ale wątpię aby coś takiego zrobili. Zniszczony księżyc to najpewniej zwiastunowa podpucha, jak ucięta ręka Thora w "Thor:TDW". Stawiam na wizję SW.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
03-12-2017, 21:04
Stały bywalec
Fakt, to brzmi strasznie nieprawdopodobnie, zwłaszcza, że jesteśmy w MCU.
Z drugiej strony chce wierzyć, że Feige i Russo pozwolą sobie na naprawdę duże odpały. W końcu na coś te setki milionów dolarów musiały pójść, nie? ;D
03-12-2017, 21:08
Banned
(03-12-2017, 20:55)Grievous napisał(a): Jeżeli AM&TW miałoby mieć miejsce przed IW, to by powstało przed IW. Dla niedzielnego widza to byłoby zbyt przekombinowane.
Gdyby Gwiezdne Wojny I-III miały się dziać przed IV-VI, to by powstały przed IV-VI. Co to za wzięty z kapelusza warunek? :)
Podobno AM&TW ma się dziać niedługo po Civil War. Kogo obchodzi niedzielny widz skoro te filmy już od dawna robione są tak, że albo jesteś z nami i ogarniasz fabułę, albo wypad? Idąc twoim tokiem myślenia nie powinniśmy w ogóle dostać czegoś tak skomplikowanego jak Infinity War!
Czy mamy jakieś potwierdzenie że scena z Thanosem i księżycem ma miejsce na Ziemi? Bo wiecie, "moon" to nie jest coś ekskluzywnego dla naszej planety.
03-12-2017, 21:15
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-12-2017, 21:16 przez Mierzwiak.)
Stały bywalec
Z tego co kojarze opis trailera z CC mówił o wyskakującym Thanosie z portalu, skaczących na niego bohatera i Thanosie niszczącym Księżyc i rzucającym odłamkami. Ale fakt, nikt wyraźnie nie napisał, że dzieje się to na Ziemi. Cenna uwaga!
Z drugiej strony na trailerze widzimy Starka parę razy w scenerii istnego zniszczenia, jak to zobaczyłem to wydawało mi się, że to może być efekt działań Thanosa. A Stark był ubrany jak w scenach w Nowym Yorku. Ale to może być też coś innego.
03-12-2017, 21:18
Stały bywalec
Cytat:Gdyby Gwiezdne Wojny I-III miały się dziać przed IV-VI, to by powstały przed IV-VI. Co to za wzięty z kapelusza warunek? :)
Ta analogia miałby sens, gdyby Lucas pomiędzy TESB a ROTJ wypuścił "Rogue One". A nie kiedy mamy do czynienia z trylogią która powstała kilkanaście lat później z huczną promocją dającą głośno znać że mamy do czynienia z prequelem.
Skoro Marvel postanowił wcisnąć AM&TW pomiędzy IW i A4, to oznacza że fabularnie mogą sobie na to pozwolić. Jak by się nie dało to by zrobili ten film po A4. Jaki jest sens to umieszczać przed IW?
03-12-2017, 21:30
Banned
Nie wiem jaki bo nie znam związku fabularnego między tymi filmami :)
Jeśli AM&TW z kolei dzieje się po IW, to ma to jeszcze mniej sensu. Katastroficzne sci-fi o globalnej skali po którym dostajemy Douglasa i Pfeiffer spacerujących sobie po plaży? A gdzie skutki wydarzeń z filmu braci Russo?
---
Małe śledztwo:
Widoczne tu w tle obiekty / konstrukcje...
...są tymi samymi które widać tutaj za Starkiem. W obu ujęciach widać też masę unoszących się szczątków.
Jeśli ta scena ma miejsce na Ziemi, to co się stało że tak zmienił się kolor scenerii? To efekt akcji z księżycem? Jakość jest koszmarna, ale na 99,9% to jest ta sama sceneria:
Kolorystyka planety poniżej pasuje do ujęcia ze Starkiem:
Nie wydaje mi się by była to Ziemia, obstawiam jednak jakąś inną planetę, do tego w tym trailerze który wyciekł w tej samej scenerii mamy też Strażników galaktyki:
03-12-2017, 21:51
Stały bywalec
Cytat:Jeśli AM&TW z kolei dzieje się po IW, to ma to jeszcze mniej sensu. Katastroficzne sci-fi o globalnej skali po którym dostajemy Douglasa i Pfeiffer spacerujących sobie po plaży? A gdzie skutki wydarzeń z filmu braci Russo?
Gdyż może IW nie będzie katastroficznym SF o globalnej skali, a same wydarzenia z filmu braci Russo nie odbiją za specjalnie na Ziemi.
To nie jest koniec MCU, czeka nas jeszcze tona filmów. Przecież sequel "Spider-Mana" nie będzie się dział w postapo NYC.
03-12-2017, 21:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-12-2017, 21:57 przez Grievous.)
Banned
Nie wiem co mam ci napisać, twoje spekulacje wtym momencie mają tyle samo wartości co moje i - jak mawiał Frank Drebin - niczym ślepiec na orgii poruszamy się po omacku :)
03-12-2017, 22:08
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,126
Liczba wątków: 57
Gdzieś czytałem, że Sequel At mana dzieje się na bank przed wydarzeniami z IW.
Dlaczego uważacie, że zniszczenie ziemi w Marvelu jest nieprawdopodobne? Uważam, że tak będzie, bo niezłe pierdolnięcie jak na finałowych Avengesów, no i mamy przecież kamień, który potrafi cofnąć czas i wszelkie zniszczenia. Pewnie tego użyją w cześci 4 i być może wskrzeszą bohaterów, którzy na bank zginą w IW(powtarzam jeszcze raz o kamieniu potrafiącym cofnąć wszystko) Mogą se do woli niszczyć, zabijać kogo zapragnął, bo i tak to potem mogą odwrócić.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
03-12-2017, 22:49
Stały bywalec
Widzę że "gdzieś czytałem" to bardzo popularne źródło :P
03-12-2017, 22:57
TermiGifiernator
Ja mogę się nawet założyć o to, że tak będzie.
A to że premiera jest po IW nie jakiegokolwiek znaczenia dla chronologii wydarzeń w uniwersum.
03-12-2017, 23:04
Stały bywalec
Czyli Scott Lang będzie zgrywał głupa w IW, że coś tam wcześniej miało miejsce, ale nie powie, bo premiera dwa miesiące później? :P
03-12-2017, 23:10
TermiGifiernator
A po co miałby wspominać te wydarzenia?
03-12-2017, 23:12
Stały bywalec
Liczba postów: 10,412
Liczba wątków: 11
A może cały myk z chronologią polegać będzie na czymś tego typu, że na koniec IW Strange podbije do Scotta i mu powie o wadze quantum realm w obecnej sytuacji i cofnie czas, żeby to właśnie Ant-Man ogarnął sytuację przed wojną z Thanosem?
Tego typu zabieg spełniałby oba założenia. Formalnie AM&TW byłoby kontynuacją IW, ale w zasadzie działoby się przed wydarzeniami z tego filmu.
.
03-12-2017, 23:42
|