Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
@Danus, WAT?
Zgadzam się z dwiema rzeczami:
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
No kurna:)

Odpowiedz
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Wallace gada tak
. Jak dla mnie nic tu nie jest jasne, ale zobaczymy co będę myślał po powtórce.

Cytat:Ile było w ogóle wersji tego filmu?

Pięć. Ale róznice są na tyle niewielkie, że w sumie jest tak jakby były dwie - 1) z narracją i happy endem (US kinowa, europejska kinowa) / 2) bez narracji i happy endu (DC, FC, workprint). 

mam też fanedit z wyciętymi scenami, a i sam chciałem zrobić swój, ale stracił mi się z awarią dysku. Coś czuję, że teraz jest dobry moment, by spróbować jeszcze raz.

Odpowiedz

Odpowiedz
Kurde, zerkam troche na temat i nie pamiętam ostatnio żadnego filmu który wywołaby tyle spoilerowej dyskusji.
Na dodatek nie pamiętam filmu ktorego nikt na KMF nie nazwałby "złym". Nie wspominając o czymś co zachwalają Gieferg, Mierzwiak, Phil jednocześnie. Trochę głupio przed seansem, ale mam ochote odkopać pewne dyskusje z przed jeszcze 2-3 miesięcy :P Ale dopiero w czwartek i z trudem omijam spoilery (na razie nic wielkiego nie wiem).

Odpowiedz
Ja też mogę się podpisać pod opinią Gieferga :)

W ogóle był to mój pierwszy seans w IMAXie i przyznam, że strasznie rozczarowałem się poziomem ludzi na tym seansie. Byłem w Krakowie w Plazie, sądziłem że do IMAXa chodzą raczej kinomani, a nie ludzie z przypadku. No ni chuja, obok nas najebany chłop szeptający ciekawostki swojej towarzyszce Ukraince po angielsku, z lewej strony z kolei typiarka, która pół filmu przesiedziała na messengerze. Kątem oka zobaczyłem wymianę:
- aż taki słaby?
- nooooo... masakra

... i musiałem poprosić moją dziewczynę o zamianę miejsc, wolałem już tych nawalonych kosmopolitan.

Poza kilkoma nieścisłościami, na które zwrocili uwagę Gieferg właśnie i Huntersky, to w sumie nie mam się do czego przyczepić. Zaangażował mnie ten film bardziej niż zwykły BR i gdyby miał muzykę na takim samym poziomie, byłoby to dzieło niemal kompletne. Niestety, widać że muzyka stworzona została naprędce, bardziej imitując niż tworząc coś własnego. Problem mam też z Goslingiem, który z jednej strony pasuje do roli jaką mu napisano, a z drugiej strony wybuch w jego wykonaniu (god damn it) - 50 % klimatu i 50 % żenady, niestety od razu przypomniała mi się akcja z sukienką w OGF, jak pewnie wielu. Znakomita, znakomita Ana De Armas, którą miałem za kiepską aktorkę, a tutaj stworzyła fajną kreację. Nie wiem na ile to z powodu prostoty jej roli i wstrzelenia się w typ, a ile umiejętności aktorskich. W ogóle ten wątek bardzo mi się podobał, znacznie bardziej niż przedstawienie go w Her. No i scena seksu. Właśnie, fajnie wypadła też moja ulubiona Mackenzie Davis jako prostytutka, choć raczej nikt tej roli nie zapamięta. A, tak, Leto wcale nie irytował, wręcz przeciwnie - znakomicie oddawał/nawiązywał do głosu i sposobu mówienia Tyrella, nie miałem wrażenia oglądania powtórki z rozrywki, a raczej kontynuacji tamtej roli. Całkiem spoko.
Wright też wykrzesała co mogła z kiepsko napisanej postaci.

Świetny film, dokładnie tak powinno się robić kontynuacje - zabrzmi to jak parafraza Mierzwiaka, ale ujął to idealnie. Kultowy film służący za podstawę i rozbudowywanie jego uniwersum i inne podejście niż w oryginale. 
Ja od pierwszych minut byłem zatopiony w klimacie, a przy pierwszym przelocie przez miasto miałem ciarki na plecach - aż do następnej sceny.

Bardzo chciałbym zobaczyć równie nieprzyjemną Diunę w wykonaniu Denisa.

Odpowiedz
Plastusia już pokazują na pewnych stronach i... o ile w gównianej jakości wygląda bardzo dobrze to...
Dlaczego ma fryzurę jak sprzed 30 lat? Serio?

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Snuffer napisał(a):Problem mam też z Goslingiem, który z jednej strony pasuje do roli jaką mu napisano, a z drugiej strony wybuch w jego wykonaniu (god damn it) - 50 % klimatu i 50 % żenady, niestety od razu przypomniała mi się akcja z sukienką w OGF, jak pewnie wielu.

Czyli nie uważasz tak jak strona KMFu, że z Goslinga to jest już "legenda kina sf'? :)

Odpowiedz
Po powtórce w Imaxie ocena idzie na 9/10. Proszę też admina aby zmienił mój głos w sondzie.

Te nieścisłości jakoś przeboleję, choć z czasem będą mnie bardziej gryzły. Zdenerwował mnie za to ten cały Ruch Oporu i Freyza z tymi górnolotnymi tekstami. Wypadły gorzej niż u Leto, ten moment dla mnie psuł trochę film, jakoś mi nie pasowało kompletnie to uniesienie.

Kobita terminator to meh i powtórka z rozrywki? Jeśli każdy film będzie mieć taką postać, to idę od razu. Scena walki kulminacyjnej jest zajebista. Żal tylko, że muzyka nie jest lepsza (Vangelis hen daleko, tutaj nie udało się zbliżyć do niego na odległość wzroku nawet).

Zwróciliście uwagę na szyby w drzwiach w środku kasyna? Pomimo tego całego kurzu i tych lat które upłynęły, one były czyściutkie jak łza :)

Odpowiedz
(09-10-2017, 19:45)shamar napisał(a): Plastusia już pokazują na pewnych stronach i... o ile w gównianej jakości wygląda bardzo dobrze to...
Dlaczego ma fryzurę jak sprzed 30 lat?  Serio?
Zaczynasz to samo co z Tarkinem :D
A fryzura sprzed 30 lat bo:
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Gej
Dla mnie rewelacja.

Odpowiedz
Monika napisał(a):Czyli nie uważasz tak jak strona KMFu, że z Goslinga to jest już "legenda kina sf'? :)

Nie wiem czy trollujesz, czy nie zauważyłaś postów, w których tłumaczono Ci, że chodzi tu o granie w legendzie sci-fi.

Nie uważam (tak samo jak strona KMFu), jeszcze wiele androidów musi zagrać :)

Odpowiedz
Yup, jeśli dobrze pamiętam, to nie nakręcono tej sceny wyłącznie ze względów budżetowych.

Odpowiedz
Chciałbym kiedyś zobaczyć jak wyglądają te kolonie off-world. Tyle zachwalania w oryginale, w BR2049 też sporo się o tym mówi.
Czy ktoś czytał kontynuacje książkowe Jettera? W jakim kierunku poszła tam fabuła?

Odpowiedz
Podobno są strasznie słabe, niby Scott przez jakiś czas myślał o adaptacji jednej z nich, ale chyba nie warto zawracać sobie nimi głowy.

Odpowiedz
(09-10-2017, 20:29)Dr Strangelove napisał(a): Zaczynasz to samo co z Tarkinem :D

To silniejsze ode mnie :) Kiedyś chciałem nawet założyć WIEELKIII temat na forum ale zauważyłem, że ubiegł mnie chyba szaman i do tego nikt prawie nie czyta tematu.

Cholera... Przeczytałem poczatek spoilera odpowiadając.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Akurat wszystkie panie są najmocniejszą stroną tego filmu, na czele z piękną Aną:

Natomiast, szczerze, zadziwiają mnie aż tak wysokie oceny tego filmu. Zwykle marudne i snobistyczne grono nagle odnajduje w filmie więcej niż w nim jest :) Jestem fanatykiem cyberpunku, ale na dychę ten obraz w żadnym wypadku nie zasługuje. Ciekaw jestem czy faktycznie po latach obraz będzie nabierał statusu kultu, czy jednak część osób przejrzy na oczy i zrewiduje trochę oceny.
Polski już nie ma.

Odpowiedz
Po prostu głupio ci, że zostałeś autsajderem ze swoją oceną ;)

A tak serio, nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek obniżył ocenę filmu, którym byłem zachwycony po wyjściu z kina, a nawet jeśli tak było, to nie sądzę, że mogłaby spaść o więcej niż 1 punkt. Także sorry, ale nie "przejrzę na oczy".

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon