Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve
No to też wskakuje na listę... A w Soldado nie ma Emilki.

Odpowiedz
Wrzucam tutaj.

Ma to być serial anime, którego akcja rozgrywa się pomiędzy wydarzeniami z klasyka Ridleya Scotta i wspaniałej kontynuacji Denisa Villeneuve'a :)

Ogólnie jestem zainteresowany serialem, ale cholernie nie odpowiada mi taki rodzaj animacji. Dla mnie wygląda delikatnie rzecz ujmując paskudnie. Nie trawię tego cut-scenkowego dizajnu przypominającego grę.

[Obrazek: zy5yMEq.png]

Odpowiedz
Wygląda póki co na bieda-Alitę, a nie kawałek BR. Duża szkoda, że nie poszli w dopieszczone 2D - może nie jest to najbrzydsze CGI, ale nadal CGI z budżetem TV ;/
Po cichu liczę chociaż na ciekawy scenariusz, ale znając obecny odchył Netflixa (casus He-Mana), to pewnie i tutaj coś będą grzebać.
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Znowu anime? To już chyba lepiej jak by to było anime w stylu tej krótkometrażówki, co była przy okazji premiery "Blade Runnera 2049" (na pewno ktoś wtedy to tu wrzucał, ale nie chce mi się przekopywać przez 78 stron tematu, żeby znaleźć). Szkoda, że tym razem nie poszli w takie klimaty, nie wyglądałoby jak gra komputerowa.

Odpowiedz
Plotka, że niby przymierzają się do trójki.
Uwierzę jak zobaczę. BR2049 to jeden z nielicznych sequeli po latach, który się udał, więc jeśli rzeczywiście robią trzecią odsłonę, to mam nadzieję, że z głową.
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
Jeśli tak to tylko i wyłącznie z Denisem.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
To już nie serial? Jak tam się szybko zmienia. Ale film oczywiście byłby lepszy.
Tylko ten film miał pokazywać wojnę. A przecież nie wyłożą już ciężkiej kasy.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Serial też jest w przygotowaniu, nawet ma nową showrunnerkę. Po prostu Denis chciałby też nakręcić "Mesjasza...", co dla każdego kto to czytał jest chyba całkiem zrozumiałe - ta książka jest trochę takim negatywem "Diuny" i dokończeniem historii Paula Atrydy.

Przy pojawiających się już gdzieniegdzie oskarżeniach w kierunku "Diuny" o bycie "white savior story", czym nigdy nie była, to taki film zamknąłby niektórym fanatykom gęby.

Odpowiedz
Ale ja piszę o BR. Najpierw planowano, że jeśli powstanie kontynuacja to serialowa.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Eeee, sorry, za dużo tych tematów z Denisem ostatnio :D

W każdym razie nie. Nic takiego nie kojarzę. Scenarzysta mówił od samego początku, że ma pomysł na sequel, a Vielleneuve i Scott mówili, że by go chętnie zrobili.

A serial to zdaje się powstał, ale w formie anime. I ta produkcja jest kompletnie niezależna i niezwiązana z filmem. Ekipa odpowiedzialna za film raczej nigdy nie planowała żadnego serialu.

Odpowiedz
Nie miałbym nic przeciwko sequelowi, ale tylko z tą samą ekipą i tylko jako film, a nie serial. Proszę co też Denis Villeneuve ze mną uczynił, że teraz wręcz domagam się sequela Blade Runnera, kiedy dawniej były dla mnie te słowa świętokradztwem.
Ale patrząc na możliwe sequele Diuny , to trudno mi sobie wyobrazić, aby jeszcze miał Denis znaleźć czas na Blade Runnera. Dlatego choć chciałbym to nie wierzę w tę plotkę.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Niech zrobi i nawet po 30 latach.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Gdyby nie ten głupi wątek z ruchem oporu oraz łopatologia na końcu, to byłby to sequel wręcz znakomity.
Ale te dwie sprawy mi trochę nie pasują do dość ambitnego filmu jednak.

Jakoś też po wizytach w kinie (3 razy byłem) nie miałem ochoty na powtórkę.

Odpowiedz
Skoro byłeś 3 razy to już 2 powtórki

Odpowiedz
I nie ma ochoty na wiecej. Serio Shamar?

Odpowiedz
Serio. Bo jeśli coś mi.nie gra w filmie to nie oglądam go 3 razy pod rząd

Odpowiedz
(23-09-2021, 14:54)Doppelganger napisał(a): Gdyby nie ten głupi wątek z ruchem oporu oraz łopatologia na końcu, to byłby to sequel wręcz znakomity.
Ale te dwie sprawy mi trochę nie pasują do dość ambitnego filmu jednak.

Wątek ruchu oporu to jedyna rzecz, która mi nie pasuje. Chociaż z drugiej strony z oryginału wiemy, że takie rzeczy jak rebelia replikantów się zdarzają. Ale sam też wolałbym, aby nie bawili się za bardzo w ten wątek ruchu oporu, albo jeżeli ten sequel powstanie (w co wątpię), to aby zdławili go na początku. 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Nie sam wa†ek oporu jest zły (bo w pierwszej części tez był, krwawo stłumiony, co wychodzi z prologu), ale w jak żenujący sposób to zostało poprowadzone.
Wszystko można zepsuć.

Odpowiedz
Na sequel mogę poczekać i te 30 lat, jeśli trafi się ktoś z fajną historią i pomyślunkiem. No i CGI Ford będzie już mógł na pełnej być wskazany jako android ;) BR2049 bardzo lubię, ale nie wiem czy na tyle, by kolejny odcinek ponownie robił Denis. Podoba mi się to jak obie części od siebie się różnią i ewentualny 3. film mógłby podtrzymać taki trend.
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
(24-09-2021, 18:00)Badus napisał(a):  BR2049 bardzo lubię, ale nie wiem czy na tyle, by kolejny odcinek ponownie robił Denis. Podoba mi się to jak obie części od siebie się różnią i ewentualny 3. film mógłby podtrzymać taki trend.

Czemu nie, tak długo jak nie jest Rian Johnson. ;) 
#istandbydaenerys

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon