Zobaczymy z czasem, drugi sezon Mando zawiesił poprzeczkę całkiem wysoko.
30-12-2021, 11:17
|
Boba Fett - totalny badass
|
|
Czy ja wiem, pierwsze odcinki Mando były bardzo przeciętne, wg mnie pierwszy odc TBOBF > 1x01 Mando.
Zobaczymy z czasem, drugi sezon Mando zawiesił poprzeczkę całkiem wysoko.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
30-12-2021, 11:17
Ten pierwszy odcinek Boby jest bardzo przeciętny właśnie, imo nieco słabszy od pierwszego Mando. Zobaczymy dalej.
30-12-2021, 11:50
Pierwszy odcinek Mando mial lepsze tenpo i reżyserie, a reżyserował to Filoni, tutaj wszystko jest niepotrzebnie rwane, mogli pokazac po prostu Bobe z hełmem ojca, pozniej to jak wpadł do jamy Sarlacca, akcje z ludźmi pustyni i teraźniejszość, a tak mamy te flashbacki przecinane ujęciem jak Boba puszcza bąbelki pod wodą.
30-12-2021, 12:30
Na razie średnio. To nie jest chyba postać na pierwszoplanową rolę.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 02-01-2022, 21:47
IMO robienie jakiego turboherosa z kogoś kto wpadł do dziury z wielkim robalem jest takie sobie
02-01-2022, 22:12
Drugiego odcinka nie zmęczyłem. To znaczy, część była fajna, pojawienie się dwóch kopii Jabby i czarny Chewie sympatyczne, ale potem nastąpił flaszbek do obozu Tuskenów...
05-01-2022, 15:14
Te flashbacki strasznie zamulają, spodziewam się, że będą trwać dalej i na końcu splotą się z głównym wątkiem w teraźniejszości który na razie niestety stoi w miejscu.
Nie na takiego Bobe liczyłem. 06-01-2022, 07:20
Po drugim odcinku jestem totalnie kupiony. Świetnie rozbudowana mitologia pustynnych Bounytów i rozmach, to było piękne. Raz jeszcze zaraz po Mando znakomita rozbudowa świata, nie z perspektywy rycerzy Jedi, tylko zwykłych mieszkańców. Takie Gwiezdne Wojny to ja mogę oglądać całymi dniami. Mega
09-01-2022, 09:23
To chyba najlepszy odcinek z dotychczasowych, ale to wciąż jest po prostu... Nieangażujące, Boba Fett jest zbyt delikatny, że tak powiem, wiem, że to część jego arcu i zmiany, ale brakuje tutaj po prostu odrobiny ciętego charakteru i za często zdejmuje hełm, w przypadku Mando to się działo w odpowiednim momentach i dzięki temu miało to większą wagę.
Tutaj Boba co chwile pokazuje twarz... To tak jakby Vader za każdym razem gdy chce ukazać jakieś emocje zdejmował hełm, a przecież wiemy, że wiele scen z nim mają właśnie największy impakt emocjonalny dlatego, że nie widzimy jego twarzy w kluczowych momentach. Nie przeszkadza mi nowy skład, ale te motory w stylu power rangers zbyt przypominają prawdziwe skutery i psuje to immersję. Mando jest o wiele lepszym serialem. 12-01-2022, 20:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-01-2022, 20:22 przez marsgrey21.)
Właśnie obejrzałem 3ci odcinek - za darmo to uzciwa cena, więc jedyne co mogę zarzucić - że niektóre są zbyt krótkie, powinny wszystkie jak drugi trwać po 50 minut ciągłej akcji i fabuły
Generalnie to rewelacja 13-01-2022, 00:18
Casus winter soldiera trochę : D
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
16-01-2022, 14:37
No dokładnie.
Boba Fett jako rozsądny i spokojny crime lord który nie potrafi nikogo załatwić, rozumiem ideę "rozwoju" postaci, ale to nie działa i już boje się o Obi-Wana. 16-01-2022, 15:02
Ale Winter Soldier przeszedł srogie komunistyczno-nazistowskie pranie mózgu i dopiero cudotwórcy z Wakandy mu pomogli, a Bobba? Wpadł do dziury, wyszedł z niej, spotkał Tuskenów i... tyle.
16-01-2022, 15:08
I to nie ma nawet najmniejszego sensu w kontekście Mandalorianina, bo ta cała opowieść dzieje się na przestrzenii kilkunastu dni, a widzimy, że Fett grozi Grogu gdy musi, widzimy, że stawia się w starciu z kimś kto kwestionuje jego pozycje, a tutaj nagle dostajemy praktycznie całkowicie inną postać.
Na tym etapie widzieliśmy więcej gołej dupy Fetta niż jego w walce z założonym hełmem. 16-01-2022, 15:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-01-2022, 15:37 przez marsgrey21.)
Cienki jak dupa węża jest ten serial.
Obejrzę już do końca ale niczego nie oczekuje lepszego.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 16-01-2022, 15:47 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |