-- Laozi
25-06-2015, 07:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-06-2015, 07:23 przez Hitch.)
|
Batman: Arkham Series
|
|
Dziwaczna polityka. Poprzednie odsłony na PC śmigały super i były wzorem optymalizacji (latały mi na 512 MB grafice bez zająknięcia!). Ale w sumie za nie danie stroju Keatona należy im się trochę złej prasy. Ja sam nie kupię gry póki nie wypuszczą tego skina lub nie stanieje do groszy dosłownie. Żeby mnie nie kusiło już obczaiłem zakończenie na Tubie. Denne swoją drogą :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 25-06-2015, 07:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-06-2015, 07:23 przez Hitch.)
Zabawne jest to ich oświadczenie prasowe. W kontekście tego co się dzieje określenia our quality standards i We greatly value our customers jawią się jako zabójczy żart :)
25-06-2015, 07:30
U mnie gra śmiga bez większych problemów. Jedyny bug to wersja językowa, powinno być PL, jest tylko angielska i najwyraźniej nie da się tego zmienić - gdybym nie ogarniał języka byłbym bardzo wkur... wkurzony.
Nie mam żadnych lagów, bugów typu Batman dostający ataku padaczki w locie, nie wyrzuca mnie do pulpitu, nie widziałem żadnych ikonek z PS4. Wszystko wygląda ok. No ale nie będę usprawiedliwiał Rocksteady, które poleciało sobie w chuja i nawet nie zrobiło wersję PC! Zlecili je małemu studiu, IronGalaxy, które dało dupy. :P 25-06-2015, 08:53 Cytat: Jedyny bug to wersja językowa, powinno być PL, jest tylko angielska i najwyraźniej nie da się tego zmienićCzyli kupiłeś grę w polskim sklepie, na pudełku pisze, że ma być wersja PL, a jej po prostu nie ma? 25-06-2015, 08:56
Czyli Batman na PC odpada :P No nic, nadrobię kilka zaległych gier które kurzą mi się na półce/cyfrowej bibliotece i kupuję PS4.
25-06-2015, 13:10
Skusiłem się na finał gry + zakończenie.
Pytanie: cała gra jest tak tragiczna jak ta końcówka? 26-06-2015, 07:33
Ja gram na PS4 i jak na razie jest całkiem ok (przeszedłem 14%). Nie jestem zawiedziony. Metody walki wręcz i poruszanie się po mieście i klimat i etapy detektywistyczne i zagadki Riddlera na takim samym poziomie jak w AA i AC. Jedyne co, to ten Batmobil, który jest za bardzo eksploatowany. Misje z nim są dość nudne.
Maciek Niedźwiedzki, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Sep 2013.
26-06-2015, 07:45
http://kotaku.com/sources-warner-bros-knew-that-arkham-knight-pc-was-a-1714915219
Cytat:“I will say that it’s pretty rich for WB to act like they had no idea the game was in such a horrible state,” said one quality assurance tester who worked on the game for years. “It’s been like this for months and all the problems we see now were the exact same, unchanged, almost a year ago.” 01-07-2015, 21:40
Ale Hitch chyba chciał z Batman Returns, więc dalej dupa.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 14-07-2015, 21:13
Może to tylko kwestia oświetlenia, czy coś. Oby, bo liczyłem na szczękę Keatona, niezależnie w której wersji :)
Ale dupy dali trochę, bo samochód jest z Returns a strój z 1989 roku. Ale OK, zaczynam rozważać kupno :)
-- Laozi 14-07-2015, 21:43
To jest jakaś różnica między samochodem z '89 i Returns? To jednak nie wiem wszystkiego? :(
14-07-2015, 23:11
Koła. W Returns mają na środku logo, w jedynce nie :)
-- Laozi 15-07-2015, 06:21
Damn, trzeba powtórzyć znowu oba po trzy razy dziennie :)
-- Laozi 16-07-2015, 07:51 Nie wiem na czym ma polegać frajda z durnego zaliczania okrążeń i ścigania się z... nikim, ale Batomobil, Świat Arktyki z Batman Returns i platformy oraz balony z parady z B89 pokazują, jak bardzo wizualnie wymiatałaby gra w stylistyce filmów Burtona. 15-08-2015, 08:28
Przed zrecenzowaniem Arkham Knight odsyłam do swoich opinii o poprzednich częściach:
Batmna: Arkham City 10/10 Batman: Arkham Origins 7/10 ![]() Zanim zacznę krytykować przypomnę, że grałem na PC ale nie miałem bugów, na które wielu się skarżyło. Gra nie wyłączała mi się, nie zwieszała, nie lagowała, nie miałem, żadnych problemów z grafiką. Jedyny bug jaki mnie spotkał to brak wersji PL (za którą zapłaciłem i którą zainstalowałem), ale moja znajomość angielskiego jest na tyle dobra, że nie było to żadną przeszkodą. Za wszelkie niedoskonałości wersji komputerowej odjąłbym więc maksymalnie jedno oczko od oceny. Ale tu pojawia się moje zdziwienie, bo nawet gdybym grał na PS4 lub Xboxie to nie mam pojęcia skąd biorą się pozytywne recenzje tak słabej gry. Arkham Knight to dla mnie największe rozczarowanie grą ever i zmarnowane 125 zł. Przez 5 tygodni męczyłem się żeby ją skończyć i nie udało mi się. Jestem na 90% fabuły i już nie próbuję, ostatni 40 minut gry obejrzałem na youtube. Nie mogę uwierzyć w to, pod iloma względami została spieprzona i jak mało przyjemności sprawia w nią gra. Co tak spieprzono? Fabularnie to najgorsza część serii. Plan Scarecrowa grano już srylion razy, same klisze, a wyjaśnienie, czemu w ogóle ostrzegł miasto, żeby te po raz kolejny mogło być puste, mocno mnie rozbawiło. Wątek tytułowego Arkham Knighta słaby i przewidywalny, a jego zakończenie w ogóle niesatysfakcjonujące. Brak walk z bossami! Większość przestępców pojawia się w misjach pobocznych, w samej fabule występuje zaledwie 5 złoczyńców ze świata Batmana, w tym Poison Ivy, która nam pomaga, "Joker" i epizodycznie Harley. Jedynymi przeciwnikami są Arkham Knight i Scarecrow, ale nie ma z nimi specjalnych potyczek. Przez to gra jest mało różnorodna i ciężko oszacować jak daleko zaszliśmy (ciągnie się i ciągnie). No i nie ma finału, który w większości jest cut-scenkami. Jeżeli wtórność była największą bolączką Arkham Origns, to tutaj jest jeszcze gorzej. Niby Arkham Knight wygląda już jak pełnoprawna kontynuacja City, ale wciąż nie daje nic nowego. Znowu zamknięty świat (trzy dzielnice Gotham są puste i nie wyeksplorujemy ich dostatecznie w trakcie gry), znowu głos głównego czarnego charakteru towarzyszy nam na każdym kroku (tym razem jednak nie ma to żadnego sensu), znowu latamy, chodzimy, bijemy się, znowu Joker i... nuda. Nic nowego. Twórcy względem poprzednich części dodali w zasadzie dwie nowości: 1) Zmodyfikowany tryb walki. Dodano sporo nowych ciosów i kombinacji, oraz możliwość walki dwoma postaciami. Osobiście uważam to za totalnie zbędne, a wszelkie drobne modyfikacje tylko mi przeszkadzały. Po co było zmieniać coś co było idealne? 2) Batmobile! I tutaj zaczyna się prawdziwa jazda. Nie służy on tylko do poruszania się po mieście i w kilku misjach. Batmobile, który z klimatycznego pojazdu z pierwszej części został zmieniony w Tumblera 2.0, i który steruje się fatalnie (nie chce hamować, cofać, w każdy zakręt wchodzi cool driftem), stanowi blisko 50% gry (!!) i nie możesz się bez niego obejść. Większość czasu gry Batmobilem spędzamy na dwóch zasadach - walcząc lub skradając się (tak jak i Batmanem). Z tym, że obie polegają na walce swoim czołgiem z... innym czołgami (to nasz przeciwnik zamiast zbirów)! Czasami nawet z 65 czołgami!! Jest to monotonne, wkurzające i po prostu złe. Gdybym chciał 99 razy strzelać się czołgiem z innymi czołgami to odpaliłbym Tanki na pegazusa. Fani tak bardzo chcieli Batmobil a kolejnej częsci i Rockstedy im go dało. Niestety nie wyszło. Moim ulubionym momentem gry było zniszczenie go, ale po 30 minutach pojawił się drugi i znowu musiałem się strzelać z czołgami. AGHHHHH! Poza zmienionym designem Batmibilu "urelaniono", czy też "zNolanizowano" wygląd Stracha na wróble, Batmana, Poison Ivy i jeszcze kilku elementów gry, które wypadają po prostu gorzej. W ogóle chyba pod każdym względem najnowsza gra z Batmanem ustępuje pierwszym dwóm. Voice-aktorzy dają radę, ale nie mają za bardzo co grać, muzyka w porównaniu z poprzednikami totalnie nijaka, wszelkie twisty żałosne, misje poboczne nieciekawe i jest ich za dużo... Podsumowując, gra zahacza o dno. Ładnie wygląda, ale jest wtórna, głupia, monotonna i irytująca. Bardzo rzadko odczuwałem przyjemność grając w nią, przez większość czasu albo byłem na nią wściekły, albo się nudziłem, albo grałem z braku innych rzeczy do roboty i obowiązku, bo wydałem na nią sporo kasy. Gdybym nie grał na PC (czyt. moja wersja nie byłaby dotknięta żadnymi bugami) i nie miał jakichkolwiek oczekiwań co do gry (a miałem wysokie, bo jestem fanem Batmana, a pierwsze dwie części uwielbiam) byłoby słabe 5/10... Ale rozczarowałem się tak bardzo, że jestem surowy z oceną końcową. ZALETY + Świetna grafika (ogrom detali i to co możesz zniszczyć jeżdżąc Batmobilem powala) + Voice-aktorzy jak zwykle dają radę + Kilka fajnych smaczków do świata Batmana, DC Universe, i poprzednich gier (np. muzyka z Asylum w finale, "Only You" podczas sieczki Jokera). WADY - Cała reszta, którą opisałem powyżej GRAFIKA ............... 10 DŹWIĘK ................ 7 GRYWALNOŚĆ ..... 2 OCENA KOŃCOWA 3/10 FUCK YOU RockSteady! 4 lata robiliście takiego gniota, dwukrotnie przesuwaliście premierę, a nawet nie chciało wam się zrobić porządnej wersji na PC! 17-08-2015, 15:15 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| PlayStation 5 i Xbox Series X - newsy, ciekawostki, problemy | Pelivaron | 93 | 18,299 |
29-09-2022, 11:33 Ostatni post: yacajackowski |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |