Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve
Kliknąłem w dwa przypadkowe momenty i trafiłem na 1) remake ujęć otwierających film Scotta 2) ujęcie z białym gołębiem.

No i znowu ziewam.

Odpowiedz
Nie wiem czy ktoś tu ogląda show Grahama Nortona ale jutro oprócz Reese Witherspoon (:/) i Margot Robbie (<3) będzie Harrison i Ryan więc na pewno będzie śmiesznie :P

Odpowiedz

Adam zachwycony. :)
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
http://www.metacritic.com/movie/blade-runner-2049?ref=hp

Są recenzje

Odpowiedz
No i masz, zaczynam się jednak jarać. Ponoć film zupełnie odbiega od tego, co sugerują trailery, niektórzy sugerują że przerasta oryginał. Wiadomo jak to z tymi recenzjami jest, ale nawet w najgorszym wypadku wydaje się, że Villeneuve stworzył dobry film.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Denis Villeneuve o pracy nad seq ulem Blade Runnera napisał(a):
Failure is not an option
:o
Czyżby jednak Villeneuve miał farta i mu się udało? No.. ale z drugiej strony, nielubiane przeze mnie "Sicario", było wielbione przez recenzentów, tak więc...
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
No ja już szykuje popiół do posypywania jakby co :)

A Sicario to jeden z moich ulubionych filmów, niebywale klimatyczny z genialną muzyką i wieloma scenami, które wywołują gęsią skórkę; ale zostałem sam na placu boju w jego obronie i nawet mi się nie chce strzępić języka.
Polski już nie ma.

Odpowiedz
Mnie trochę martwią jedynie scenarzyści: Hampton Fancher co prawda był współtwórcą scenariuszu oryginalnego Blade Runnera, ale raz, że on był oparty na świetnej książce a dwa, że od 18 lat nic nie napisał, a od czasu tegoż Blade Runnera nie napisał nic ciekawego... czyli od 35 lat. I przed nim też nic.

A drugi scenarzysta, Michael Green, jest scenarzystą Logana, ale też jednego z najgorszych filmów ever, czyli Green Lantern. I Alien:Covenant.

Ten film może się wyłożyć *tylko* na scenariuszu, z resztą to sobie Villeneuve spokojnie poradzi.

Odpowiedz
(29-09-2017, 16:04)Capt. Nascimento napisał(a): ale też jednego z najgorszych filmów ever, czyli Green Lantern. I Alien:Covenant.

Moglibyście już dać z tym spokój. Przecież Green był 'zaledwie' jednym ze współscenarzystów pierwszej wersji scenariusza do "GL", która swoją drogą, w małym stopniu przypominała ostateczną. Przy Przymierzu natomiast dostał "creditsy"  za fabułę, więc trochę trudno ocenić jego wkład :P
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
(29-09-2017, 15:56)zombie001 napisał(a):
Denis Villeneuve o pracy nad seq ulem Blade Runnera napisał(a):
Failure is not an option
:o
Czyżby jednak Villeneuve miał farta i mu się udało? No.. ale z drugiej strony, nielubiane przeze mnie "Sicario", było wielbione przez recenzentów, tak więc...

Tak czy inaczej, jesli recki mocno nie spadną to Denis ma właśnie najwiekszy sukces w karierze

Odpowiedz
Oby było jak mówisz. "Logan" miał fantastyczny scenariusz. Jak scenariusz będzie bardzo dobry, to Villeneuve go podniesie jeszcze dwie poprzeczki reżyserią.

Odpowiedz
Na RT 97% i średnia 8.9 - słabiej niż to było przy Dunkirk. :) No ale to o niczym akurat nie świadczy. Podobają mi się natomiast opinie o "elevation of mainstream movie making to high art".

Chociaż rozbrajają mnie te negatywne opinie - jedyny zgniły pomidor z 5/10 i najniższa "świeża" ocena z 3,5/5... to "przerost formy nad treścią... zupełnie jak oryginał". :D

Odpowiedz
"zupełnie jak oryginał" to w moim wypadku największa zachęta, więc tu akurat hejterzy zawiedli w swojej kąśliwości ;)

Cytat:Idę w czwartek

Niestety następnego dnia muszę wcześnie wstać, więc zważywszy na późne pory wyświetlania i długość filmu muszę się wstrzymać do sobotałku.
Polski już nie ma.

Odpowiedz
Jeśli film faktycznie miło rozczaruje to super, ale akurat w warstwie audiowizualnej czy pod względem klimatu dziełu Scotta nie podskoczy, jeśli już to wybroni się w całkowitym oderwaniu od niego.

Odpowiedz
Tym samym Denis Mistrz Villeneuve nadal nie ma ani jednego źle recenzowanego filmu na swoim koncie.

Mam nadzieje, że średnie się utrzymają i również my tu będziemy się zachwycać a ja będę mógł powiedzieć "a nie mówiłem"?
Muszę odświeżyć sobie jedynkę, ale przyznam, że już niecierpliwie przytupuje. Czekam na możliwość rezerwacji i idę do IMAXa (drugi raz w tym roku), jaram się obecnie bardziej niż "Justice League".

Odpowiedz
Konkretna recka, bez spuszczania się:

https://io9.gizmodo.com/blade-runner-2049-is-gorgeous-long-brilliant-pretent-1818967999

Cytat:Leto’s Niander Wallace isn’t, thankfully, in this movie much. First of all, an unintended consequence of his “method” is that it’s now impossible to see him in a film and not think of him as Jared Leto. He doesn’t disappear into roles anymore. If you told me that in the future, Leto becomes a blind tech billionaire who speaks in circular riddles, I’d believe you. It’s just him now. Second, he’s also so over the top that, in a movie where everyone else is giving much lower-key performances, he’s impossible to take seriously.

(...)

The plot is straight-up a Blade Runner fanfic. That’s not a criticism; I love fanfic. But the savvy fan is going to pick up on plot cues faster than the average person. And while the first movie’s actual plot is easy to describe, the sequel’s so sprawling, so world-changing, that it defies a two-sentence description.

Odpowiedz
Ja pisałem, że tak będzie.

(22-08-2017, 18:15)shamar 22-08-2017, 18:15 napisał(a): Już nie mogę się doczekać, jak będziecie się przekrzykiwać jak bardzo mogliście się tak mylić na temat tego genialnego filmu ;)
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Kto się przekrzykuje i kto się pomylił? Nikt go tu jeszcze nie oglądał, może poczekaj z ukoronowaniem się na Króla Oczywistości przynajmniej do czwartku?

Odpowiedz
Naszukałem się tego posta tyle czasu, że postanowiłem go nie odkładać na kilka dni. Najwyżej "przeniosę" na za kilka dni ;)
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(29-09-2017, 16:31)Capt. Nascimento napisał(a): Na RT 97% i średnia 8.9 - słabiej niż to było przy Dunkirk. :) No ale to o niczym akurat nie świadczy. Podobają mi się natomiast opinie o "elevation of mainstream movie making to high art".

Chociaż rozbrajają mnie te negatywne opinie - jedyny zgniły pomidor z 5/10 i najniższa "świeża" ocena z 3,5/5... to "przerost formy nad treścią... zupełnie jak oryginał". :D

Krótko mówiąc bardzo, ale to bardzo chcesz, żeby film Ci się spodobał i bardzo, ale to bardzo nie chcesz żeby Ci się nie spodobał.
Podoba Ci się jeden banał na plus, ale już śmieszy Cię banał na minus.

W ogóle to całe te pomidory są potwornie śmieszne. 97%? Byle jaki wyróżniający się film jakiegoś wybijającego się reżysera może z mety liczyć na 90%. Kiedyś to byłby poziom , który krytycy zatrzymują dla arcydzieł i filmów wybitnych.

Przekonamy się w czwartek lub piątek. Z grubej rury w IMAX-ie :)
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon