Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve
Świetne :)
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Cator napisał(a):Tym bardziej podkreśla bolesny fakt, że w Hobbicie na coś takiego się nie pokusili.
Wciąż nie mogę pojąć dlaczego.

Ja sobie to tłumaczę kosztami i czasem. Przede wszystkim czasem bo przy takich budżetach koszty grają drugoplanową rolę. Budując makiety trzeba zadbać o tysiące szczegółów. Taka ręczna robota gdzie trzeba pomalować to wszystko ręcznie, wykonać na miniaturowych balustradach efekt rdzy, zadbać o każdy detal itp. To jest naprawdę pracochłonne i czasochłonne. Używając komputera można taki świat wygenerować znacznie szybciej angażując do tego zdecydowanie mniej artystów a co za tym idzie ciąć koszty. Poza tym model komputerowy w każdej chwili można szybko zmodyfikować, edytować na potrzeby danej sceny. Mając miniaturę już nie bardzo. Graficy pracują również na aplikacjach, które w miarę potrzeb są rozwijane przez programistów nawet w fazie postprodukcji filmu dodają oni do nich odpowiednie pluginy rozszerzające możliwości programu wzbogacając go o nowe opcje zależnie od potrzeb grafików. Elastyczność w tworzeniu świata w pamięci komputera jest zdecydowanie większa niż w przypadku miniatur. To też przemawia na korzyść użycia komputera. Poza tym raz zniszczonej makiety nie można odbudować na drugi dzień. A w komputerze wystarczy załadować odpowiedni plik do pamięci.

Odpowiedz
Czy oni nie tłumaczyli tego czasem tak, że 3D w dużym stopniu uniemożliwiało im korzystanie z makiet oraz różnych sztuczek, które były obecnie w LoTR? Między innymi z tego względu nie mogli już posiłkować się iluzjami optycznymi, dlatego cześć scen McKellen odgrywał sam.

Odpowiedz
Czyli ograniczyli sobie możliwości dla nikomu niepotrzebnego bajeru? Ręce same składają się do oklasków.

Odpowiedz
http://www.dreadcentral.com/news/262403/blade-runner-2049-blu-ray-release-date-special-features-announced/
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz

Odpowiedz
Relek z iTunes już dostępny.

Odpowiedz
wiecie w końcu jak tam finansowo wyszedł film? widzę, że zarobił 258 milionów co chyba powinno wystarczyć przy 150 budżecie, co?

Odpowiedz
Z USA do producentów idzie około 50%, z zagranicy około 30%.

Do the math.

Odpowiedz
a płyty i dystrybucja cyfrowa jest jakoś liczona czy to raczej małe hajsy?

Odpowiedz
Wszystko jest liczone włącznie z oficjalnymi kubeczkami z logiem :) Ze sprzedaży płyt kasa bywa naprawdę gruba, no ale na BD/UHD wychodzi dopiero za 3 tygodnie.

---

Odpowiedz
Ja myślę sobie, że ten film podzieli los poprzednika. Niedoceniony teraz zyska dużo po latach. Sama do niego pomału coraz bardziej się przekonuję. Być może jedną z przyczyn jaka negatywnie wpłynęła na moją ocenę tego filmu było to, że kilka dni wcześniej obejrzałam "La La Land" i oglądając BR nie potrafiłam nagle przestawić trybów w głowie i wczuć się w rolę Goslinga. Wczoraj zrobiłam sobie powtórkę w ciemnym pokoju z słuchawkami na uszach i coraz bardziej zaczynam doceniać ten film. Dostrzegam szczegóły, które umknęły mi podczas seansu w kinie. Następna powtórka będzie już z oryginalnych nośników w porządnej jakości. Wtedy zweryfikuję jeszcze raz moją ocenę.

Odpowiedz
http://ew.com/movies/2017/12/27/blade-runner-2049-ridley-scott-reaction/

Ridley znowu prosto z mostu

Odpowiedz
Po "Prometeuszu", "Alien Covenant" to on nie powinien się na ten temat wypowiadać, w jego obecnej formie Dennis Villeneuve go miażdży.

Odpowiedz
No serio....oglądałam w weekend reżyserską wersję Robin Hooda i gdyby nie nagi Isaac w pierwszych 15 minutach to już wtedy bym zasnęła

Generalnie po Covenant Ridley w ogóle powinien się gdzieś zaszyć, ale w sumie jego szczerość w wywiadach jest rozbrajająca :)

Odpowiedz
I do tego jeszcze Exodus. :) No Ridley narobił się tyle kaszany i tak obniżył loty że słabo to wygląda z jego strony.

Odpowiedz
Problemy z czytaniem ze zrozumieniem? Powiedział tylko że jego zdaniem film jest za długi, co jest złego w tej opinii?

(27-12-2017, 15:00)Monika napisał(a): Ja myślę sobie, że ten film podzieli los poprzednika. Niedoceniony teraz zyska dużo po latach.
Patrząc jak już teraz dużo ludzi (widzów ORAZ krytyków) się BR2049 zachwyca - nie zgadzam się, bo moim zdaniem już teraz film Denisa jest w o wiele lepszej sytuacji. Co innego box office.

Odpowiedz
(27-12-2017, 21:44)Capt. Nascimento napisał(a): (...) on nie powinien się na ten temat wypowiadać (...)

Gadka była o tym, że BR2049 mało zarobił, a Ridley szczerze powiedział, że przyczynił się do tego zbyt długi metraż (tak, tego właśnie dotyczyła ta odpowiedź). Rzeczywiście, kurna, TRAGEDIA. Niech teraz zamkną dziadka w psychiatryku, bo podzielił się szczerą opinią o filmie, który nawiasem mówiąc, współtworzył i właściwie, wcześniej, projektował wręcz pod siebie... 
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Ej tylko komentujemy, że koleś który notorycznie robi zbyt długie filmy nie powinien może za to krytykować innych?

Odpowiedz
Dlaczego?

To aż tak trudne do zrozumienia że wobec własnych filmów nie ma takiego stosunku i dystansu jak do cudzych?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon