Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Avengers: Infinity War (2018)
Oczywiście zakładamy, że "Ant-Man and The Wasp" będą toczyć się chronologicznie, pomiędzy "Infinity War" i "Avengers 4" a nie podobnie jak "Captain Marvel", wcześniej np. zaraz po "Civil War".
Może to już potwierdzili, ale dla mnie to całkiem logiczne. Inaczej musielibyśmy mieć jakąś z dupy przerwe w walce z Thanosem by Scott i Wasp mogli sobie odbębnić swoją komedię romantyczną. Bo chyba nie planują robić ich solówki z trwającą wojną z Thanosem na drugim planie. No chyba, że Tytan po prostu zrobi sobie chwile wolnego.

Odpowiedz
Ant-Man and The Wasp podobno dzieje się przed Infinity War. Jeśli tak, i jeśli będzie to swoisty flashbackowy przerywnik przed A4, to ciekawe jaką rolę w fabule kolejnych Avengers odegra Quantum Realm, bo że odegra w drugim Ant-Manie (Pfeiffer stamtąd wraca) jest oczywiste.

Odpowiedz
Jeżeli AM&TW miałoby mieć miejsce przed IW, to by powstało przed IW. Dla niedzielnego widza to byłoby zbyt przekombinowane.

Z "Captain Marvel' jest o tyle inna sytuacja, że tam mamy do czynienia z prequelem do większości uniwersum (90's), który pewnie też będzie podbudówką pod A4. Raczej obstawiam, że IW skończy się obroną ziemi przed armią Thanosa, ale kosztem utraty wszystkich kamieni. Dopiero w A4 będzie nas czekać prawdziwa konfrontacja, tym razem pewnie już w dużej mierze w kosmicznych klimatach.

Odpowiedz
To nadal czeka nas albo zabawa czasem w IW albo Ant-man biegający po rozwalonej przez odłamy Księżyca Ziemi.
Zabawa z czasem na taką skale w IW prawie na pewno popsuje cały dramatyzm i powagę finalnego starcia w "Avengers 4" a drugiego wariantu kompletnie sobie nie wyobrażam. Ten film moim zdaniem na pewno będzie przed IW.

Odpowiedz
Ja też bym się skłaniał do tego, że ich film rozegra się przed IW. Ant-mana i Wasp chyba nie będzie w A3, więc być może na końcu "A&W"
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Evangeline twierdzi, że Wasp dopiero w A4, ale z tego co kojarzę Lang w IW ma być.

Z drugiej strony....Avengers 4, zniszczona Ziemia, martwi bohaterowie z wyjątkiem paru niedobitków pod dowództwem powracających Wasp i Ant-mana oraz Captain Marvel, to mogłoby być nawet interesujące. Tylko, że wtedy z kolei pewnie bardzo szybko by wszystko przywrócili do normy.

Odpowiedz
Ja nie wierze w żadną rozwaloną Ziemię. Tzn. byłoby super, ale wątpię aby coś takiego zrobili. Zniszczony księżyc to najpewniej zwiastunowa podpucha, jak ucięta ręka Thora w "Thor:TDW". Stawiam na wizję SW.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Fakt, to brzmi strasznie nieprawdopodobnie, zwłaszcza, że jesteśmy w MCU.
Z drugiej strony chce wierzyć, że Feige i Russo pozwolą sobie na naprawdę duże odpały. W końcu na coś te setki milionów dolarów musiały pójść, nie? ;D

Odpowiedz
(03-12-2017, 20:55)Grievous napisał(a): Jeżeli AM&TW miałoby mieć miejsce przed IW, to by powstało przed IW. Dla niedzielnego widza to byłoby zbyt przekombinowane.
Gdyby Gwiezdne Wojny I-III miały się dziać przed IV-VI, to by powstały przed IV-VI. Co to za wzięty z kapelusza warunek? :)

Podobno AM&TW ma się dziać niedługo po Civil War. Kogo obchodzi niedzielny widz skoro te filmy już od dawna robione są tak, że albo jesteś z nami i ogarniasz fabułę, albo wypad? Idąc twoim tokiem myślenia nie powinniśmy w ogóle dostać czegoś tak skomplikowanego jak Infinity War!

Czy mamy jakieś potwierdzenie że scena z Thanosem i księżycem ma miejsce na Ziemi? Bo wiecie, "moon" to nie jest coś ekskluzywnego dla naszej planety.

Odpowiedz
Z tego co kojarze opis trailera z CC mówił o wyskakującym Thanosie z portalu, skaczących na niego bohatera i Thanosie niszczącym Księżyc i rzucającym odłamkami. Ale fakt, nikt wyraźnie nie napisał, że dzieje się to na Ziemi. Cenna uwaga!
Z drugiej strony na trailerze widzimy Starka parę razy w scenerii istnego zniszczenia, jak to zobaczyłem to wydawało mi się, że to może być efekt działań Thanosa. A Stark był ubrany jak w scenach w Nowym Yorku. Ale to może być też coś innego.

Odpowiedz
Cytat:Gdyby Gwiezdne Wojny I-III miały się dziać przed IV-VI, to by powstały przed IV-VI. Co to za wzięty z kapelusza warunek? :)

Ta analogia miałby sens, gdyby Lucas pomiędzy TESB a ROTJ wypuścił "Rogue One". A nie kiedy mamy do czynienia z trylogią która powstała kilkanaście lat później z huczną promocją dającą głośno znać że mamy do czynienia z prequelem.

Skoro Marvel postanowił wcisnąć AM&TW pomiędzy IW i A4, to oznacza że fabularnie mogą sobie na to pozwolić. Jak by się nie dało to by zrobili ten film po A4. Jaki jest sens to umieszczać przed IW?

Odpowiedz
Nie wiem jaki bo nie znam związku fabularnego między tymi filmami :)

Jeśli AM&TW z kolei dzieje się po IW, to ma to jeszcze mniej sensu. Katastroficzne sci-fi o globalnej skali po którym dostajemy Douglasa i Pfeiffer spacerujących sobie po plaży? A gdzie skutki wydarzeń z filmu braci Russo?

---

Małe śledztwo:

Widoczne tu w tle obiekty / konstrukcje...

[Obrazek: QlWXCX8r.png]

...są tymi samymi które widać tutaj za Starkiem. W obu ujęciach widać też masę unoszących się szczątków.

[Obrazek: rdJE5wBr.png]

Jeśli ta scena ma miejsce na Ziemi, to co się stało że tak zmienił się kolor scenerii? To efekt akcji z księżycem? Jakość jest koszmarna, ale na 99,9% to jest ta sama sceneria:

[Obrazek: B9SXNjjr.png]

Kolorystyka planety poniżej pasuje do ujęcia ze Starkiem:

[Obrazek: jlR14hUr.png]

Nie wydaje mi się by była to Ziemia, obstawiam jednak jakąś inną planetę, do tego w tym trailerze który wyciekł w tej samej scenerii mamy też Strażników galaktyki:

[Obrazek: 2PK6PeGr.jpg]

Odpowiedz
Cytat:Jeśli AM&TW z kolei dzieje się po IW, to ma to jeszcze mniej sensu. Katastroficzne sci-fi o globalnej skali po którym dostajemy Douglasa i Pfeiffer spacerujących sobie po plaży? A gdzie skutki wydarzeń z filmu braci Russo?

Gdyż może IW nie będzie katastroficznym SF o globalnej skali, a same wydarzenia z filmu braci Russo nie odbiją za specjalnie na Ziemi.

To nie jest koniec MCU, czeka nas jeszcze tona filmów. Przecież sequel "Spider-Mana" nie będzie się dział w postapo NYC.

Odpowiedz
Nie wiem co mam ci napisać, twoje spekulacje wtym momencie mają tyle samo wartości co moje i - jak mawiał Frank Drebin - niczym ślepiec na orgii poruszamy się po omacku :)

Odpowiedz
Gdzieś czytałem, że Sequel At mana dzieje się na bank przed wydarzeniami z IW.
Dlaczego uważacie, że zniszczenie ziemi w Marvelu jest nieprawdopodobne? Uważam, że tak będzie, bo niezłe pierdolnięcie jak na finałowych Avengesów, no i mamy przecież kamień, który potrafi cofnąć czas i wszelkie zniszczenia. Pewnie tego użyją w cześci 4 i być może wskrzeszą bohaterów, którzy na bank zginą w IW(powtarzam jeszcze raz o kamieniu potrafiącym cofnąć wszystko) Mogą se do woli niszczyć, zabijać kogo zapragnął, bo i tak to potem mogą odwrócić.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Widzę że "gdzieś czytałem" to bardzo popularne źródło :P

Odpowiedz
Ja mogę się nawet założyć o to, że tak będzie.
A to że premiera jest po IW nie jakiegokolwiek znaczenia dla chronologii wydarzeń w uniwersum.

Odpowiedz
Czyli Scott Lang będzie zgrywał głupa w IW, że coś tam wcześniej miało miejsce, ale nie powie, bo premiera dwa miesiące później? :P

Odpowiedz
A po co miałby wspominać te wydarzenia?

Odpowiedz
A może cały myk z chronologią polegać będzie na czymś tego typu, że na koniec IW Strange podbije do Scotta i mu powie o wadze quantum realm w obecnej sytuacji i cofnie czas, żeby to właśnie Ant-Man ogarnął sytuację przed wojną z Thanosem?

Tego typu zabieg spełniałby oba założenia. Formalnie AM&TW byłoby kontynuacją IW, ale w zasadzie działoby się przed wydarzeniami z tego filmu.
.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon