CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,578
Liczba wątków: 30
Widzę, że pudełkowe używki można dostać od 20 PLN. W wydaniu "Games for Windows"
Mam teorię, która zapewne stanie się faktem. Jak już się pozbędą wydań fizycznych z rynku, będą do woli podnosić ceny. To samo będzie z filmami. Z książkami może nie przejść tak łatwo ALE - już widzę, że zrównali ceny PDFów z PAPIEROWYMI wydaniami.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
15-02-2023, 23:35
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-02-2023, 23:36 przez shamar.)
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Też, ale teraz akurat padłeś ofiarą ceny po zakończeniu promocji. Spoko, za kilka tygodni znowu będzie na promce za grosze. Wrzuć ją sobie na listę obserwowanych/życzeń i czekaj na mejla o obniżce.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
15-02-2023, 23:37
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-02-2023, 23:38 przez Hitch.)
Użytkownik
Liczba postów: 128
Liczba wątków: 0
Na epicu 17,99 zł , polecam stronkę https://gg.deals/ wpisujesz grę i wyświetla najtańsze oferty.
15-02-2023, 23:38
CGI Paul Walker
Czyli wygląda, że "mają ludzi za frajerów".
(15-02-2023, 23:37)Hitch napisał(a): Też, ale teraz akurat padłeś ofiarą ceny po zakończeniu promocji. Spoko, za kilka tygodni znowu będzie na promce za grosze. Wrzuć ją sobie na listę obserwowanych/życzeń i czekaj na mejla o obniżce.
No dobra ale czemu 12letnia gra, w wersji cyfrowej, jest tak droga? To nawet nie chodzi o kończący się nakład wersji pudełkowej.
A wspominając o książkach -
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
16-02-2023, 14:04
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-02-2023, 14:05 przez shamar.)
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Wiele rzeczy się na to składa. Z ostatnich, być może chęć zarobienia na śmierci Conroya i zbliżająca się premiera gry Suicide Squad osadzonej w Arkhamverse.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
18-02-2023, 06:08
Stały bywalec
Liczba postów: 13,510
Liczba wątków: 77
Coś bardzo złego stało się z gamedevem jeśli chodzi o rozwój techniczny. Widać to na przykładzie serii Arkham i kolejnych gier z Batman-verse. Między Arkham Knight a Arkham Asylum jest 6 lat różnicy, ale widać to choćby w rozwoju wizualiów, bo AK bazował na Unreal Engine 3 z modyfikacjami.
Tutaj mamy jakiś zastanawiający regres, a mówimy o produkcjach z 2015 i 2024 roku (!). Jedyna rzecz, która mówi o progresie w SS są twarze bohaterów. Reszta to jakiś żart, a np. woda wygląda jak jedna wielka falująca tekstura.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
10-02-2024, 14:44
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-02-2024, 14:45 przez Snappik.)
CGI Paul Walker
O, to tu zapytam ;)
Ktoś ma w tej chwili zainstalowane "Arkham Asylum"?
10-02-2024, 16:28
Stały bywalec
Drwal omawia katastrofalne wyniki ostatniej gry Warner Bros i Rocksteady. 200 baniek w plecy! Nikt prawie w to nie gra, bo raz że ubzdurano sobie to jako "grę usługę" z płatnym contentem ala murzyńska żona mr Freeze'a, a po drugie - przy produkcji palce maczało studio Sweet Baby, które lubi dajweristy i inne woke'owe gówna, dlatego np. mamy macanie Flasha po tyłku :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
16-07-2024, 08:07
Stały bywalec
Liczba postów: 2,723
I zajebiście. Parę większych studiów się wyłoży finansowo to może się skończy ten owczy pęd w gry-usługi. Oczywiście rozumiem skąd się to bierze, bo wystarczy popatrzyć na wyniki finansowe tych którym się udało. Agresywna monetyzacja + potencjał uzależniający = kura znosząca złote jaja na lata, może na dekady. Ciężko się oprzeć takiej pokusie. Na szczęście na rynku jest miejsce tylko dla paru takich tytułów, bo w przypadku normalnych gier gracz je przechodzi i kupuje następna, w przypadku usług, trzeba wyrwać klientów z którzy już zainwestowali czas i pieniądze konkurencji. Ta pula jest duża, ale ograniczona.
16-07-2024, 08:18
CGI Paul Walker
(16-07-2024, 08:07)Snappik napisał(a): np. mamy macanie Flasha po tyłku :)
Kto maca? Bo to chyba szowinizm.
16-07-2024, 09:30
Stały bywalec
Masz w materiale od 17 minuty ten temat, a samą scenę macanka w 17:40.
16-07-2024, 09:36
Stały bywalec
Liczba postów: 3,020
Ale to macanie po tyłku jest teraz "woke"? Pierwsze słyszę.
16-07-2024, 09:47
Stały bywalec
Jakbyś odwrócił role i to Flash macałby Harley po tyłku to miałbyś aferę na pół branży, że Warner przedmiotowo traktuje kobiety "nawet w komiksie". To jest tylko przykład hipokryzji. Woke'owych naleciałości w tej grze jest dużo, np. opisy bohaterek:
16-07-2024, 09:53
CGI Paul Walker
Dokonało sie. Zagralem i skonczylem "Arkham Asylum". Sympatyczna giera, aczkolwiek dzis nalezy ja chyba traktowac jak prolog do "City", czyz nie? Przynajmniej ja tak traktuję.
Co mi sie nie podobalo: system znajdziek. To chyba jedyny minus.
Zamierzalem ograc całą trylogię (a może i "Origins") ale czytam, że "Knight" miewa juz pewne problemy.
EDYTA: przeczytalem recenzje "Knighta" w temacie. Skutecznie zniechęcily. Nie będę sie wkurwial.
01-09-2025, 12:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-09-2025, 14:40 przez shamar.)
CGI Paul Walker
"Asylum" skończone - 7+/10
"City" prawie skończone (nie będę zbierał setek zagadek Zagadki, zrobiłem ok. 1/3) - 8/10
Przy czym "City" jest słabsze w treści ale nadrabia otwartym (prawie) Gotham. Cudowne.
"Knight" odpuszczam po (głównie) miażdżących opiniach z tego tematu. Te akcje z dziwnym batmobilem mnie odepchęły: jakieś skradanie się autem po mieście? Walka z czołgami? jeżdżenie po kanałach? NIE, nie na moje nerwy.
Być może sprawdzę jeszcze kiedyś "Origins", mimo też niespecjalnych ocen ;)
28-09-2025, 20:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-09-2025, 20:07 przez shamar.)
Stały bywalec
Origins to takie gorsze City, ale gameplay ma miodny dalej. Na premierę było tam trochę błędów, wtórność też dawała o sobie znać, ale jeśli chcesz zagrać w coś lepszego niż Arkham Knight, to jednak warto odpalić :)
28-09-2025, 20:51
Stały bywalec
Liczba postów: 3,343
Liczba wątków: 1
IMO Arkham Knight lepsze od Origins (o którym zapomniałem tak szybko jak przeszedłem) irytują tylko sekwencje z batmobilem ale nie są one aż tak częste by rujnować fun.
Z całej serii najbardziej lubię Arkham Asylum - ależ to był powiew świeżości, kapitalna gra. Rewelacyjny system walki, świetna grafika, klimat, bdb optymalizacja. Do dziś pamiętam ten efekt wow, jakże rzadki dzisiaj.
28-09-2025, 21:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-09-2025, 21:58 przez Wolfman.)
CGI Paul Walker
czyli 50/50
Ale ja widzę, co tu ludzie piszą. Mniej więcej, że ich strzelało podczas obowiązkowych misji z batmobilem. Niektórzy nawet, że nie skonczyli/nie skończą tej gry tylko np. obejrzą na YT. To musi być bardzo źle :)
28-09-2025, 22:47
|