Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Avengers: Infinity War (2018)
Coś mi mówi, że skala IW nie będzie tak wielka, jak ludzie się spodziewają, co skończy się srogim rozczarowaniem.

Pamiętajcie że to A4 jest tą wielką kulminacją. IW to wprowadzenie do niej.

Odpowiedz
(03-12-2017, 22:57)Grievous napisał(a): Widzę że "gdzieś czytałem" to bardzo popularne źródło :P

Cytat:According to the report, Ant-Man and the Wasp will give a big nod to the events of Captain America: Civil War at first. With Scott Lang having escaped the Raft with Steve Rogers’ help, the sequel will find the hero under house arrest when it starts. The blemish doesn’t seem to bother Scott all too much as it lets him spend more time with his daughter, Cassie. And, in light of his debatable treason, the hero is said to be a bit weary to suit up as Ant-Man again. Like Hawkeye did before him, Scott appears to have left the world of superheroes behind and forget about Ant-Man.

On the flip-side, Hank Pym and Hope van Dyne are still hard at work in their lab. The father-daughter duo are working with the Quantum Realm to see if they can bring Janet back to their world. The pair aren’t said to be happy about Scott’s decision to join Team Cap when they needed his help, and they could still use it. Hank and Hope are said to be hunted throughout the movie, so they keep their lab on-the-go with some help from Hank’s Pym Particles.

The report also stresses that Ant-Man and the Wasp will take place within a short time frame. It isn’t impossible to think the film could take place over the course of a week if Marvel wanted, so the sequel looks like it will have plenty of action.
źródło: http://comicbook.com/marvel/2017/10/19/ant-man-and-the-wasp-storyline-plot-rumor/

Oczywiście to niepotwierdzone plotki, ale tak wrzucam, żebyś wiedział na czym [zapewne] większość opiera się pisząc teksty: ""Am&tW" rozegra się przed "IW""

Btw.
Nic też nie stoi na przeszkodzie, aby cały ten ich film rozegrał się równolegle do pierwszych 10-15 minut "IW" :P
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
(03-12-2017, 22:49)Danus napisał(a): (...) mamy przecież kamień, który potrafi cofnąć czas i wszelkie zniszczenia. Pewnie tego użyją w cześci 4 i być może wskrzeszą bohaterów, którzy na bank zginą w IW(powtarzam jeszcze raz o kamieniu potrafiącym cofnąć wszystko) Mogą se do woli niszczyć, zabijać kogo zapragnął, bo i tak to potem mogą odwrócić.

I właśnie dlatego, pomimo mojego uwielbienia dla MCU, mój hype train IW to póki co regionalny PKP, a nie Shinkansen :(
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Jak wejdziesz w źródło do którego ta strona się odnosi, to jedyne o czym tam jest to:
Cytat:According to our source, the film takes place after Lang’s escape from prison and when it begins, Lang finds himself on house arrest.

Raz że źródło to tzw. dupa ( :P ), a dwa, że nic tam nie ma o tym, że film się dzieje przed IW. Jedynie domysły autora artykułu (nie źródła), że areszt domowy jest w jakiś sposób związany z ucieczką z więzienia. Oczywiście nie wziął on pod uwagę tego, że może to być punkt wypadowy Scotta, związany z IW, a nie CW.

Odpowiedz
Koniec końców inna rola filmów AM&TW i "Captain Marvel" niż wykreowanie punktu wyjścia do walki z Thanosem mnie mocno zdziwi. Jeżeli IW zostawi sytuację w pół drogi, a będzie tak na pewno, to nie ma miejsca na kolejnych przystankach do A4, żeby się babrać w jakieś poboczne pierdoły. Te filmy będą miały za zadanie przybliżenie jakichś nieznanych dotąd spraw mogących wpłynąć na starcie w A4. Więc faktycznie ma sens opcja, że "Ant-Man" się zacznie od ucieczki Scotta z więzienia a później nastąpi grzebanie w jakimś quantum ream. Dużo zależy od tego czy Scott będzie jakkolwiek działał w IW. No dużo ciekawych opcji tu jest. Dużo pytań
.

Odpowiedz
Fakt, że istnieje taki kamyk który może cofać wszystko i posiada go Strange, powoduję, że stopień zagrożenia jest kompletnie zerowy... Cokolwiek by nie pokazali, kogokolwiek by nie zabili, jakiej planety by nie zniszczyli to i tak ktoś może cofnąć wszystko i będzie cacy. Napięcie równe meh/10. Ale zobaczymy co będzie...

Odpowiedz
(04-12-2017, 08:15)yacajackowski napisał(a): Fakt, że istnieje taki kamyk który może cofać wszystko i posiada go Strange, powoduję, że stopień zagrożenia jest kompletnie zerowy...

tylko że zakładacie z jakiegoś powodu że strange go nie straci
tak że o.

Odpowiedz
Straci go na pewno. Dlatego napisałem:

(04-12-2017, 08:15)yacajackowski napisał(a): Cokolwiek by nie pokazali, kogokolwiek by nie zabili, jakiej planety by nie zniszczyli to i tak ktoś może cofnąć wszystko i będzie cacy.

Nie zdziwiłbym się, gdyby Thanos nie okazał się takim złym gościem i sam to zrobił :)

Odpowiedz
Postanowiłem, że już nie będę oglądał żadnych zwiastunów, spotów, czytał materiałów odnośnie tego chyba najbardziej wyczekiwanego filmu 2018, zwieńczenia 10 lat pracy Marvela. Również skłaniam się takiej wersji, że będzie cofanie się w czasu, Thanos rozpieprzy Ziemię za pomocą rękawicy a na końcu i tak postanowią cofną czas tak aby Ziemia nie została zniszczona. Zrobią to pewnie w kolejnym filmie, IW nie skończy się tak kolorowo jak każdy dotychczasowy film. Moja teoria prowadzi też do tego, że ktoś przeniesie się w czasie do wydarzeń z Avengers 2012 bo chyba były przecieki, że kręcą sceny w kostiumach z tamtego filmu, czyżby dogrywali nowe sceny i może nie cofną się wszyscy a tylko DS i powie im co mają zrobić aby nie dopuścić do zniszczenia Ziemi? Trochę naciągana teoria bo jak zmienią czas wydarzeń w filmie 2012 to późniejsze wydarzenia mogą przestać istnieć albo zrobią taki motyw który nie wpłynie na inne wydarzenia i jak dojdzie do pojawienia się Thanosa na Ziemi to będą wiedzieć jak nie dopuścić do jej rozpieprzenia? Obecnie chyba tylko Wanda może stawić czoła Thanosowi, potrafiła kontrolować Visiona.

Nie wiem jak to było w komiksach z tym cofaniem się w czasie albo zmianą wydarzeń ale skoro mają taki kamyk to kto wie, pozostaje Nam czekać.

Po mojemu zginie Thor i Peper lub Spiderman w zwiastunie widać, że Tony opłakuje kogoś i albo to jest najbliższa osoba albo Peter którego wciągnął w to całe towarzystwo a teraz płacze i ma wyrzut sumienia, że zginął. W ogóle Stark będzie miał fajną zbroję bo nosi już ją jako bluzę, fajnie rozwinął technologię począwszy od pierwszego filmu.

Odpowiedz
Porównanie trailera z wersją IMAX
[Obrazek: 7op37CxjwAY.jpg&key=e151b15aa39fcac62f3e...2ee1571da0]
[Obrazek: puUHwIBbdOc.jpg&key=9159a6eb693639a39fb9...888694908b]
[Obrazek: eaS4R9xuVHA.jpg&key=b31217dd7e555da8abc7...0c5877a4dc]

Odpowiedz
IM nadal wygląda jak jakaś sraka :(

Profil Letterboxd

Odpowiedz

Bardzo prawilnie, potwierdza się nano-zbroja Starka :)
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
*fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap* *fap*

Odpowiedz
Tak ;)

Ale prawda jest taka, że będzie powtorka z historii z War Machinem i
Ciekawi mnie rola Lokiego w tym wszystkim. Jaki ma plan? Bo przecież jakiś musi mieć. Chce Infinity Gauntlet dla siebie? Czy może zmieni strony by ocalić Asgardczyków?

No i Adam Warlock, podobno miedzy GOTG2 a IW są 2 lata więc kurde, powinien być już gotowy. Ogólnie licze na jakąs interwencje kosmicznych sił.
Zastanawiam się też czy Captain Marvel w swoim filmie
.
Podoba mi się, że zapewne Doctor Strange odegra duża role. Ciekawi mnie tylko jak szybko odbiora mu Kamień. Bo jeśli tego nie zrobią natychmiast to raczej wszelkie powazne zniszczenia i zgony w trakcie pierwszych starc-NY, Wakanda, miejsce w ktorym sa Vision i SW- odpadają, chyba, że Strange z jakiegoś powodu nie bawi się już czasem.

Ciekawi mnie teoria według ktorej Doctor Strange, Wong, Ant-man, Hulk, Captain America i Iron Man cofną się w czasie by
byłoby to dosyc głupie, ale zarazem interesujące.

Odpowiedz
Jezu, nie...tylko bez kolejnej wersji paradoksu dziadka w wydaniu Holly. Do dzisiaj leczę kaca po Looperze.

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Nowa grafika

[Obrazek: okokofu.jpg]

Odpowiedz
Thor raz nie ma oka, raz je ma. I'm confused :/

Odpowiedz
Obejrzałem właśnie "Ragnarok" (świetny film tak w ogóle) i zastanawiam się jak oni chcą NIE pokazać Heimdalla i Walkirii. Z tego co słyszałem oboje mają się w "Infinity War" nie pojawić. Albo do podpucha albo będę bardzo zdziwiony i rozczarowany przy okazji. Gdyż

Odpowiedz
Po Walkiri absolutnie nie mam zamiaru płakać. Tessa Thompson fatalnie zagrała fatalnie napisaną postać więc jak ją Thanos dojedzie poza ekranem to propsuje. Ale Heimdala byłoby mi szkoda, tak jak piszesz, przydałoby się jakieś epickie zwieńczenie jego postaci.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon