Nowy
Liczba postów: 28
Liczba wątków: 1
http://www.scifi.com/battlestar/
http://www.film.org.pl/prace/battlestar_galactica.html
To rewelacyjny serial- wspaniałe dobrana obsada, świetny scenariusz i efekty specjalne na wysokim poziomie. Niezapomniane widowisko w stylu space opera, polecam fanom SF i nie tylko. W porównaniu do innych serial Sf takich jak SG-1, Stargate Atlantis, Star Treka czy (nawet) Gwiezdnej Eskadry- BSG mówiąc krótko wymiata... 11/10
25-05-2006, 00:13
Nowy
no to jak? nikt nie oglądał ? albo nie ma na ten temt nic do powiedzenia?? :?
nie wierzę... :wink:
12-06-2006, 16:45
Dużo pisze
Liczba postów: 527
Liczba wątków: 2
Nie ma w Polskiej TV to nikt nie oglądał, sugerujesz że ściągamy seriale z internetu jak jakieś obwiesie :?: :D
W TVP1 wyemitowano 2 odcinki pilotowe, ogldałem ten drugi i rzeczywiscie był bardzo dobry co mnie trochę zaskoczyło bo wcześniej BG kojarzyła mi się z kiczowatym sci fi - podróbką Gwiezdnych Wojen. Nie obraziłbym się gdyby serial zagościł na antenie bo oprócz LOST to dawno nie było w telewizji porządnego serialu sci fi.
get ready for suprise...
12-06-2006, 17:32
Nowy
ja nic nie sugeruję- w końcu jest wiele innych możliwości by ten serial obejzeć poza tvp ;)
12-06-2006, 19:39
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
A mnie się bardzo podobała ta stara BG, z Buźką w roli głównej.:) Jeśli nowa wersja nawiązuje klimatem do poprzednika, a wrogami znów są głupio wyglądające roboty, to nie może być źle!:D
12-06-2006, 20:59
Nowy
o ile Buźka grał Starbuck- to w nowej wersji gra tą postać kobieta ;)
a jesli chodzi o Cylonów .. eh wiele by mówić ;)
13-06-2006, 01:58
Nowy
Liczba postów: 265
stara wersje ogladalem na RTL PLUS ale dawno i jedem lub dwa odcinki z lektorem polski na VHS szkoda ze w zadnej polskiej TV nie ma tak jak Simpsonow :(
16-10-2006, 21:59
Stały bywalec
Liczba postów: 2,387
Liczba wątków: 9
serial leci na tvp2 w czwartki o 23.15 - na razie byla polowa pilota. poczatkowo slabe, pozniej mnie zaintrygowalo na tyle ze chyba obejrze 1 sezon.
17-10-2006, 09:23
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Obejrzałem pilot. Chwyciło. Intrygujące, świetnie wyreżyserowane, klimatyczne. Efekty specjalne na bardzo wysokim poziomie, widziałem gorsze w filmach kinowych z ostatnich lat.
A wczoraj pierwszy odcinek. Naprawdę niezły serial, daleki od plastikowej tandety rodem ze Star Treka (wybaczcie fani ST, ale nigdy nie rozumiałem co w tym takiego fajnego). Świetne sceny walk w kosmosie z udziałem myśliwców no i niezła muzyka.
20-10-2006, 14:34
Nowy
Liczba postów: 472
Liczba wątków: 6
Dlaczego o takich rzeczach zawsze dowiaduję się po fakcie...?!
"I rode a tank, held a general's rank, when the blitzkrieg raged, and the bodies stank."
20-10-2006, 19:49
Nowy
Liczba postów: 252
Pilot Ok
Sezon 1 - dobry zasługujący nawet na miano bardzo dobrego. Najlepsze SF serialowe ostatnich lat.
Sezon 2 - Przebił pierwszy i to zdrowo. Bez wątpienia najlepszy sezon. Jedynka miała fajne zakończenie ale to jest duużo lepsze.
Sezon 3 - Pierwsza połowa świetna utrzymująca poziom sezonu 2. Niestety po 10 odcinku trochę mało ciekawe się zrobiło ale chyba tylko po to, żeby pod koniec serii dać niezłego kopa. Ogólnie ok ale 2 nie przebiło.
Teraz trzeba poczekać na na kolejny sezon, który podobno ma się ukazać jesienią (US) a przed nim jakieś pełnometrażowe zapowiadali. Ciekawe też się zapowiada planowany spin-off dotyczący BSG Pegasus ale nie wiem czy potrzeby - i tak wiadomo będzie jak Pegasus skończy :)
Ze swojej strony mogę jak najbardziej polecić ten serial. Świetny klimat i efekty zupełnie inny niż ST czy SW.
Zdałem sobie sprawę, czym jest szaleństwo. To wiara w swoją własną, jedyną rzeczywistość i zachowywanie się tak jakby nie było żadnej innej.
01-04-2007, 10:04
Stały bywalec
Liczba postów: 1,454
Liczba wątków: 13
Właśnie skończyłam trzeci sezon - pierwszy mi się podobał, drugi tym bardziej, natomiast jeśli chodzi o trzeci - to przez pierwszą połowę się dość wynudziłam, ale druga już coraz ciekawsza - obejrzałam w dwa dni ciągiem :D i bardzo mi się podoba pomysł, że 4 sezon będzie ostatni...
16-06-2007, 01:34
Nowy
Liczba postów: 22
Eorath napisał(a):4 sezon będzie ostatni...
To niestety prawda, jak twierdzą Ronald Moore i David Eick Battlestar Galactica zawsze mniał mieć początek, środek i koniec. Teraz przyszedł czas na zakończenie.
Na pocieszenie można mieć nadzieje, że Caprica, prequel do BSG ujrzy światło dzienne. Przynajmniej z tego co piszą na tv.com ma wyjść na początku 2008 roku.
( http://www.tv.com/caprica/show/65632/summary.html?tag=tabs;summary)
"There's no place I can be
Since I found Serenity"
14-07-2007, 22:38
Nowy
Liczba postów: 432
Liczba wątków: 12
blueshadow. napisał(a):Eorath napisał(a):4 sezon będzie ostatni...
To niestety prawda
Dla Ciebie niestety, dla mnie na szczęście. Forma zamkniętej całości to jest to, co sobie najbardziej cenię w serialach. Nie ma nic gorszego niż 12 sezon, który już w niczym nie przypomina pierwszego, a scenarzyści sięgają po coraz głupsze rozwiązania, oby się toczyło.
15-07-2007, 02:29
Nowy
Liczba postów: 22
Yossa napisał(a):blueshadow. napisał(a):Eorath napisał(a):4 sezon będzie ostatni...
To niestety prawda
Dla Ciebie niestety, dla mnie na szczęście. [...]. Nie ma nic gorszego niż 12 sezon, który już w niczym nie przypomina pierwszego, a scenarzyści sięgają po coraz głupsze rozwiązania, oby się toczyło.
Zgadzam się, ja również uważam, że dobrego serialu nie można ciągnąć w nieskończoność. Miałem jedynie na myśli to, iż szkoda, że jeden z najlepszych seriali s-f niedługo się zakończy. Co innego, że ostatni sezon może być tym najlepszym. Jednocześnie należą się słowa uznania twórcom serialu, którzy zamist łatwego pójscia na komercyjny zysk postanowili trzymać się swojej wizji.
"There's no place I can be
Since I found Serenity"
15-07-2007, 09:05
Stały bywalec
Liczba postów: 1,454
Liczba wątków: 13
Ja też się cieszę, że to ostatni sezon będzie - wydaje mi się, że sztuczne przeciąganie ponad miarę owocowałoby wielkimi zgrzytami, a mają szansę ładnie zamknąć całość.
15-07-2007, 11:00
Nowy
Odgrzebuję... Sprowadziłem sobie z HMV pilota na DVD. Coś niesamowitego! (William Adama = JanuszGajos ^^). Rzopływał zanadto się nie będę, ale Galactica pozbawiona jest tego wszystkiego co niesamowicie mnie wnerwia w ST. Nie ma tu miejsca na cukierwkowatość i fałdy na czole. I naszła mnie ochota na powtónąprzygodę z Babylon 5...
Teraz, pytanie. Chcę sprowadzić sobie 1 sezon na DVD... Ale jest zdaje siękilka wersji. Sezon ma bodaj 13 odcinków, a na HMV są jakieś paczki z epizodami 1-10... Na Amazon jest pełna (?) 5-płytowa wersja, ale czy Region 1 przejdzie...?
"I rode a tank, held a general's rank, when the blitzkrieg raged, and the bodies stank."
25-01-2008, 00:40
Nowy
Liczba postów: 13
ogladalam 1,2,3 sezon + miniserie, bardzo mi sie podoba ten serial, czwarta seria wlasnie zaczela leciec na SCI IF amerykanskim, pierwszy odcinek pokazali 4 kwietnia, nastepny jest 11, najgorsze jest to ze 11 pierwszych odcinkow ukaze sie do czerwca tego roku, a nastepne dopiero w 2009, tak wiec zanim 4 sezon wyjdzie na dvd minie ponad rok :(
09-04-2008, 19:50
Nowy
Że tak zapytam na bezczela - czy odcinek 1 czwartego sezonu jest jużdostępny w alternatywnych kanałach dystrybucji? :)
13-04-2008, 16:13
Nowy
Liczba postów: 34
Liczba wątków: 0
Drugi też już jest.
Pierwszy jest dobry, a w drugim podoba mi się tylko jeden wątek. Z jednej strony szkoda, że BSG się kończy po tym sezonie, a z drugiej - widać że scenarzyści się trochę już męczą. Oglądalność też leci, mimo tego że BSG uznawany jest za jeden z najlepszych seriali stricte sci-fi.
13-04-2008, 16:48
|